Dersizle Forumları

Full Versiyon: Banada yardım edermisiniz?
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
merhaba arkadaşlar uzun zamandır forumu takip ediyordum sorularımı fark etmeden cevaplıyordunuz bu sefer böyle bir konu açılmamış ben açayım dedimsoruben tercihlerimi 15. tercihten itibaren yazdığım üniveristelerin ikinci öğretimlerini yazdım.İkinci öğretim hakkında fazla bilgim yok(harç dışında).Mesela diplomaları normal eğitim alanlarla aynı mı?Daha sonra gündüz eğitimine geçebilirmiyim?Geçebilirsem nasıl?Şimdiden yardım edenlere teşekkürler
Bazı yükseköğretim kurumlarında normal-örgün, önlisans ve lisans programlarının bir kısmının eşdeğeri programlar açılmakta ve bu programlar örgün eğitim saatleri dışındaki zamanlarda (akşam saatlerinde, hafta sonunda) yürütülmektedir.

İkinci öğretim adı verilen bu programları kazanan öğrenciler, normal öğretim öğrencilerinden daha yüksek öğrenim harcı ödüyor. Örneğin 2006-2007 öğretim yılında mühendislik fakültesi normal öğretim 317 YTL iken ikinci öğretim ücreti 1 251 YTL idi. İktisadi ve idari bilimler fakültesi normal öğretim katkı payı 256 YTL iken ikinci öğretim ücreti 945 YTL olarak belirlenmişti. Bu rakamlar senelik ödenecek ücreti gösteriyor. İkinci öğretimin iş bulma ya da diploma açısından normal öğretimden bir farkı yoktur.

Mezun olurken diploman aynı oluyor birinci öğretimlilerle(örgünlülerle) yalnız ikinci öğretimden örgüne geçiş yok diye biliyorum...
yaa bende tercihlerimi bitirdim.çoğu 2. öğretim.ama hafta sonları daokul olduğunu bilmiyodum.bu gerçek mi.hiç duymadım daha önceeeeeuzgun3
serhat_18 Demişki:

yaa bende tercihlerimi bitirdim.çoğu 2. öğretim.ama hafta sonları daokul olduğunu bilmiyodum.bu gerçek mi.hiç duymadım daha önceeeeeuzgun3

evet doğru.Her ßöLüm v€ Üniversitede varmı taßi oNu ßıLmıorum.aMa Kotu ßişE gibi gozukuo dimi ((= Hem 1 mıLyar para ver hemde haftasonLarın yokOLsun =P
her hafta sonu yokkk eğer yetişmezse dersler üninin koyduğu programlara göre yapılabilir ama her hafta sonu ders yok...
her hafta sonu yokkk eğer yetişmezse dersler üninin koyduğu programlara göre yapılabilir ama her hafta sonu ders yok...
Ben de ikinci öğretim yazacaktım ama vazgeçtim arkadaşlar her yönden daha fazla para ödüyorsunuz hem 2-3 kat daha fazla harç ödediğiniz gibi bir de yaz okuluna kalırsanız ikinci öğretim olduğunuzdan diğerlerinin verdiği ücretin 2 katını yazın da veriyorsunuz.Bence kusura bakmayın ama insanı keriz yerine koymaya çalışıyorlar...
Teşekkürler arkadaşlar bir yıl beklemektense biraz fazla para öderim sorun olmaz sanırım hem bazı üniversitelerde gündüzde derse girebiliyormuşsun de daha sonra gündüz eğitimine geçilmeyecek olması biras kötü oldu hayırlısı olsun artık
ikinciden normalede geçiş var ama çok iyi olman lazım!!!
Referans URL