Dersizle Forumları

Full Versiyon: 2007 öss coğr sorusu
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
17. Yerküre üzerindeki K, L, M, N noktalarıyla ilgili olarak şu bilgiler verilmiştir:
• K ve L “x” paraleli üzerinde, M ve N “y” para-leli üzerinde yer almaktadır.
• K ve L arasındaki mesafeyle M ve N arasın-daki mesafe birbirine eşittir.
• K ve L arasındaki yerel saat farkı M ve N ara-sındaki yerel saat farkından daha fazladır.
Buna göre, K, L, M, N noktalarıyla ilgili aşağıdaki yargılardan hangisi kesin olarak doğrudur?
A) K ve M noktaları başlangıç meridyeninin doğu-sunda yer almaktadır.
B) M ve N noktaları ekvatora K ve L noktalarından daha yakındır.
C) L ve N noktaları aynı meridyen üzerindedir.
D) K ve L noktaları Kuzey Yarım Küre’de, M ve N noktaları Güney Yarım Küre’dedir.
E) M ve N noktalarında gündüz uzunlukları yıl bo-yunca K ve L noktalarından daha kısadır.

şu soruyu doğru yapan birisi varsa açıklayabilir mi???????(bu sorudan hiçbir şey anlamadım)
soruda verilen ifadelerde çelişki var gibi geldi bana
soru çok net sevgili arkadaşım.benzer sorular forumda çıkmıştı.iki merkez arasında ki uzaklık eşit fakat k-l arasındaki yerel sat farkı daha fazla ise bu bize merkezin kutuplara d aha yakın olsuğunu gösterir.çünkü dünyanın şeklinden dolayı ekvatordan kutuplara doğru gidildikçe meriyenler arasımesafe daralır.dolayısıyla aynı mesafeden daha fazla meridyen geçer ve yerel saat farkı daha fazla olur...

kolay gelsin...
ama soruda k ve l arasındaki yerel saat farkı m ile n nin yerel saat arasındaki farktan fazla diyor aynı zamanda bu iki merkez arasındaki uzaklık aynı diyor k ile l arası uzaklıkla m ile n arası uzaklık aynı ise bunların yerel saatleri arasındaki fark da aynı olması gerekmez mi?
ekvatorda iki meridyen arası 111km dir.ve bu mesafe kutuplara gidildikçe azalır.ama ardaki zaman değişme dimi?yani her yerde 4 dakikadır.diyelim ki 1110 km noktaların arasınaki mesafe olsun.ekvator üzerinde bu iki noktadan 10 meridyen geçer.ve aradaki zaman farkı (yani bir ucu ile diğer ucu arasındaki zaman farkı)40 daskika olur.ama diyelimki merkez türkiye olsunburada meridyenler arası mesafe 85-86 kmdir.(ve kutuplara doğru gidildikçe daha da azalacaktır)dolayısıyla 1110 km yi 85e bölersek 13 meridyen buluruz. bu da 52 dak.zaman farkı demek olur.
aynı enlem üzerinde olsalardı dediğin doğru olutrdu .çünkü aynı enlem üzerinde meridyenler arası mesafe değişmezdi....
ben bu soruyu tamamen hislerime dayanarak yaptım ve kaybedecek bişeyim olmadığını düşündüm iyiki de öyle yapmışım. gulen
Açıklamalar için teşekkürler..Zorlayan ve yanlış yaptığım sorulardan biri siritan
osszede17
soruyu biraz şekil çizerek gözünüzde canlandırırsanız çantada keklik.
osszede17 Demişki:

soruyu biraz şekil çizerek gözünüzde canlandırırsanız çantada keklik.

NE ŞEKLİNDEN BAHSEDİYORSUN BEN SANAT ESERİ YAPTIM KİTAPÇIĞA AMA HEP FARKLI AÇIDAN BAKTIM TABİİ GECE 3 TEN SONRA UYURSAN BÖYLE OLURSUN. AMA SORUYU BOŞ BIRAKTIM AÇIKLAMASINI ÖĞRENİNCE ÜZLDÜM YAPABİLİRDİM BELKİ ...uzgun3
osszede17
destinasiritan Demişki:
NE ŞEKLİNDEN BAHSEDİYORSUN BEN SANAT ESERİ YAPTIM KİTAPÇIĞA AMA HEP FARKLI AÇIDAN BAKTIM TABİİ GECE 3 TEN SONRA UYURSAN BÖYLE OLURSUN. AMA SORUYU BOŞ BIRAKTIM AÇIKLAMASINI ÖĞRENİNCE ÜZLDÜM YAPABİLİRDİM BELKİ ...uzgun3

o zaman ressamlığa git şekil çizmeyi öğren kabataslak bir yuvarlak çizip enlem boylamlarını çizmek aklına gelmediyse ezberle bir yere kadar işte gece saat 3 te uyumanı bahane etmen şüphe..ben o gün uyuyamadım desem ?siritan
Sayfalar: 1 2
Referans URL