29-07-2007, 06:09 PM
29-07-2007, 06:16 PM
BEN 4 DEFA ÖSS HAZIRLANDIM KOCAELİNDE TARLADA ÇALIŞIYORUM AİLEME GELİRİM YOKTU.2 YIL ÖYLESİNE SINAVA GİRDİM 1 YIL DERSANEYE GİTTTİM SIFIRIM HİÇBİR BİLGİM YOK MATEMATİK BİLMEM TÜRKÇE SOSYAL EDEBİYAT ÇOK EMEK VERDİM ÇALIŞTIM MATEMATİK OLDU BANA DAHİ SON YIL KENDİM HAZIRLANDIM VE 342 PUAN ALDIM TÜRKÇE-VE EDE-SOS FULL ÇIKARDIM BEN ŞÖYLE DÜŞÜNÜYORUM BİRŞEY İÇİN EN ÖNEMLİSİ ÇALIŞMAK İÇİN EMEK GEREK O EMEK DE DERSANELERDE VEERİLİYOR ŞMYLE DĞERLENDİRİLİRSE DERSANENİN İYİSİDE KÖTÜSÜDE VAR TABİİ AMA SEN EĞER ÇEK ÇALIŞIYORSAN BU KÖTÜLERİ GÖRMEZSİN ÇALIŞMAYANLAR ZATEN HER DERSANEDE VAR BEN OKADAR ZOR KOŞULLARDA HAZIRLANDIMKİ BÖYLE BİR PUAN ALMM İMKANSIZDI GİTİĞİMDE DERSANE DEĞİLDİ 15 KİŞİLİK BİR KÖY SINIFI BENCE DERSANE ÇOK ŞEY VERİYOR ÖGRENCİYE EĞER TEMELE SAHİPSEN
29-07-2007, 06:22 PM
Katılıyorum arkadaşım bana da dersanenin çok faydası oldu yani dersanesiz olmuyor...
29-07-2007, 06:31 PM
asagıdakı fıkırler tamamen bana aıttır..
yaklasık son 10 yıldır ozellıkle ekonomık yonden zor durumdakı aıleler cocuklarıyla fazla ılgılenememekte. bu ıs ıcın zaman ayıramayan velıler onları bır dersabeye gondererek ders aldırarak bu sorumluluktan kacmak amacındalar. ogrencılerın ısıne gelıyor cunku kısa vadede okuldakı ogretmenlerı dınlemıyorlar. nasılsa dersaneler ozel dersler var dıye. yapılan hesaplar ortada turkıyede dersanelere harcanan parayla bırcok ınıversıte kurulabılıyor. pıyasada tam 1 YTL ye satılan ve sızlere bırcok dersane ogretmenının tahtaya yazdıgı konuları ıceren kıtaplar var. ve cogumuz bunlardan faydalanmaya calısmak yerıne gıyınıp kusanıp dersanelerde bulunmaı secıyoruz. ıcımızde bu cumlelere muhatap olmayanlarda duzenın ıcınde yer alarak bu carka bı sekılde bulasıyor. belkı kısa vadede olmaz ama er gec bu sıstem degısecek . lutfen okuldakı ogretmenlerınızı daha ıyı dınleyın. etrafınızda calıstıgınız konuyu daha ıyı bılen arkadaslarınızdan yardım alın. bızım meleketımızde aılelerımızde yılda ortalama 3-4 mılyar parayı verecek guze sahıp degıl.
hepınıze sonsuz basarılar.
dedıgım gıbı bunlar benım fıkırlerım.
yaklasık son 10 yıldır ozellıkle ekonomık yonden zor durumdakı aıleler cocuklarıyla fazla ılgılenememekte. bu ıs ıcın zaman ayıramayan velıler onları bır dersabeye gondererek ders aldırarak bu sorumluluktan kacmak amacındalar. ogrencılerın ısıne gelıyor cunku kısa vadede okuldakı ogretmenlerı dınlemıyorlar. nasılsa dersaneler ozel dersler var dıye. yapılan hesaplar ortada turkıyede dersanelere harcanan parayla bırcok ınıversıte kurulabılıyor. pıyasada tam 1 YTL ye satılan ve sızlere bırcok dersane ogretmenının tahtaya yazdıgı konuları ıceren kıtaplar var. ve cogumuz bunlardan faydalanmaya calısmak yerıne gıyınıp kusanıp dersanelerde bulunmaı secıyoruz. ıcımızde bu cumlelere muhatap olmayanlarda duzenın ıcınde yer alarak bu carka bı sekılde bulasıyor. belkı kısa vadede olmaz ama er gec bu sıstem degısecek . lutfen okuldakı ogretmenlerınızı daha ıyı dınleyın. etrafınızda calıstıgınız konuyu daha ıyı bılen arkadaslarınızdan yardım alın. bızım meleketımızde aılelerımızde yılda ortalama 3-4 mılyar parayı verecek guze sahıp degıl.
hepınıze sonsuz basarılar.
dedıgım gıbı bunlar benım fıkırlerım.
29-07-2007, 06:38 PM
Hocam haklısınız ama maalesef bence okullarda yeteri kadar bilgi verilmiyor.Belki de yanılıyorumdur sadece benim okulum böyledir ama öyle bir duruma geldik ki dersanesiz maalesef olmuyor.Keşke sadece okulda hazırlanabilseydik bu sınavlara...
29-07-2007, 06:45 PM
fuzuli89 Demişki:
Hocam haklısınız ama maalesef bence okullarda yeteri kadar bilgi verilmiyor.Belki de yanılıyorumdur sadece benim okulum böyledir ama öyle bir duruma geldik ki dersanesiz maalesef olmuyor.Keşke sadece okulda hazırlanabilseydik bu sınavlara...
bırgun eger hakkımız olanı ıstemeyı almayı ogrenırsek bu problem ortadan kalkacak. elınızı vıcdanınıza koyun kac kez anlamadıgınızı defalarca sordunuz ogretmenınıze. yada onu kırmadan rencıde etmeden daha farklı anlatmasını ıstedınız. hepımız arkadaslarımız bıze guler hoca kızar dıye erteledık sorularımızı. ve bı gun altından kalkamayacak hale geldıler dıyorum ben. sızın fıkrınıze saygı duyuyorum. ama hep gordugum sey ogrencılerın bu duzenı degıstırme nıyetınde olmadıgıdır. evet mıllı egıtım sıstemınde mutlaka yanlıslar vardır. sızlerınde ogretmenlerı degerlendırmesı saglanabılır. bızlere temelı vermeye calısan okuldakı ogretmenlerımız. son ıkı sene adını yazdırdıgı dersane ogrencıyı bızım ogrencımız dıye reklam yaparken, ılk okulda burnumuzu sılen ogretmenden hıc bahseden olmuyor farkındaysanız. demek ıstedıgım bu. tekrar hepınıze basarılar. allah yardımcınız olsun.
bıraz uzattım galıba fıkrımı. bu konuda cok dertlıyım galıba..
29-07-2007, 08:32 PM
sonuna hadar haklısın öğretmenim doğru söze ne hacet...
29-07-2007, 10:02 PM
Hocam sonuna kadar katılıyorum ben de size biz de sormadık haklısınız arkadaşlarımız bize güler diye.İnş bir gün okullar yeterli duruma gelir.Allah size de sabır versin hocam teşekkürler yorumlarınız için...
29-07-2007, 10:43 PM
Bakın ben meslek lisesinde okudum her zaman derim bize birşey öğretmediler.Bunu neden diyorum meslek lisesi olduğumuz için atelye derslerimiz ve bölüm derslerimizin çokluğundan öss de gerekli olan konuları çalışamadık.Aslında bizim hocalarımız bize hep yardım ederdi.Örnek vereyim ders analitik ama hocamız öss de faydalı olsun diye analitik işletmezdi öss de çıkmış geometri ya da çözemediğimiz geometri sorularını çözerdik.Ve bizim sınıf gene konuşurdu dinlemezdi.Ders fizik hocalarımız hep son 15-20 dk sını öss ayırırdı ya da hızlı hızlı işleyip birkaç ders soru çözerdik fizikten.Ders mikro işlem bölüm dersi ama hocamız bize derdi matematik ve fizikten çözemediğiniz soru varsa getirin çözelim diye.Ama 1 tane ile götürmedik.Aslında her okul gerekli bilgiyi veriyor sadece biz almıyoruz.Söyleyin arkadaşlar ne zaman sorunuz olduda gidip sordunuzda yanıt vermediler? Bizim bilinç altımıza yerleşmiş bu dershane.Bana faydalı oldu mu? Olmaz mı bütün 3 yıl boyunca normal derslere önem vermeyen birisini yani beni iyi hazırladılar eksikleriyle fazlalıklarıyla.Kısacası dediğim bu dershane olmadan da çok rahat kazanabiliriz bence.Bu sene olmazsa benim aslında ben istemiyorum dershane alırım kitap gerektiği zaman eski öğretmenlerimden ablamdan alırım yardımı.
Bende biraz fazla uzattım ama
.
Bende biraz fazla uzattım ama
.30-07-2007, 07:55 AM
bencede dersane kesinlikle önemli diil ben mesela doguda okuduğum için temel filan yoktu bende onun için bi dersaneye gidim dedim gitmez olaydım yani o derecede kötü tamam öğrettikleri var mı? kesinlikle Allah razı olsun onlardan ama alıp götürdükleri cok daha fazla sey var mesela bnm kendime olan güvenim su anda sıfır zaten kazanmak için birseyi basarmak için insan önce kendine güvenmeli degilmi?ama benen bunu alıp götürdüler saolsunlar resmen ayrımcılık cifte standart vardı ve bu bana cidden cok büyük sorunlar olarak geri döndü hersey dersane değil arkadaslar hani sitemizdede dediği gibi "DERSANE SANAL,BAŞARI GERCEk"
gercektende öyle kendinize güveniniz varsa oturunevde kendi basınıza calısın cok cok daha iyidir derim bende bu konuda cok dertliyim not=en cokta sinirim bozan su o kadar para verdik dersaneye dimi ama saolsun öğrettikleride var haklarını inkarda etmiyorum ama kötü bir puan almıs olsam neyse diyecegim gecen tercihlr hakkında sorularım var dı sormaya gittik arkadasıla resberlik hocamız resmen sakayla karısık sizden birsey olaz dedi ve bu bnm güvenimi ve onurumu cidden kırdı ama birsey demiyorum Allah'ın dediği olur inş ileride güzel bi makamda karsısına cıkıp hocam bakın bizden birsey olmazmıs demeyi cok istiyorum. benimkide uzun oldu pardon
gercektende öyle kendinize güveniniz varsa oturunevde kendi basınıza calısın cok cok daha iyidir derim bende bu konuda cok dertliyim not=en cokta sinirim bozan su o kadar para verdik dersaneye dimi ama saolsun öğrettikleride var haklarını inkarda etmiyorum ama kötü bir puan almıs olsam neyse diyecegim gecen tercihlr hakkında sorularım var dı sormaya gittik arkadasıla resberlik hocamız resmen sakayla karısık sizden birsey olaz dedi ve bu bnm güvenimi ve onurumu cidden kırdı ama birsey demiyorum Allah'ın dediği olur inş ileride güzel bi makamda karsısına cıkıp hocam bakın bizden birsey olmazmıs demeyi cok istiyorum. benimkide uzun oldu pardon