Dersizle Forumları

Full Versiyon: 'ÖSS ve KPSS'ye hayır' eylemi
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
'ÖSS ve KPSS'ye hayır' eylemi

Kayseri'de bir grup öğrenci, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Kamu Personeli Seçme Sınavını (KPSS) protesto etti.
Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda, Sosyalist Gençlik Dernekleri ve Ezilenlerin Sosyalist Platformu adına açıklama yapan Tuğçe Dağdelen, ÖSS'ye günler kala, öğrencilerin sınav telaşı ve stres yaşadığını söyledi. Dağdelen, 15 yıl boyunca verilen emeğin, 195 dakika içerisinde uçup gidebileceğini belirterek, şöyle konuştu:

''Bir sektör haline gelen üniversite sınavında, milyonlarca gencin hayalleri suya düşecek. Eşitsiz ve paralı eğitim, zorunlu hale gelen dershane, 195 dakikaya sığdırılan gelecek ve sınav sonrası intiharlar. İşte her yıl olduğu gibi bu yılda ortaya çıkacak hazin tablo. Her yıl yaklaşık 2 milyon öğrenci üniversite sınavına başvuruyor. Ancak bulardan 200-250 bini üniversiteye girebiliyor. Tabi ki biz elenmişlerin payına yine intiharlar, işsizlik ve kalifiye işçi olma düşecek.''

ÖSS'yi kazananları daha sonra KPSS sınavının beklediğini belirten Dağdelen, şöyle devam etti:
''Onları da diplomalı işsizlik bekliyor. Bunca yıl okumaları bir tarafa itilerek, pazarcılık yapma, ya da simit satan üniversitelilerin sayısı hiç de azımsanacak kadar az değil. Biz geleceği çalınmış öğrenciler olarak, geleceğimizi istiyoruz.''

ÖSS ve KPSS aleyhine pankartlar açarak sloganlar atan öğrenci gurubu, daha sonra olaysız dağıldı.
>>alıntıdır<<
mrsahin
şöle bir durumda öğretmenlik için arkadaşlar 4 yıl okuyup emek veriyorlar ve bu arkadaşlarında kpss ye girmesi şart.
ne kadar saçma.

memur olmak için milyonlarca insan başvuruyor.
ama millet birbirini kayırıyor. bi yerlerde dayısı olan işi götürüyor.
ayrıca ingilizce öğretmeni olcaksın diyelim ki kalkıpta matematik fizik çözüyosun.işte eğitim sisteminin bir yanlışlığıda buradan geliyor.Madem sınav yapacaksın herkesi kendi alanı içinde sınav yap.Sorular da kendi alanından gelsin.neyse paylaşım için saol serap..
önemli değil burcu
arkadaslar kendinizi kpss giripte hiç kasmayın bende giriyorum ama hiç umudum yok cunku kpss de yer alan tum bos kadrolara yerleşecek insanlar sınav daha yapılmadan aylar oncesinden belirleniyo bir şekilde. yani boşu boşuna gülşenin ya tutarsa ya tutarsa şarkısını soylememize gerek yok.
kpss de torpil oynadığını herkes bilir.ablam 87 puan aldı ama 2 senedir bekliyor.şimdi giren insanların hepsi 90 üzeri mi aldı soruyorum herkese.tanıdığım bazı insanlar bu puandan çok çok düşük aldılar fakat şimdi memurlar.
yurduminsanı Demişki:

kpss de torpil oynadığını herkes bilir.ablam 87 puan aldı ama 2 senedir bekliyor.şimdi giren insanların hepsi 90 üzeri mi aldı soruyorum herkese.tanıdığım bazı insanlar bu puandan çok çok düşük aldılar fakat şimdi memurlar.

haklısın yurdum insanı ama arkamızda dayımız yok...
ablan 87 alıp giremediyse ben bosuna ugrasmısım yaw 84 aldım tık yok demekki bi 100 alcan yada ankaradan bi dayı bulcan kenidine allah sonumuzu hayır etsin
arkadaşlar inşallah birileri bir gün bu kadar isyanı görür duyar da bir el atar. herkesin şansı(dayısı) bol olsun...
Referans URL