Dersizle Forumları

Full Versiyon: DOMAIN VE HOSTING YARDIM
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
ARKADAŞLAR BEN KENDİME DOMAİN VE HOSTUN ANLAMI NEDİR?
VE BEN KENDİME SİTE ADI,SÜRE VE HAFIZA ALMAM GEREKİYOR BUNLARI NASIL VE HANGİ SİTEDEN YAPMAM GEREKİYOR.
YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

EN BÜYÜK MUTLULUK PAYLAŞMAKTIR.
Sitede firma ve link adı vermek yasak. Öm ile yardımcı olabilirim. Mesaj kutuna bak.
en büyük mutluluk paylaşmak ama dersizle forumlarında site adı vermek yasak olduğundan sana şunu önerebilirim arama motorlarına ücretsiz hosting yazarsan birçok üxretsiz host veren site bulabilirsin bunlarda izleyeceğin yol reklam falan var mı yok mu veya verdiği kota miktarı gibi...

"Host" ne? :
Sitemizi inşa edeceğimiz ARSA. Şöyle ki sayfalarımızı internet üzerinde yayınlamamız için bize verilen alan, tabi bu alanı biz alıyoruz. Yaptığımız sayfaları kendi harddiskimiz gibi hosta gönderiyoruz ve insanlar sitemizin adresini yazdığında bizim sayfalarımıza o host üzerinden ulaşabiliyor..
Nasıl host alabilirim? Sayfaları Hosta nasıl göndereceğim?
Eğer alacağımız alanın FTP desteği varsa, yaptığımız sayfaları CuteFTP, AbsoluteFTP... gibi FTP programları ile sunucu üzerindeki alana gönderebiliriz. FTP desteği yoksa; yaptığımız sayfaları hizmeti veren siteye girip site üzerinden gönderiyoruz.

Domain nedir , nasıl çalışır ?
İnternet üzerinde kullanılan domain ( alanadı ) 'ler IP ( İnternet Protokol ) numaralarına ulaşmak için kullanılan bir isimlendirme sistemidir. İnternet üzerinden makineler birbirlerini IP dediğimiz numaralar sayesinde bulabilmektedir. (örn. bir site için ip adresi 7x.xx.xx.xx gibidir. ) IP adreslerinin hatırlanması ve kullanılması zor olduğu için bunun yerine kullanılması daha kolay olan isimlendirme sistemi (domain sistemi ) getirilmiştir.

açıklamalar alıntıdır...
arkadaş iyi anlatmış beni yanlış anlamasın bende ufak bi kısa öz geçeceğim o yüzden;

şimdi

alan adı ( domain ) yani;

www.siteadresi.com aynen www.dersizle.com gibi

domain alanı ( host ) yani;

kuracağın sitenin dosyalarını yani kıscası tüm belge ve klasörlerini tutacak kaydecek ALAN dır.

Süre den kastın sanırsam bunları süresidir..

domain ve host 1 yıldan başlar ...

google de "host" diye arat karşına bir sürü firma çıkar. Müşteri Hizmetlerinden yararlanırsın onların 3
Referans URL