Dersizle Forumları

Full Versiyon: Dr Watson(drwtsn32.exe) hatası
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Merhabalar
Ya benım bi kaç gundur şöyle bir sorunum var.
Blgisayarımı açtıktan sonra yada bir programdayken drwtsn32.exe hatası veriyor hangi programda hata olduğunu da anlayamadım yalnız pc donup kalıyor ve her defasında yeniden başlatmak zorunda kalıyorum bir bilginiz varsa sevinirim..
bunun nedeni pc de olan virüsler veya spy-trojan olabilir...

bunun için pc yi güvenli modda başlatıp bilinen en son yapılandırmayı dene..veya sistem repair de yapabilirsin...Burlarda olmazsa sistem geri yükleme yapıp bi şekilde kurtulman lazım..

Bundan sonra pc kilitlenmezse kaspersky kurup tarattır..
drwtsn32.exe programı Doctor Watson'dır. Microsoft'un tüm Windows versiyonlarına koyduğu arka planda çalışan bir program. Bu programı çalıştırıp, o anda hangi hatanın neden kaynaklandığını oldukça teknik biçimde yazar ve hiç bir şey anlamayız. gulengulengulen

yeni kurduğun bir programdan sonra veriyorsa bu hatayı o programı kaldır başka versiyonunu yükle şimdilik yapabileceğim bu kadar kusura bakma...
Dr. Watson'ı devre dışı bırakmak için
1. Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın, Aç kutusuna regedit.exe yazın ve Tamam'ı tıklatın.
2. Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulup tıklatın:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AeDebug
NOT: Üçüncü ve dördüncü adımlar isteğe bağlıdır, ancak Dr. Watson'ın varsayılan kullanımını geri yüklemek istiyorsanız gereklidir.
3. AeDebug anahtarını ve sonra Kayıt Defteri menüsünde Kayıt Defteri Dosyası Ver'i tıklatın.
4. Kaydedilen kayıt defteri dosyası için bir ad ve konum girin, sonra da Kaydet'i tıklatın.
5. AeDebug anahtarını silin.
Windows'da hata ayıklayıcı programlarının kayıt defteri girdileri AeDebug anahtarında bulunur. Dr. Watson programı varsayılan olarak Windows'a yüklenir ve bir uygulama hatası oluştuğunda çalışacak biçimde (Auto değeri için 1 veri değeriyle) yapılandırılır. Varsayılan değerler şunlardır:
Değer Adı = Auto
Tür = Dize (REG_SZ)
Veri Değeri = 1 veya 0. (Varsayılan 1'dir)

Değer Adı = Debugger
Tür = Dize (REG_SZ)
Veri Değeri = drwtsn32 -p %ld -e %ld -g

NOT: Bu veri değeri (drwtsn32 -p %ld -e %ld -g), Dr. Watson'a özgüdür. Diğer hata ayıklayıcılarının kendi değerleri ve parametreleri vardır.

Microsoft Supporttan ALINTI
Çözüm-1

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\ da drwatson bulun ve delete yapıp bir dene..

Çözüm-2
Bir program hatası olursa, Dr. Watson for Windows otomatik olarak başlatılır. Dr. Watson'ı yapılandırmak için, aşağıdaki adımları izleyin:

1. Başlat'ı ve ardından Çalıştır'ı tıklatın.  
2. Drwtsn32 yazın ve Tamam'ı tıklatın.  
Dr. Watson tarafından oluşturulan günlük dosyasına varsayılan olarak Drwtsn32.log adı verilir ve aşağıdaki konuma kaydedilir:
sürücü:\Documents and Settings\All Users.WINNT\Application Data\Microsoft\Dr Watson

Çözüm-3

Önce başlat>çalıştır>regedit yazın ve HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNt\Cu rrenVersion anahtarını bulup girin daha sonra AeDebug seçeneğini işaretleyin ve delete yapın. Birde bunu deneyin. Bu DrWatsın programını kapar.

yine bundan sonra pc yi tarama yaptırın..

Not Drwatson.exe, Windows NT'nin önceki sürümlerine yüklenmiş eski bir program hatası ayıklama aracıdır. Microsoft, Windows XP'de Drwatson.exe yerine Drwtsn32.exe'yi kullanmanızı önerir.

bu programın kaldırılması pek güzel bişi değil hata bulununca tekrardan açılması gerekir...
Evet ben araştırdım biraz kımısı onemsız demiş bende kaldırdım programı sorun su kı hangı yukledıgım yada update ettiğim hangi programdan sonra hata vermeye basladı bunu bılmıyorum bende kaldırdım  fakat bellek writeen olmadı gıbı bı hata verıyo ama bu sefer hıc olmazsa donmuyo..Ayrıca pc'mdeki iki virus prog. da tarama yaptırdım benım dusuncem İE kaynaklanıyo sanırım neyse yine düşünceleri olan varsa paylasabılır ne yapacağım bılmıorum...

Arkadaşlar herşey için teşekkürler! Sistem geri yükle yapıp bütün sorunlardan kurtuldum..Bu kadar kısa yanii.
Referans URL