Dersizle Forumları

Full Versiyon: matematik soruları
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Arkadaşlar evet öss bitti ama ben eğlence olsun diye soru çözelimmi diycektim? gozkirp Yani matematik sonuçta eğlenceli bir ders ve benim gibi düşünen arkadaşlar varsa ellerinde bulunan güzel  soruları buraya koysunlar. Hem böylece sınava hazırlanan diğer öğrencilerde yararlanabilirler bu durumdan yazın kimse konu çalışmak istemiyebilir ama soru çözümlerine bakarlar.Bide türev integral bize ünvt. ye gidincede lazım olucak unutmayız böylece. Neyse  umarım benim gibi düşünen çok kişi vardır ben sorumu  yazıyım.Bu arada sorunun çözümü bende var(çünkü deneme sorusuydu siritan   ) ama farklı bir yolla çıkarmı diye merak ediyorumsiritan

Aynı düzlemdeki A,B ve C noktalarında bulunan karıncaların her birinin diğerlerine uzaklığı eşit ve 6 cm dir. A noktasındaki karınca her adımında B noktasındaki karınca ile arasındaki mesafeyi koruyarak  C noktasındaki karıncanın yanına gidecektir.Buna göre bu karıncanın alacağı en kısa yol kaç cmdir?

cvbını söylemiyorum şimdilikcaliskanbulduklarınızı yazın burayasiritan

sanem arkadaşım konu başlığını değiştirsen iyi olur bence yoksa konun kilitlenebilir.. daha açıklayıcı bişeyler yaz başlığa..
çok iyi bir fikir sanem, yavaş yavaş çalışmaya başlamak lazım.

evet sanem yay uzunluğu diye başlayıp, alan bulmuşuz;

cevabı yeniden düzenledim.
bir miktar para ile 30 kg şeker alınabiliyor.şekerin fiyatı 1.5katına çıktığında aynı parayla alınabilecek şeker miktarı için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A)5 kg daha fazla
B)5 kg daha az
C)10 kg daha fazla
D)10 kg daha az
E)20 kg daha az
burcin_89 Demişki:

bir miktar para ile 30 kg şeker alınabiliyor.şekerin fiyatı 1.5katına çıktığında aynı parayla alınabilecek şeker miktarı için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A)5 kg daha fazla
B)5 kg daha az
C)10 kg daha fazla
D)10 kg daha az
E)20 kg daha az

sabıt para ıle bır mıktar seker alındıgına gore.
alınabılecek seker mıktarı ve bırım fıatı ters orantılıdır.
sekerın kılosu x lıra olsaydı paramız 30x lıradır.
sekerın kılosu 1,5x ıse 30x / (1,5x) = 20 kg alınabılır.
yanı 30-20 = 10 kg daha az seker alınabılır.
Evet görüyorum ki dvm etçek çok arkadaş var.siritan emre soruyu iyi anlamışsın yani mantığı tamam ama sanırım gözden kaçırdın ABC daire diliminin alanını bulmuşsun halbuki AC yayını bulucak gibi başlamışsınsiritan Neyse soru bence güzel ilk okuduğumda bunun bir yay olabileceğini şahsen ben düşünememiştim bu arada cvp:2pi oluyor arkadaşlar
menalaus Demişki:

burcin_89 Demişki:

A)5 kg daha fazla
B)5 kg daha az
C)10 kg daha fazla
D)10 kg daha az
E)20 kg daha az

sabıt para ıle bır mıktar seker alındıgına gore.
alınabılecek seker mıktarı ve bırım fıatı ters orantılıdır.
sekerın kılosu x lıra olsaydı paramız 30x lıradır.
sekerın kılosu 1,5x ıse 30x / (1,5x) = 20 kg alınabılır.
yanı 30-20 = 10 kg daha az seker alınabılır.

bende sizin gibi bulmuştum ama cvp 5 diyordu..demek ki cvp anahtarında yanlışlık var yinede teşekkür ederim..
Referans URL