Dersizle Forumları

Full Versiyon: Fakülte-Yüksekokul
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
arkadaşlar fakülteyle yüksekokul arasında ne fark var mesala ea1den turizm işletmeciliğ (yüksekokul) var ea2 deise fakülte ne fark var?
egitim sistemleri farklı,biri 1.bölüm digeri2,bölümden yerleşebilir demektir.
Fakültelerde verilen eğitimde teorik bilgilere uygulamalara oranla daha fazla önem verilir. Yüksekokullarda ise uygulama birinci derecede önemlidir ve eğitim süresinde uygulamalara daha çok zaman ayırılır. Fakültelerde olduğu gibi yüksekokullarda da verilen diploma, dört yıllık eğitimin karşılığı olan lisans diplomasıdır. Bu nedenle yüksekokul mezunları da yükseklisans çalışması yapabilirler. Yüksekokul 2 yıllıktır.

Alıntı.
teşekkürler ama ea1 deki turizm 4 yıllık larda var yüksekokul
ewet var tabii,mesela benim kazandığım mersin üni. turizm işlt. yüksekokulu ... 4 yıllık...
Bazı yüksekokullar 4 yıllık olabiliyor.
1.bölüm puanyla grilen 4yıllk turzm bölümü varmı varsa hangisi yazrmsınz?
arkadaşlar yüksek okulla fakülte ayrı bir kavram ama bazı yüksek okullar ilk 2 yıllık başlayıp sonra 4 yıllık eğitime geçtikleri için fakülte gibi görüklürler ama isimleri yüksek okuldur mesela size bir örnek vereyim... esişehir anadolu üniversitesi sivil havacılık yüksek okulu bu okulda pilotaj bölümü , uçak gövde motor bölümü, havacılık elektrik elektroniği bölümü vardır bunlar hepsi 4 yıllıktır yine 2 yıllık sivil havacılık bölümleri de mevcuttur...

ezgi3,

sen bunu en düşük ve yüksek puanlar bölümden bakabilirsin yani ösym sitesinden bakabilirsin hangi puan türünde hangi bölümler kaç puanla alınmış belirtiliyor...
EA1 puanı ile 4 yıllık bir yüksek okula gidebilmek için (ki şuan ki örnekte bu turizm işletmeciliği) lisede bu alandan mezun olmuş olmak yani meslek lisesi mezunu olup ek puan ile tercih yapmak gerekiyo ve bu yüzdende yüksekokul olarak geçiyor. Fakültelerine ise EA2 puanı ile genel lise mezunlarının tercihleri ile oluşuyor.
Referans URL