Dersizle Forumları

Full Versiyon: gazi üniversitesi
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
arkadaşlar benim puanım gazi üniversitesine yetiyor büyük bir ihtimalle gazi olucak.çevremdekilere danıştığım da yarısı iyi bir üni yarısı sen orayı yazma dediler arkadaslar gazide okuyanınız var mı?Bana bilgi verebilir mi?çok kararsız kaldımuzgun3
Bence kimsenin lafını dinleme.
Şöyle düşün. Bir kıyafet var, giyinen kişi bu kıyafeti kendine yakıştırmayı becerebiliyorsa onun için o kıyafet güzeldir.
Sorduğun kişiler senden farklı kişiler.
BEnce sen kendin karar ver GAzi Güzel bi üniversitedir.. okuyan çook arkadaşım var ve hiç bi şikayetleri yoq... gozkirp
Gazi de okyuanlar arasında sağcı düşüncede olanların ağırlıkta olduğunu duymuştum. yani üniversite içinde kız arkadışınla el ele dolaşmana bile krışacak düzeyde kişiler varmış. (tabi bunlar mış.. mış.. bende orda okumadım sonuçta). ben aşırı solcu düşünen ve siyasi tartışmalara girmeden duramayan biri olarak orayı tercih etmiyorum.
ibrahim__Z Demişki:

Gazi de okyuanlar arasında sağcı düşüncede olanların ağırlıkta olduğunu duymuştum. yani üniversite içinde kız arkadışınla el ele dolaşmana bile krışacak düzeyde kişiler varmış. (tabi bunlar mış.. mış.. bende orda okumadım sonuçta). ben aşırı solcu düşünen ve siyasi tartışmalara girmeden duramayan biri olarak orayı tercih etmiyorum.

arkadaşım o dediklerin gerçekten mışşşşş yanii okadar da deil herkes bişiler uyduruyor.. Keşke benimde puanım tutsada bende Gazi gibi iyi bi üniversitede okuyabilsem uzgun3
Bence gazi Türkiye'nin en iyi üniversitesi zaten tıp ve fakülte bakımından da 1. imiş geçen tv de gördüm...
ibrahim__Z Demişki:

Arkadaşım öyle bir şey olacağını sanmıyorum. Ben de sağ görüşlü biriyim; fakat neden kız arkadaşınla el ele gezmeyesin ki?
Üstelik üniversite ortamındasın, yaşın 18'i geçmiş. Kim sana ne hakla karışır!
Furkan'ın görüşündeyim..
bu arada meclise girmiyoruz arkadaşlar okumaya gidiyoruz..bence bir çok kişinin hayalinde olan bir üniversite..
İrem gazi üniversitesi oluyosa bence hiç durma çok güzel bi üniversite
en azından benim hayalimdeki üniversite.Allah kısmet ederse bende bu sene gazi üniversitesinde olabilirim siritan ( tabi yerleştirilebilirsem puanım geçen senenin puanından 11 puan fazla ama görüyosunuz ya halen yerleştirilmemekten bahsediyorum kahretsin uzgun3 )
Gazi Üniversitesi
(Ankara)
Gazi Üniversitesi, tarihi Cumhuriyet dönemine kadar uzanan bir kaç üniversiteden birisidir. Cumhuriyetin ilanından hemen sonra Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının girişimiyle bir enstitü kurulması kararlaştırılır. Bu karar 1926 yılında "Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü" nün açılmasıyla sonuçlanır. Enstitünün adı 1929 yılında "Gazi Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü" olarak değiştirilir ve bu isimle uzun yıllar hizmet verir. 1976 yılında ise Gazi Eğitim Enstitüsü ismini alır. 1982 yılında 2809 sayılı kanunla bu kurum Gazi Üniversitesi’ne dönüştürülür. Aslında bu, Cumhuriyetle başlayan geleneğin yeni isimle devamıdır. Geleneğin oluşmasında Gazi Eğitim kadar kuruluşu 1935’e kadar giden Ankara Yüksek Teknik Öğretmen ve Ankara Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulları ile Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi büyük rol oynar. Üniversite çatısı altına girdiğinde Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi zaten bir üniversite konumundaydı.
Akademi’ ye bağlı olarak bugünkü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin bütün bölümleri, Tıp Fakültesi, daha sonra da fakülte olacak olan Diş Hekimliği ve Eczacılık Yüksek Okulları ile ismi daha sonra İletişim Fakültesi olan Gazetecilik ve Halkla ilişkiler yüksek okulu eğitim ve öğretimini sürdürmekteydi. Yine Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi de Gazi Üniversitesi çatısı altında yerini alır. Kurulduğunda 9 fakülte, 12 yüksek okul ve 4 enstitüyü bünyesinde barındıran üniversitede bu sayı daha sonra hızla artar. Bugün kendisine bağlı olarak eğitim-öğretimini sürdüren 25 fakültesi, 21 yüksek okulu, 18 araştırma merkezi ve 5 enstitüsü île Gazi Üniversitesi, adım aldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yansır bir yüksek öğretim kurumu olma iddiasını devam ettirmektedir.
Üniversiteye bağlı olarak Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik ve Mimarlık, İktisadi ve idari Bilimler, iletişim, Fen Edebiyat, Hukuk, Güzel Sanatlar, Çorum İktisadi ve idari Bilimler, Çorum Mühendislik, Çorum ilahiyat, Çorum Veteriner, Kastamonu Orman, Kırşehir Ziraat, Kırşehir Fen Edebiyat ve İnebolu Su Ürünleri Fakülteleri çalışmalarım sürdürmektedir. Eğitim fakülteleri yönünden ülkemizin lideri olan Gazi Üniversitesi, bünyesinde, Endüstriyel Sanatlar, Gazi Eğitim, Mesleki Eğitim, Teknik Eğitim, Ticaret ve Turizm Eğitim, Kastamonu Eğitim, Kırşehir Eğitim Fakültelerim barındırır. Yurdun dört bir yanından üniversiteyi kazanarak gelen öğrenciler yanında Türk Cumhuriyetleri, akraba ve topluluklarından gelen 1500’den fazla öğrencisi ile Gazi yurt dışından en çok öğrenci kabul eden üniversitedir. Açılan yüksek lisans ve doktora programlarına devam eden 5 binden fazla öğrencisi ile sadece kendisininkini değil, diğer üniversitelerin öğretim elemanı ihtiyacım da karşılamaktadır. Gazi Üniversitesi farklı kampuslarda ve farklı şehirlerde eğitim-öğretimini sürdürmektedir. Ankara’da Beşevler, Emek ve Maltepe olmak üzere üç ayın kampusa sahip olan Gazi, ayrıca Çorum, Kastamonu ve Kırşehir’deki fakülte ve yüksek okulları ile eğittim ve öğretime verdiği önemi gözler önüne serer. 50 bini aşan öğrenci sayışı ve 3000’ü geçen öğretim elemanı sayısı ile Gazi Üniversitesi öğrenci başına düşen öğretim elemanı sayısında dünya, ortalamasını yakalayabilmiştir.
Eğitimden, iletişime, güzel sanatlardan mühendisliğe, spordan ormancılığa, tıptan eczacılığa, diş hekimliğinden fen edebiyata, iktisattan ilahiyata kadar bir çok fakültesiyle Gazi, Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birisidir. 1982 yılında (Ankara] kurulan Gazi Üniversitesinde 9 Fakülte, 12 Yüksekokul, 4 Enstitü ile toplam 25 yüksek öğretim birimi bulunmakta idi. Su anda ise toplam 25 Fakülte, 21 Yüksekokul, 5 Enstitü ile toplam 51 yüksek öğretim birimi eğitim vermektedir.Bunun yani sıra bünyesinde 18 Araştırma Merkezi bulunmaktadır. Gazi Üniversitesi geniş Akademik Personel Kadrosu, öğrencileri ve fiziksel kapasitesiyleTürkiye’nin en büyük Üniversitelerinden biridir. Ayrıca Gazi Üniversitesinin Çorum, Kastamonu ve Kırşehir gibi illerde bölümleri bulunmaktadır. Öğrencilerimizin yükseköğretim kurumlarına ulaşımları şehrin değişik merkezlerinden geçen Belediye Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, Dolmuş, METRO bağlantılı ANKARAY ile gerçekleşmekte, öğrencilerimiz Dolmuşların dışında diğer ulaşım araçlarından indirimli olarak faydalanabilmektedirler.

Adres:Gazi Üniversitesi Rektörlüğü 06500 Teknikokullar ANKARA
Tel:0(312) 212 68 40
Fax: 0(312) 221 32 02
________________________________FAKÜLTELER_______________________________

Diş Hekimliği Fakültesi:

625 Sayılı “Özel Öğretim Kurumları Yasası” uyarınca 1968 – 1969 ders yılında Ankara’da iki Dişhekimliği Yüksekokulu açılmıştır. Bunlardan biri “Başkent Dişhekimliği Yüksekokulu” diğeri ise “Ankara Dişhekimliği Yüksekokulu” dur. 1472 Sayılı yasa ile 1971 yılında devletleştirilen iki özel yüksekokul Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ne bağlanmış ve 2237 sayılı karar uyarınca Ankara Dişhekimliği Yüksekokulu’nun tüzel varlığına son verilerek 8 Kasım 1978’de A.İ.T.İ.A. “Dişhekimliği Fakültesi” adını almıştır. 20 Temmuz 1982’de 41 sayılı “Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname” ile, Fakülte yeni kurulan Gazi Üniversitesi’ne bağlanmış ve “Gazi Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi”ni oluşturmuştur. Temel Dişhekimliği Bilimleri Bölümü -Klinik Dişhekimliği Bilimleri Bölümleriyle eitim ve öretimini sürdürmektedir.

Adres: 8. Cad. 82.Sk. Emek/ANKARA
Tel: 312 212 62 20 (10 hat)
Fax: 312 223 92 26
e-posta: dent@gazi.edu.tr

Eczacılık Fakültesi:

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1982 yılında 41sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyi kanunlaştıran 2809 sayılı kanunla kurulmuştur. Müessese 1968 yılında Anadolu Eczacılık Özel Yüksekokulu olarak faaliyete başlamıştır. 1971 yılında 1472 sayılı yasa ile devletleştirilerek Ankara Eczacılık Özel Yüksek Okulu ile birleştirilmiş ve A.I.T.I.A’ya başlanmıştır. 1979 yılına kadar A.I.T.I.A. Eczacılık Yüksekokulu olarak eğitimini sürdüren okul, 1979 yılında A.I.T.I.A. Eczacılık Fakültesi adını almıştır. 1982 yılında ise Gazi Üniversitesi bünyesine Eczacılık Fakültesi olarak alınmıştır. Üniversiter yapıya geçişle eğitim-öğretim, araştırma ve danışmanlık gibi hizmetlerin de yerine getirilmesi sonucu hızlı bir gelişme gösteren bu fakültenin öğretim elemanları tarafından 1982 yılından itibaren 18 kitap, 881 makale hazırlanmış ve 667 bildiri sunulmuştur. Makalelerin 314’ü yurt dışındaki dergilerde yayınlanmış, bildirilerin de 365’i yurt dışında sunulmuştur. Bu sayılar fakültemizin uluslararası bilim dünyasında özellikle farmasötik alanda önemli bir yere sahip olduğunu vurgulamaktadır. Fakültenin yılda iki sayı halinde 1983 yılından beri sürekli yayımlanan bir dergisi bulunmaktadır. Bu dergi 8 uluslararası abstract kitabında indekslenmektedir. 1982-1998 yılları arasında fakültenin 16 uluslararası 89 ulusal projesi desteklenmiştir Ulusal projelerin çoğunluğu Gazi Üniversitesi araştırma fonu tarafından desteklenmiştir.Fiziki mekan yetersizliği 1998 Haziran ayında tamamlanan ek bina ile giderilmiştir.
Adres : Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 06330 Etiler / ANKARA - TÜRKİYE
Telefon :Santral - 1 : 0 (312) 215 44 67 - 73 (7 hat)
Santral - 2 : 0 (312) 212 66 45 - 47 (3 hat)

Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi:

Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi’nin (ESEF) temelini, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Yüksek Öğretim Genel Müdürlüğü’nün bünyesinde, 14 Mart 1974 tarihli Bakanlık oluru ile kurulmuş bulunan Endüstriyel Sanatlar Yüksek Öğretmen Okulu oluşturmaktadır. İlk kurulduğunda üç yıllık olan öğrenim süresi, 1975 yılında dört yıla çıkarılmıştır. Endüstriyel Sanatlar Yüksek Öğretmen Okulu; Ev Ekonomisi, İş ve Teknik Eğitim ve İşletmecilik Bölümü olarak yapılandırılmıştır. Okul bu yapısı ile 1982 yılına kadar hizmet vermiştir. Fakültemiz, 20 Temmuz 1982 tarihinde yürürlüğe giren 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Mesleki Eğitim Fakültesi içerisinde Teknoloji Eğitimi Bölümü olarak yer almış, 1988 yılında mevcut bölümler arasına Bilgisayar Eğitimi Programı da ilave edilmiş, 3 Temmuz l992 tarih ve 3837 Sayılı Kanun ile “Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi” olarak yeniden yapılandırılmıştır. Fakültemiz, Türkiye’nin İş Eğitimi öğretmeni ihtiyacını karşılayan tek fakültesi olma hüviyetindedir.
Adres: Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi 06500 Beşevler/Ankara
Telefon: 212 67 67
Fax : 212 77 63
Email: esef@gazi.edu.tr

Fen Edebiyat Fakültesi:

Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine bağlı olarak 1978-1979 Eğitim-Öğretim yılında İstatistik ve Temel Bilimler Fakültesi olarak açılmış, 1982 yılında 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı hakkında 41 Sayılı kanunun Hükmünde Kararname’nin değiştirilerek kabulüne dair kanununla kurulan Gazi Üniversitesine Fen-Edebiyat Fakültesi olarak bağlanmıştır.
Sürekli gelişen fakülte, fiziki kapasitesi ve eğitim-öğretim kadrosu ile çağdaş eğitim-öğretimin öncülüğünü yapmaktadır.
biyoloji -fizik -istatistik -kimya -matematik -arkeoloji -batı dilleri ve edebiyatları -çağdaş türk lehçeleri ve edebiyatları -felsefe -rus dili ve edebiyatı -sanat tarihi -tarih -türk dili ve edebiyatı
türk halkbilimi bölümleri ile eitim vermektedir.
Adres:Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Teknikokullar/ANKARA
Tel:0 (312) 212 60 30 - 33

Gazi Eğitim Fakültesi:

Gazi Eğitim Fakültesi 1926 yılında “Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü” adı ile öğretime başlamıştır. 1929 yılında adı “Gazi Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü” olarak değiştirilmiştir. 1976 yılında “Gazi Eğitim Enstitüsü” adını alan şu anki fakülte 1980 yılında 4 yıllık eğitim veren “Gazi Yüksek Öğretmen Okulu” olmuştur. 1982 yılında Yüksek Öğretim Kurumu ile birlikte Gazi Üniversitesi bünyesine alınarak ismi “Gazi Eğitim Fakültesi” olarak değiştirilmiştir.
Fakültede dersler yarıyıl esasına göre yürütülmektedir. Bölümlerde mecburi derslerin yanı sıra, öğrencinin ilgi ve yeteneğine yönelik seçmeli dersler de bulunmaktadır. Fakültede öğretim normal öğretimin yanı sıra ikinci öğretim olarak da yürütülmektedir.
Adres:Gazi Üniversitesi Eitim Fakültesi 06500 Besevler Ankara
Telefonuzgun30312) 212 64 70
Faxuzgun30312)223 86 93 /e-mail: gef@gef.edu.tr

Hukuk Fakültesi:

Kamu Yönetimi-Özel Huku-Maliye ve ekonomi bölümleriyle eitim ve öretimini sürdürmektedir.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi:

Ankara’da 1955 yılında öğretime gece eğitimi ile başlayan Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, 1971 yılında yürürlüğe giren 1472 Sayılı Yasa gereği kendisine muadil özel yüksekokulların bağlanması ile eğitim-öğretim kapasitesini genişletmiştir. Akademiyi oluşturan Ekonomi, İşletme, Maliye ve Yönetim Bilimleri Fakülteleri, Mali Bilimler ve Muhasebe Yüksekokulu ile Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu 1982 yılında Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin değiştirilerek kabulüne dair 2809 sayılı Kanunla Gazi Üniversitesi bünyesine alınarak bugünkü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini oluşturmuştur. Türkiye’nin en büyük İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olma gururunu yaşayan Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, geçmişinden gelen Akademi geleneği ile, hem eğitim-öğretim alanında hem de sosyal alanlarda Türkiye’nin en önde gelen fakültelerinden birisidir. Öğrenci sayısına göre, genel bütçeden alınan pay son derece düşük olmasına karşılık, işe giriş sınavlarında yıllardan beri ilk sıralarda yer alması, Fakültemizin en belirgin özelliği olarak kabul edilmektedir. Fakültede halen 5150 öğrenci öğrenim göstermekte olup, 43 Profesör, 15 Doçent, 41 Yardımcı Doçent ve çeşitli kademede 89 öğretim elemanı mevcuttur. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, sahip olduğu öğretim üyesi potansiyeli ile, sadece Ankara’da bulunan diğer üniversitelere değil, ülkemizdeki diğer üniversitelere en çok öğretim üyesi desteği veren fakülte olmanın haklı gururunu yıllardan beri yaşamaktadır.

Adres:Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 06500 Beşevler / ANKARA
Telefon:0.312.212 68 53
Fakülte Sekreterliği: 0.312.213 03 25
Faks: 0.312.213 20 36
e-posta: iibf@gazi.edu.tr

İletişim Fakültesi:

1967-1968 eğitim öğretim yılında Ekonomik ve Sosyal Faaliyetler Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketine bağlı olarak kurulan Başkent Gazetecilik Yüksek Okulu 24 Ağustos 1971 tarihinde devletleştirilerek Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu adıyla Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ne bağlanmıştır.Üç yıllık eğitim veren bu okuldaki eğitim süresi 10 Kasım 1973 tarihinde dört yıla çıkarılmıştır.
Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu 1981-1982 öğretim yılında Basın Yayın Yüksek Okulu adıyla Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanmıştır. 1992 yılından itibaren de bütün basın-yayın yüksekokullarının fakülteye dönüştürülmesiyle de Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi adını almıştır.
Gazi Üniversitesi Iletisim Fakültesi 81.Sk No:2 EMEK-ANKARA

Telefon0312-212 64 95 __e-mail: ilet@gazi.edu.tr

Mesleki Eğitim Fakültesi:

Mesleki Eğitim Fakültesi, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleri ile, 1934-1935 öğretim yılında Kız Enstitüleri ile Akşam Kız Sanat Okulları’na atölye ve meslek dersleri öğretmeni yetiştirmek amacıyla Kız Meslek Öğretmen Okulu adıyla açılmıştır. İlk açıldığı yıllarda öğretim süresi iki ve üç yıl olan iki kısımdan oluşan Yüksekokul, 1947-1948 öğretim yılından itibaren Kız Teknik Öğretmen Okulu adını alarak, öğretim süresi dört yıla çıkarılmıştır. Okulun adı 1962 yılında Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulu olarak değiştirilirken yapı ve programlarında önemli değişikliklere gidilmiştir. Türk öğretmen yetiştirme tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak öğretmen yetiştiren ve daha çok Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulu adı ile bilinen bu kurum, 20 Temmuz 1982’de çıkarılan 41 Sayılı Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Hakkındaki Kanun Hükmündeki Kararname ile, Ticaret Turizm Yüksek Öğretmen Okulu ile Endüstriyel Sanatlar Yüksek Öğretmen Okulu’nu birer bölüm olarak bünyesine alarak, Mesleki Eğitim Fakültesi adıyla yeniden yapılandırılarak Gazi Üniversitesi’ne bağlanmıştır. 1992’de çıkan bir kanunla, Mesleki Eğitim Fakültesi bünyesinde birer bölüm olarak bulunan Ticaret ve Turizm Bölümü, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesine; Teknoloji Eğitimi Bölümü de Endüstriyel Sanatlar Eğitimi Fakültesi’ne; yine Mesleki Eğitim Fakültesine Bağlı olan Kız Sanat Eğitimi Yüksek Okulu, Mesleki Yaygın Eğitim Fakültesine dönüştürülmüştür. Türkiye’de, kuruluşundan yakın zamana kadar Kız Teknik Öğretime, tek başına öğretmen yetiştiren bu kurumun yapısında, en son değişiklik 2001 tarihinde çıkan 4633 sayılı kanunlagerçekleştirilerek, aynı isim altında Mesleki Yaygın Eğitim Fakültesi ile birleştirilmiş ve böylece daha zengin ve dinamik bir yapıya kavuşturulmuştur.

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi:

Bilgisayar Mühendisliği-Elektrik Elektronik Müh -Endüstri Mühendisliği -İnşaat Mühendisliği
Kimya Mühendisliği -Makina Mühendisliği -Mimarlık -Şehir ve Bölge Planlama bölümleriyle eitim ve öretime devam etmektedir.
e-mail:webadmin@mmf.gazi.edu.tr
Sosyal Aktiviteler :Bilardo -Satranç -Masa Tenisi -Basketbol Voleybol
Öğrenci Toplulukları: İnternet Topluluğu -Endüstri Topluluğu -Çevre Topluluğu -Fotoğraf Topluluğu -İletişim Topluluğu -Klasik Dans Topluluğu -Makina Topluluğu -Yapı Topluluğu -Elektronik Topluluğu

Teknik Eğitim Fakültesi:

Teknik Eğitim Fakültesine bağlı bölümlerde eğitim ve öğretim süresi 8 yarıyıldır (4 yıl ). Dört yıllık eğitim proğramını başarı ile tamamlayan ögrencilere lisans diploması verilir. Fakültede öğretim dili Türkçe’ dir.
Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Bölümü - Elektrik Eğitimi Bölümü - Makina Eğitimi Bölümü - Matbaa Eğitimi Bölümü - Metal Eğitimi Bölümü - Mobilya ve Dekorasyon Eğitimi Bölümü - Yapı Eğitimi Bölümü - Eğitim Bölümleriyle eitimini sürdürmektedir.

Tıp Fakültesi:

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2 Ekim 1979’da Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ne bağlı Tıp Fakültesi olarak kurulmuştur. 26 Mart 1979’ da AİTİA, Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı ve Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfı arasında yapılan bir protokol ile Dr.Muhittin Ülker Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi AİTİA’ne bağlı Tıp Fakültesinin uygulama ve araştırma hastanesi olur. Kurulan bu yeni fakülte Ankara’ nın üçüncü, Türkiye’nin 18. Tıp Fakültesidir. 20 Temmuz 1982 de kurulan Tıp Fakültesi “ Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi” adını alır ve yeri Konya yolu, Çiftlik kavşağı arasındaki arazidedir. 1985 Haziran ayında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk mezunlarını verir. 30 Haziran 1986 yılında Dr.Muhittin Ülker Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesinden ayrılan Tıp Fakültesi görevine kendi hastanesinde, bazı ek binalar yapılarak devam etmeye başlar. 1994 yılında Gazi Hastanesinin yeni poliklinik binası, 1997’ de ise yeni yataklı üniteler, laboratuar ve görüntüleme üniteliri hizmete sokulur.
1998 yılında Gazi Hastanesi TS-EN-ISO 9001 kalite güvence sistemi belgesi almaya hak kazanan ilk devlet üniversitesi olur. 2000 yılında öğrenci sosyal tesisleri hizmete sokulur. Yine 2000 yılında transplantasyon ve tüp bebek merkezi hizmete girmiştir. 2001 yılında eski hastane binası 250 yatak kapasitesi ile hizmete sokulur. 2002 yılında uyku bozuklukları merkezi, yeni kemoterapi ünitesi, işitme- konuşma- ses ve denge bozuklukları merkezi, obezite ve sigara bırakma ünitesi hizmete açılmıştır, Gazi Hastanesi toplam 1150 yatak kapasiteli ve 778 öğretim elamanıyla 2000’li yıllarda ülkemizin hizmetindedir.
Temel Tıp Bilimleri -Dahili Tıp Bilimleri -Cerrahi Tıp Bilimleri bölümleriyle egiitim vermektedir.
e-mail: gazitipbilisim@gazi.edu.tr

Sayfalar: 1 2
Referans URL