04-08-2007, 09:22 AM
06-08-2007, 08:16 PM
kelime ezberlemenin en kolay yolu ezberliyeceğin kelimeleri gözünün göreceği yere as örnek karşında çalışma masan varsa oraya as,ya da yatağın ranzaysa gözünü açtığında göreceğin yere as kısacası gözünün sık görceği yere as her göz atmanda aklında kalır otutup günlerce ezberlemen bile gerek yok yeterki gözün görsün 5 dk bile yeter.ya da yabancılarla chat yapmaya çalış
06-08-2007, 10:22 PM
saol selin.valla biraz öğreniyim öyle chat e başlarım.bende cümle çevirici var bazen chat yapıyom da iki kelime anlatmak için şaklabana dönüyom zor oluyo.

06-08-2007, 10:25 PM
bence yabancı dilde kitap oku.. ama kolaylarından basla hatta kelime ögrenmek icin olan basit kitapları oku arada bir kelimeyi birkackez kullanıyo sende elinde olmadan ögreniyorsun..
07-08-2007, 12:22 AM
zamanları öğrendim.şimdi kelime olarak sadece fiileri ezberlemeye çalışıyorum.her birini ayrı bir karta yazdım.arkalarınada türkçelerini yazdım.bi 300 tane vardır herhalde
harf sırasına göre ezberlemeye çalışıyorum.galiba böyle daha kolay oluyorr
harf sırasına göre ezberlemeye çalışıyorum.galiba böyle daha kolay oluyorr07-08-2007, 12:24 AM
serhat myspace e yabancı olarak kayıt ol konuş istediğin le 

07-08-2007, 01:58 PM
serhat_18 Demişki:
saol selin.valla biraz öğreniyim öyle chat e başlarım.bende cümle çevirici var bazen chat yapıyom da iki kelime anlatmak için şaklabana dönüyom zor oluyo.

işte böyle zorlanark olcak arkadaşım mesala merhaba diceksin sözlüğe bak her konuşmada bunu kullnırsın aklında kalır tabi sadece merhaba deme yani kullndıkça kelimlere aklında kalır illa gramare bakma
07-08-2007, 02:34 PM
ben sana diyorum yazarak ezberle
bak 4,5 kere yaz aklında kalır ztn ayrıca hafızanda kalması için çeşitli kodlamalar da yapabilirsin veya yanlarına ufak resimler
bak 4,5 kere yaz aklında kalır ztn ayrıca hafızanda kalması için çeşitli kodlamalar da yapabilirsin veya yanlarına ufak resimler
07-08-2007, 03:01 PM
walla ben sözlükten bakarak ing. iltifat yazmıştım çok gülmüştü kızz.. gramer yok kahretsin 

14-08-2007, 05:00 PM
Serhat rahat ol ingilizceyi yeni öğreniyorsun...
Kartlara yazmak ya da sürekli yazarak ezberlemek gibi akıl sır ermeyen yöntemlerden uzak durmanı tavsiye etmekle beraber yabancılarla chat yapmanı şiddetle öneririm.İngilizce hikaye kitapları okumanın da şart olduğunu aklından çıkarma.Tabii bu senin dilden beklentine bağlı.Etkin şekilde kullanmak üzere öğrenmek istiyorsan benim dediklerim geçerli.
Ezberleme, kullan derim kısacası.Bir de tuvalette ingilizceden ingilizceye örnek cümleler içeren kaliteli bir sözlük bulundur.
Gerisini akışına bırak sonuna geldiğinde rahatlıkla kendini ifade edecek kadar sözcük biliyor olacaksın.
Değişik bir yöntem beklemişsin.Ne yap biliyor musun sözcükleri yaşa şimdi sana bunun hakkında uzun uzun yazmak isterdim ama sıkmayım şimdi.Sen iyisi mi Melik Duyar' ın yöntemini ve dayanağını bir öğren.Bu yöntemde kafan şişer aklında bulunsun.
Kartlara yazmak ya da sürekli yazarak ezberlemek gibi akıl sır ermeyen yöntemlerden uzak durmanı tavsiye etmekle beraber yabancılarla chat yapmanı şiddetle öneririm.İngilizce hikaye kitapları okumanın da şart olduğunu aklından çıkarma.Tabii bu senin dilden beklentine bağlı.Etkin şekilde kullanmak üzere öğrenmek istiyorsan benim dediklerim geçerli.
Ezberleme, kullan derim kısacası.Bir de tuvalette ingilizceden ingilizceye örnek cümleler içeren kaliteli bir sözlük bulundur.

Gerisini akışına bırak sonuna geldiğinde rahatlıkla kendini ifade edecek kadar sözcük biliyor olacaksın.
Değişik bir yöntem beklemişsin.Ne yap biliyor musun sözcükleri yaşa şimdi sana bunun hakkında uzun uzun yazmak isterdim ama sıkmayım şimdi.Sen iyisi mi Melik Duyar' ın yöntemini ve dayanağını bir öğren.Bu yöntemde kafan şişer aklında bulunsun.
Sayfalar: 1 2