kimyasal formülü C12H22O11 olan bir bilşik ile ilgili aşağıdakilerden hangisis yanlıştır??
a)üç cins atom içerrir.
b)iyonik yapılıdır.
c)C,H ve O nun özelliklerini göstermezler.
d)kütlesi artırıldığında mol kütlesi değişmez
e)C nin kütlece yüzdesi O nunkinden küçüktür.
C(8 proton,12kütleno,),H(1 proton1KN ) O(8 proton,16KN)
B veya C den biri ama B dicem
doğru yanıt ya fırat bi anlatsana bu şekildeki sorularda ne yapcam..
A) şıkkı için = 3 cins atom içerir doğru çünki bileşikte C,H,o atomları var yani üç tane
C) şıkkı için =bu bir bileşiktir ve C,H,O atomları tepkimeye girerek bu bileşiği oluştururlar, TEPKİMEler aynı zamanda kimyasal değişmelerdir
bu C,H,O atomları (tepkimeye girerek) kimyasal deişme göstererek bu bileşiği oluşturacaklardır ve
kimyasal deişime uğrayan atomlar deişimden önceki haliyle aynı özellikleği göstermezler
yani bu şıkta doğru
D) şıkkı için = bileşiğin kütlesini arttırırsak sadece mol sayısı artar mol kütlesi deişmez çünkü bileşiğin formülü yine aynı kalır
mol kütlesinin deişmesi için bileşiğin formülünün deişmesi gerekir
E) şıkkı için = C nin k.numarası 12 ; bileşikte 12 ise 12 mol C var oyleyse 12*12=144 gr C vardır
O nin k. numarası ise 16 ; bileşikte ise 11 mol O var oyleyse
16*11= 176 gr o vardır ve OKSİJEN miktarı KARBONUN mikarından fazladır oyleyse bileşikte kütlece O C den daha büyüktür.
iyonik yappılı olmadığını nerden anlıyoruz neye bakcaz peki

fazla soru soruyom ama

yok ne fazlası

seve seve cvplarım

ama ben diğerlerini bildiğim için eleyerek yaptım B nin neden yanlış olduunu bilmiom
teşekür ettim aarkadaşımm

güzel anlatımın için
rica ederim
Ordaki bileşik moleküler yapıda çünkü C,H VE O aralarında çok güçlü bağ vardır.Aynı şeker gibi (C6H12O6) şeker su içinde hani iyonlarına ayrışmazdı ya onun gibi.Anlayacağınız içinde bu C,H ve O üçlüsü olan bileşikler hep molekül halinde bulunur..
İyonlarına ayrışmazlar(NaCl-->Na+ Cl- gibi)
açıklama için teşekkürler