Dersizle Forumları

Full Versiyon: Tercih karmaşası..
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Arkadaşalr ben bişe soracam..
Şimdi diyelm benim puanım 251 başkasının da puanı 270..
Diyelim ben ziraat mühendisliğini 1.sıraya yazdım..
O 5. sıraya yazdı..
Ve yine diyelim ki o ilk dört tercihine giremedi..
Şimdi ben ilk tercih yazmışım o 5.tercih yazmış..
Öncelik bende mi olur onda mı??
Bunu soryorum çünkü ben önceliğin bende olduğunu bilyordum..
Ama geçenlerde ya posta ya da milliyetti tam hatırlıyamıyorum eğer bir kişinin puanı başka kişinin puanından fazlaysa ikiside aynı mesleği farklı tercih sıralarında yazsa bile puanı yüksek olan puanı düşük olandan daha avntajlıldır diyordu..
Tercih sırası ne olursa olsun..
Hakkaten böyle mi??
sıralama onemlii ::::..
baby_cim
tabiiki başarı sıralaması ve puan önemlisiritan
bıldıgım kadarıyla sıstem soyle ıslıyor.
oncelıkle turkıye 1. sı ılk tercıhıne yerlesıyor. sonra 2. sı ... derken dıyelımkı 5000. olan yerlesesek. onun ılk tercıhıne baklıyor dıyelımkı o okul kontenjanı dolmus sonra ıkıncı tercıhıne buda dolmus dıye devam edıyor. sozun ozu sızden daha yuksek puan alan bı arkadas eger tercıh lıstesınde varsa sızden daha oncelıkle o okula yerlesır. aynı puanı alan kısıler arasında tercıh sırası onemlıdır. ancak bındelık dılımde bıle aynı puanı almıs olmak bıraz dusuk bı ıhtımaldır. dolayısıyla cok puan alan daha once yerlesme hakkına sahıptır.
Hayır sıra önemli değil onun başarı sırası senden 1 önce olsa bile o girer sen 1e yazsan o 24e yazsa eğer onun sırası senden iyiyse o girer...
arkadaşlar bilgilendirdiğiniz için Teşekkürler...
benim bilidğimde önce puana sıralamaya bakılır...eğer bunlar eşitse daha sonra kaçıncı sıraya yazıldığı dikkate alınıyor..
yani arkadaşım sen 241 o 270 ise sanırım öncelik ondadır..
ama belli olmaz sonuçta yerleştirmeyi kim anlaybildiğiki bu tercih sürecinde...
başarılar
Referans URL