Dersizle Forumları

Full Versiyon: ÖSS SINAVI ve AÇIKÖĞRETİM
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Arkadaşlar merhaba;

Üniversite sınavına hazırlanarak açıköğretim kamu yönetimi okumak istiyorum.
Uzun bir aradan sonra tekrar üniversite sınavına gireceğim (en son 1996 yılında girmiştim) BU konuyla ilgili olarak;

1)Sınavda barajı geçmem açıköğretime kaydımı yaptırmam için yeterlimi?
2)Hangi puanla (sayısal-sözel-eşit ağırlık) barajı geçmem gerekli, yoksa punanın sayısal yada sözel puan olması fark etmiyormu?
3)Açıköğretimdeki bölümlerin belli bir öğrenci kontenjan sayısı varmı?

Yardımcı olursanız sevinirim...
SINAVDA BARAJI GEÇMEN AÖF KAYDI YAPTIRMAN İÇİN GEÇERLİ AMA BAZI BÖLÜMLER VAR KONTENJANLI O BÖLÜMLER PUANLA ALIYOR.PUANIN SAY. VEYA SÖZ. OLMASI FARK ETMİYOR BİLDİĞİM KADARIYLA. BENCE AÖF'NİN SİTESİNİ ZİYARET ETSEN DAHA İYİ BİLGİ ALIRSIN DERİM AMA KAMU YÖNETİMİ PUANLI DEĞİL BARAJI AŞMAN YETERLİ

İNŞ. YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR.
bu seneki sınav sistemine göre bildiklerim sunlar
1)170 puanını alman yeterli
2)sayısal sözel ya da esir agırlık hiç farketmez
3)bazı bölümlerin kontenjanları var ama bazılarınında yok diye biliyorum mesela CEKO,İKTİSAT,MALİYE gibi bölümlerin kontenjansız olduğunu biliyorum
Teşekkür ediyorum.
bide diyelim açıköğretim kazandn gitmedin seneye oöbp düşer mi? bunun cevabı burda bir topicte vardı ama bulamadım ya uzgun3
açıkögretimin bölümlerinin hiçbiri geleceksene aobp düşürmüyor yalnız ingilizce ögretmenliği bilgi yönetimi puan düşürüyor..

bende aö okuyorum işletme tekrar öss girdim ancak 4 yıllık bir bölüm ile aö 4 yıllık okunamıyor

maliye-iktisat-işletme-kamu yönetimi-çalışma ekonımi endüsri ilşkileri- say-sözel-ea bölümlerinden 160 barajını aşan girebiliyor

2 yıllık önlisas bölümleride aynı

çocuk gelişimi-ingilizce ögretmenliği-bilgi yönetimi öss ortak bölümden ilgili puanı alarak yerleşiliyor kontenjanlıdır.

umarım yararlı olmuştur
affetmez Demişki:

bide diyelim açıköğretim kazandn gitmedin seneye oöbp düşer mi? bunun cevabı burda bir topicte vardı ama bulamadım ya uzgun3

evet emre ninde dediğii gibi bana arkadasım dedki sen sonucta tercih yaptın ve diyelim aö geldi eger kaydını yaptırmassan dşer puanın dedi peki bundan gercekten emin olablirmiyiz=?
Bilmiyom arkadaş sorduda düşürürse gerçekten çok üzülecek o yüzden bende bilmiyordum.İngilizce yazmadığına göre sorun yok siritan Merve sen niye yazdın ki?
belki olur ya hiç biri gelmes diye ceko yazdım uzgun3siritan bilmiyom ki hayırlısı bakcaz
Hayırlısı siritan
Referans URL