Dersizle Forumları

Full Versiyon: fen edebiyatmı eğitim fakültesimi
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
arkadaşlar merhaba ben sözel 2 den 320 yaptım bu puanla coğrafya öğretmenliğine gidebiliyom ama fen edebiyat türkdili ve edebiyatından bir kaç üniversiteye yetiyo sizce hangisini ilk tercihime yazmalıyım yada hangisi daha avantajlı teşekkürler
Merhaba öncelikle aynı sorunu bende yaşadım bende söz. öğrencisiyim ben eğitim fakt.tercih ettim..Edebiyatı bende çok istiyordum ama çok zor bir bölüm gerçekten okuyanlarla görüştüm ve eğitim fakt. tuttuğu için daha mentıklı geldi onu tercih etmek.Zaten araştırmışsındır sende formasyon alman gerekiyor ki bu hiç kolay birşey değil bana sorarsan kısacası coğr .öğrt.tercih et derim ataması iyiymiş rehber hocam öyle demişti.Ama karar senin sordun bende fikrimi yardımcı olmak amacıyla belirttim.Senin için en hayırlısı ve en iyisi hangisiyse o olsun başarılar...
Bence Türk dili ve Edebiyatı yaşadığın şehirdeyse sanki daha avantajlı şöyle ki bildiğim kadarıyla formasyon alıp öğretmen alabiliyosun Türkçe öğretmenine çok ihtiyaç var zaten,formasyon alınca hem dil edebiyat mezunu oluyorsun hem de öğretmen olabiliyorsun bir de dil edebiyat okuyanların kültürel açıdan kendilerini daha çok geliştirdiklerini duyuyorum ayrıca yurt vs.derdin olmaz tabi aynı şehirdeysen ;fakat öğretmenliğe göre dersler biraz daha ağır oluyor diye biliyorum;öğretmenlik okumak dil edebiyat okumaya göre çok daha kolaymış dersleri açısan mesela yarısı okuyacağın alanla ilgiliyken yarısı da çocuk gelişim vs.derslerle ilgiliymiş;bu açıdan bir rahatlık var formasyon derdi de yok 4 senede garanti öğretmen çıkıyorsun.Tabi senin kararın;onun için iyi düşünmen gerekir.Bence iyi düşün ve gerçekten içinden gelene öncelik tanı sonraki pişmanlıklar fayda etmiyor çünkü.siritan
Benim puanım da 320 ama edb yazdım bile...
ARKADAŞLAR ÇOK TEŞŞEKÜR EDERİM DAHA İYİ DÜŞÜNMEMİZ SAĞLADINIZ SAĞOLUN
ben kendi adıma rica ederim inş.en sağlıklı kararı verirsinsiritan
pink Demişki:

Bence Türk dili ve Edebiyatı yaşadığın şehirdeyse sanki daha avantajlı şöyle ki bildiğim kadarıyla formasyon alıp öğretmen alabiliyosun Türkçe öğretmenine çok ihtiyaç var zaten,formasyon alınca hem dil edebiyat mezunu oluyorsun hem de öğretmen olabiliyorsun bir de dil edebiyat okuyanların kültürel açıdan kendilerini daha çok geliştirdiklerini duyuyorum ayrıca yurt vs.derdin olmaz tabi aynı şehirdeysen ;fakat öğretmenliğe göre dersler biraz daha ağır oluyor diye biliyorum;öğretmenlik okumak dil edebiyat okumaya göre çok daha kolaymış dersleri açısan mesela yarısı okuyacağın alanla ilgiliyken yarısı da çocuk gelişim vs.derslerle ilgiliymiş;bu açıdan bir rahatlık var formasyon derdi de yok 4 senede garanti öğretmen çıkıyorsun.Tabi senin kararın;onun için iyi düşünmen gerekir.Bence iyi düşün ve gerçekten içinden gelene öncelik tanı sonraki pişmanlıklar fayda etmiyor çünkü.siritan

türk dili edebiyatı öğrencilerine formasyonla türkçe Öğretmenliği 2 sene önce kaldırıldı sadece edebiyat öğretmenliği alabiliyosun formasyonla
kaldırıldığını bilmiyordum tşk.ederim söylediğin için;ama edebiyat öğretmeni ya da Türkçe öğretmeni sonuçta öğretmen ve 2si de talepte değil mi?bilgilendirirsen sevinirim
2007 atamaları
Coğrafya 154 kişi 79 puan
Sosyal Bilgiler 433 kişi 80 puan
Tarih 204 kişi 82 puan
Türk Dili ve Edebiyatı 256 kişi 81 puan
Türkçe 622 kişi 65 puan
2006
Coğrafya 75 kişi
Sosyal Bilgiler 277 kişi
Tarih 132 kişi
Türk Dili ve Edebiyatı 34 kişi
Türkçe 1.600 kişi
2005
Coğrafya 20 kişi 85
Sosyal Bilgiler 500 kişi 80
Tarih 150 84 kişi
Türk Dili ve Edebiyatı 100 kişi 84
Türkçe 1300 kişi 70

demek istedğim edebiyata verilen değer türkçe öğretmenliğine göre daha az ve öğretmen atamaları senelere göre fazla değişmekte ama en fazla türkçe öğretmeni alınmakta .Ayrıca öğrenciler tarafından talebin çok olmasını ve puanın yüksek olmasını arada eşit ağırlıkçılarla ortak alan olmasına bağlıyorum bakınız ortak olmayan tek sosyal bilgiler öğretmenlği var 309 puana kadar düşmüş .
Anladım,açıkçası benim alanım dil olduğu için fazla bilgim yok bu konuda;sadece elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım arkadaşa yanlışım varsa kusura bakmayın...Bilgiler için teşekkürler+rep
Referans URL