Dersizle Forumları

Full Versiyon: Polis Meslek Yüksek Okulu
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Arkadaşlar bu sene diğer senelerden farklı bir uygulamayla İnternetten ön başvuru yapılacakmış haberiniz olsun. Ön başvuruların kayıt tarihi 18 Haziran 2007 de başlıyor.

POLİS MESLEK YÜKSEK OKULU
BAŞVURU KOŞULLARI
İKÜ Eğitim ArGe Danışmanı Burak Kılanç tarafından derlenmiştir.

2007 BAŞVURU ve SINAV TAKVİMİ

Aşama

Tarih
İnternetten Ön Başvuru

18 Haziran - 29 Temmuz 2007
PMYO Sınav Başvurusu ve Evrak Teslimi

23 – 28 Temmzu 2007
Mülakat Sınavı

6 – 14 Ağustos 2007
Yazılı Sınav

26 Ağustos 2007

* Polis Meslek Yüksek Okullarına başvurmak isteyen adaylar "egm.gov.tr" ve "pa.edu.tr" adreslerinden ön başvuru yapılabilirler.
* İnternetten ön başvuru yapan ve ÖSS başvuru puanı tutan adaylar TABLO 1’de bulunan 2007 yılı ikamet illerine göre başvuru ve sınav merkezlerine şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

BAŞVURU İÇİN ÖĞRENİM KOŞULLARI

KİMLER BAŞVURABİLİR ?

LİSE TÜRÜ

ALAN
Tablo 2 - Kabul Edilen Lise Türleri

Ayrım Yok
Tablo 3 – Kabul Edilmeyen Lise Türleri
18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli olmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın 1 Ekim tarihi itibariyle (1 Ekim 2007) 18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmayan erkek adaylar için 23 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 25 yaşından gün almamış olmak, (Buna göre, bayan ve askerlik hizmetini yapmayan erkeklerde 01 Ekim 1985 - 01 Ekim 1989 tarihleri arası, askerlik hizmetini yapmış erkeklerde 01 Ekim 1983 ve takip eden tarihlerde doğmuş olmak) gerekmektedir.

PUAN TÜRÜ ve PUAN BARAJI NEDİR ?
Puan Türü

SAY-1, SÖZ-1, EA-1 veya DİL
Puan Barajı

200 ve üzeri
teşekkürler muaythai..galiba bu sene sınav ve mülakat tarihleri daha erken olacak..geçen sene yazılı 20 ağustostaydı..
saolasın muaythai yaklaşık 1 ay öncesinde kendi kafamı yemekle kalmamıştım başkalarınında başını ağrıtmıştım yaş konusunda uzgun3 .. ama şimdi o tabloda çok net göstermişsin Allah razı olsun.. siritanevet bu sene bazı değişiklikler var 200 olmuş ham puan..keşke sadece onunla kalsa..
aman olsun yaa sonra öğrendiklerimi unutuyorumgulen
keşke 250 filan olsaydı yaa daha az kişi girerdisiritan
evet ben de çok isterdim öyle olmasını eleme daha kolay olurdu..200 puanı herkes yapıyor ya.. siritan
ya iyide sonucta puan olarak çok kişi girebilir ama yine baya kişi mulakatta eleniyor artı polislik sınavındada yapamayan cok var o yüzden moralinizi bozmayın
23 – 28 Temmzu 2007
Mülakat Sınavı

geçen sene mülakat sınavı diye bişey yoktu.bu mülakat spor mu?
şimdş arkadaşlar ben 19.10.1990 doğumluyum ben seneye girebileceğim demi??????????
güray_17 Demişki:

şimdş arkadaşlar ben 19.10.1990 doğumluyum ben seneye girebileceğim demi??????????

bu sene başvuramazsın sen.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Referans URL