Dersizle Forumları

Full Versiyon: 2 yıllık tercih ederken............
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
arkadaşlar 2 yıllık tercih ederken 2 yıllıkların başarı sıraları kılavuzda yazmadığı için puana göremi tercih yapılıyor ?
2 yıllıklara öğrenci yerleştirilirken göz önüne alınan kriterler öncelik sırasına göre şöyle;

1- Tercih yapan öğrencinin mezun olduğu il (mesleki eğitim bölgesi)
2- Mezun olduğu okul (öncelik teknik lise, ticaret, düz lise şeklinde )
3- Lisedeki ilgili bölümü ile tercih yaptığı bölüm birbirine denk mi
4- Tercih edenler arasında kontenjan dolana kadar ortaöğretim başarı puanına göre sıralama yapılır.

Bu kriterlere göre seçiminizi dikkatlice yapınız.
teşekkür ederim fatih ama ben meslek değil düz lise mezunuyum bu durumda nasıl tercih yapılır bilmiyorum uzgun3
Canını sıkmak istemem ama, genelde teknik ve ticaret lise bölümlerindeki öğrenciler kontenjanları doldurduğu için 2 yıllık güzel bölümlere girme şansın çok az. Örneğin bilgisayar teknolojileri ve programlama bölümüne girmen imkansız gibi birşey. Dediğim gibi il dışı 2 yıllık tercih ise daha da zor. Kendi bölgendeki yüksekokullara (istanbul olduğun için marmara bölgesi yani) seçim yapman gerekir. ama marmara daki yüksek okul ve bölüm sayısını bilmediğim için birşey söyleyemem , belki meslek lisesi öğrencilerinin dolduramayacağı kadar fazla kontenjan vardır. tabi bölüme göre değişiyor biliyorsun.tahmini hesaplama yapabilirsin kendi bölgen için. senin düşüncen nedir bölüm olarak?
benim ortaöğretim başarı puanım 65,263 ağırlıklısı ise yani aobp 67,263 bunlar sayısaldır y-öss puanım 183,288 ben m.lisesi elektrik bölümü mezunuyum kendi eğitim bölgemde tecih yapıcam ve tercih etmek istediğim bölüm ise lise ile ilgili alanımdan fakat internet sayfalarında yazan bilgilere göre y-öss puanı ile alıyorlarmış öğrencilerini ama ben yinede girebilir miyim önlisans programlarına...ikinciöğretimde yazıcam ama gündüze daha çok yatkınım...
fatihgk Demişki:

Canını sıkmak istemem ama, genelde teknik ve ticaret lise bölümlerindeki öğrenciler kontenjanları doldurduğu için 2 yıllık güzel bölümlere girme şansın çok az. Örneğin bilgisayar teknolojileri ve programlama bölümüne girmen imkansız gibi birşey. Dediğim gibi il dışı 2 yıllık tercih ise daha da zor. Kendi bölgendeki yüksekokullara (istanbul olduğun için marmara bölgesi yani) seçim yapman gerekir. ama marmara daki yüksek okul ve bölüm sayısını bilmediğim için birşey söyleyemem , belki meslek lisesi öğrencilerinin dolduramayacağı kadar fazla kontenjan vardır. tabi bölüme göre değişiyor biliyorsun.tahmini hesaplama yapabilirsin kendi bölgen için. senin düşüncen nedir bölüm olarak?

kılavuzda bazı bölümlerde ganalde okul puanı değil sınav sonucuyla almış yerler var ben turizm falan düşünüyorum ama neden kendi bölgemin dışına çıkmamalıyım bunu anlamadım istanbulda zaten meslek liselilerden kolay kolay yer kalmıyorkiuzgun3 büyük ihtimal şehir dışı yazarım...
@kaan alkılınç

Öss puanı ile 2 yıllığa öğrenci alındığını ilk defa duydum siritan
Talep patlaması falan mı varmış o okulun bölümüne.
Orta öğretim başarı puanı ile girilir yüksek okula, bu işin kanunu bu.
hatta öss sınavına bile girmene gerek yok, enteresan o öss puan olayı.
gündüze yatkınlığın aobp nın yüksekliğine bağlı. yoksa ikinci öğretim yolu gözükür. aobp nın biraz düşük geldi bana. birinci öğretim için daha yüksek olması lazım bence , en azından diğer adayların önüne geçmen için.
fatihgk Demişki:

Öss puanı ile 2 yıllığa öğrenci alındığını ilk defa duydum siritan
Talep patlaması falan mı varmış o okulun bölümüne.
Orta öğretim başarı puanı ile girilir yüksek okula, bu işin kanunu bu.
gündüze yatkınlığın aobp nın yüksekliğine bağlı. yoksa ikinci öğretim yolu gözükür. aobp nın biraz düşük geldi bana. birinci öğretim için daha yüksek olması lazım bence , en azından diğer adayların önüne geçmen için.

nasıl yani ?
mesela turizm .... bölümü karşısında en küçük puan yazan yerde atıyorum 245.678 yazıyo bu öss sonucuyla almış demek değilmi yani?
bölge olayı :

çünkü haksızlık olmaması ve bölgenin okul kapasitesi uygun kullanılması için herkesin kendi bölgesindeki okulları tercih etmesi, o öğrenciye öncelik hakkı tanıyor. mesela senin için istanbul dururken tutupta ankara seçersen, önce ankarada ki öğrenciler yerleştirilir, sonra boş kalırsa senin gibi il dışı olanlar yerleştirilir.

puan olayı:

Demek ki enteresan birşey var artık, 245 ile 2 yıllığa giriceksem hiç okumam daha iyi. sistem değiştiyse bilemem. normalde sınava bile girmene gerek yok. aobp yeterli girmen için. yinede siz yetkili mercilere danışın.

fatihgk Demişki:

bölge olayı :

çünkü haksızlık olmaması ve bölgenin okul kapasitesi uygun kullanılması için herkesin kendi bölgesindeki okulları tercih etmesi, o öğrenciye öncelik hakkı tanıyor. mesela senin için istanbul dururken tutupta ankara seçersen, önce ankarada ki öğrenciler yerleştirilir, sonra boş kalırsa senin gibi il dışı olanlar yerleştirilir.

puan olayı:

Demek ki enteresan birşey var artık, 245 ile 2 yıllığa giriceksem hiç okumam daha iyi. sistem değiştiyse bilemem. normalde sınava bile girmene gerek yok. aobp yeterli girmen için. yinede siz yetkili mercilere danışın.

245 0,3 ile çarpılmış hali oluyo yani 0,8 li hali 280 civarı falan olur
Sayfalar: 1 2 3
Referans URL