Dersizle Forumları

Full Versiyon: arkadaşlar burs veren yerler
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı

www.yekuv.org / 0212 274 15 02

15 Eylül-15 Ekim arasında başvuran adaylar sıra numarasına göre mülakata alınıyor. Belli bir puanlamaya tabi tutulan adaylara daha sonra burs veriliyor. Burs alabilmek için gerekli koşullar: Öğrencinin başarılı olması, İstanbul içindeki üniversitelerin ilgili fakültelerini bu yıl kazanması ve kaydını yaptırmış olması, eğitim desteğine ihtiyacı olması, ailenin kırsal kesimde ikamet etmesi.

Adana Ticaret Odası

www.adana-to.org.tr /

0322 352 00 52

İktisat veya İşletme ve benzeri bölümlerde okuyan yardıma muhtaç öğrencilere burs veriyor.

Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı

0212 258 61 20

Burslar karşılıksız olup herhangi bir hizmet veya yükümlülük gerektirmez. Öğrencinin son sınıfta olması ve alt sınıftan dersinin bulunmaması gerekir. Ekim ayında başlayan burslar 8 ay boyunca devam ediyor.

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu www.sydtf.basbakanlik.gov.tr/burs.htm 0312 424 09 47

Açıköğretim Fakültesi dahil olmak üzere üniversitelerde okuyan her öğrenci bu bursa başvurabilir. Başvurular ekim ayının son haftası ile kasım ayının başında yapılıyor.

Çağdaş Eğitim Vakfı

www.cev.org.tr / 0212 297 69 79

ÇEV, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine karşılıksız burs vermektedir.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği

www.cydd.org.tr / 0212 252 44 33

Burs Başvuru Koşulları:

• Ailenin mali durumunun yeterli olmaması

• Şubemizin bulunduğu illerdeki devlet üniversitelerinde okuyor olmak (1.sınıf öğrencilerine öncelik verilecektir.)

• Başarılı olmak

• Çağdaş değerlere sahip Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olmak

• Öğrenim - Harç Kredisi ve Başbakanlık Bursu dışında burs almıyor olmak

• Sigara içmiyor olmak

Not: Anne veya babası vefat etmiş, çok kardeşli ve okuyan kardeş sayısı fazla olan öğrenciler burs için öncelikli olacaktır.

Hacı Ömer Sabancı Vakfı

www.vaksa.org.tr / 0322 351 56 44

Maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere geri ödeme yükümlülüğü olan sosyal amaçlı burslar veriyor. Burs için 15 Eylül - 15 Ekim günleri arasında başvurulması gerekiyor.

Hüsnü M. Özyeğin Vakfı

www.husnuozyeginvakfi.org.tr / 0212 217 04 01

TC vatandaşı olan, İstanbul’da bir devlet üniversitesinde okuyan, ÖSS sonuçlarına göre kendi puan türünde ilk 2000 öğrenci arasında olan, hazırlık veya 1. sınıf öğrencisi olan, mali desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerinin eğitimlerini desteklemektedir. Koşulları uyan öğrencilerin, kendi Üniversiteleri’nin Öğrenci İşleri ve/veya burs ofislerine müracaat ederek burs başvuru formunu temin etmeleri ve gerekli belgeleri eksiksiz olarak tamamlayarak üniversitelerine geri vermeleri gerekmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

www.ibb.gov.tr / 0212 449 40 00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan çok sayıda öğrenciye eğitim yardımı yapıyor. Ekim ortasından itibaren başvuruları kabul edecek olan kurum, aralık ayından itibaren 7 aylık bir burs programı öngörüyor.

İstanbul Sanayi Odası Vakfı

www.isov.org.tr / 0212 293 54 18

Üniversite ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenlere burs veriliyor. Burs verilecek adayı öğrencinin öğrenim gördüğü kurum seçiyor ve vakfa bildiriyor. Teknik bölümde okuyanlara burs sağlanıyor.

İTO Vakfı 0212 511 41 50

İstanbul Ticaret Odası Vakfı'nın verdiği burslarda aranılan şart; öğrencinin maddi imkânlarının yetersizliği ve üniversitede ekonomiyle ilgili bölümlerden birinde okuyor olmasıdır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi

www.izmir.bel.tr / 0232 482 11 70

İzmir’de bulunan üniversitelerin öğrencilerine burs imkânı sunulmaktadır. Öğrenciler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden başvuru formu temin edebilecekler.

İzmir Ticaret Odası 0232 441 77 77

Öğrenim bursu karşılıksızdır.

Burs talebinde bulunan öğrencinin;

1. Bir başka kuruluştan burs almaması,

2. Ekonomik desteğe gereksinimi olması,

3. Başarılı bir öğrenim süreci içinde olması ve hiç başarısız dersi bulunmaması,

4. İzmir'de ikamet ediyor olması veya İzmir'deki öğrenim kurumlarında öğrenim görmesi gerekmektedir.

Kızılay Gençlik Müdürlüğü

0312 430 23 00

Dernekçe verilmekte olan karşılıksız burs yardımları, sosyal himayeye muhtaç, kendi imkânları ile tahsil hayatlarını devam ettiremeyen öğrencilere verilmekte olup öğrencinin başarılı olması ve sınıfta kalmaması gerekmektedir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler sınıflarını geçtikleri ve herhangi bir şekilde öğrenimlerine ara vermedikleri takdirde bursları tahsil hayatları boyunca devam etmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı

www.meb.gov.tr / 0312 417 50 70

Milli Eğitim Bakanlığı, yükseköğrenim kurumlarının öğretmen yetiştiren fakültelerini ilk beş tercihi içinde yazan ve bu bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere dört yıl boyunca her ay karşılıksız burs veriyor.

Sağlık ve Eğitim Vakfı

0212 512 18 78

Başvuru Ağustos-Eylül aylarında yapılıyor. Ağırlıklı olarak tıp fakültelerindeki öğrenciler tercih ediliyor ve 3'üncü sınıftan sonraki öğrencilere veriliyor. Burs alacaklar not ortalamalarına göre seçiliyor.

Sema Yazar Gençlik Vakfı

www.semayazar.org.tr /

0312 440 16 16

Başarılı ve sosyoekonomik durumu burs almasını gerektiren üniversite öğrencilerine burs veriyor. Bursun devamı her yıl başarılı olma koşuluna bağlı. Müracaatlar ekim ayı başında sona eriyor. Başvurular vakıftan alınacak formla yapılabiliyor.

Toplum Gönüllüleri Vakfı

www.tog.org.tr / 0216 321 89 88

Toplum Gönüllüleri Vakfı 2005-2006 öğrenim yılından başlayarak TC vatandaşı olan öğretmen çocuklarına (devlet ilköğretim, lise ve dengi okullarında görevli veya bu okullardan birinden emekli bir anne ve/veya babanın çocuğu olan) burs sağlamaktadır.

Türk Eğitim Vakfı

www.tev.org.tr / 0212 217 58 58

Vakıf her yıl yurtiçindeki tüm üniversitelerden, maddi desteğe muhtaç ve başarılı yaklaşık 5000 öğrenciye burs veriyor. Burs miktarı her yıl yeniden belirleniyor ve öğrenci başarılı olduğu sürece eğitim süresi boyunca verilmeye devam ediliyor. TEV burslarıyla ilgili bilgiler okullarda ilan ediliyor ve başvurular okullara yapılıyor.

Vehbi Koç Vakfı

www.vkv.org.tr/egitim/bursaciklama.html 0216 531 00 00

Yetenekli ancak imkânları sınırlı olan öğrencilere burs veriyor. Hazırlık ve birinci sınıf haricindeki öğrencilere verilen burslar için sağlıklı, derslerinde başarılı ve devletin demokratik, hür, çağdaş ve laik düzenini içtenlikle benimsemiş olmak gerekiyor. Burslar için seçim okul idarelerince yapılıyor. Burs almak isteyen öğrencilerin kendi fakültelerinin dekanlığına veya okul müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı

www.yasar.com.tr/vakif / 0232 482 22 00

Üniversitelerde, yüksek ve ortaöğretim kurumlarında okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı öğrencilere, vakfın Öğrenci Burs Yönetmeliği çerçevesinde tamamen karşılıksız burs verilmektedir. Başvurular eylül - ekim aylarında yapılır.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu

http://www.kyk.gov.tr / 0312 363 87 70

Yurtiçinde tüm üniversite ve yüksekokullarda okuyan öğrencilere öğrenim kredisi ve katkı (harç) kredisi adı altında borç veriliyor. Başvurular üniversite tercih formuyla yapılıyor.

Kaynaklar:

1) www.1884vakfi.org

2) www.uniaktivite.net/universiteler/burslar
paylaştığın için teşekkürler arkadaşım....Ama Üniversiteye kayıt oldugunuza dair belge olmadan burs alamazsınız...
Rica ederim.Biliyorum ama daynamadım şimdiden yoladım gulen:d
iyi olmuş bunları verdiğin ya saol+rep
rica edrim siritan
+ rep için teş ederim
bana yurtkurdan burs çıksa keşke babam emekli ev kirası faturalar zor yetiyo
bir de adama yük olacaz iyice olmazsa vakıfları denicem burs için
Başbakanlık Bursu ve Başvuru tarihi hakkında bir bilgisi olan var mı ?
Başbakanlık Bursu
Açıköğretim Fakültesi dahil olmak üzere üniversitelerde okuyan her öğrenci bu bursa başvurabiliyor.
TC Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu Yükseköğretim Bursu
Açıköğretim Fakültesi dahil olmak üzere üniversitelerde okuyan her öğrenci bu bursa başvurabiliyor.
Başvurular Ekim ayının son haftası ile Kasım ayının başında yapılıyor. Başvuru formları ise Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Bölge ya da Yurt Müdürlükleri'nden alınabiliyor.
Başbakanlık Burs Merkezi
Adres :
Karanfil Sokak No 67 Bakanlıklar / ANKARA
Telefon :
0312 424 09 47 (3 Hat)
E-mail :
sydtfburs@basbakanlik.gov.tr
burs@basbakanlik.gov.tr
Başbakanlık Bursu İle İlgili Ayrıntılı Açıklamala
1) Bursları devam eden ve Yeni burs kazanan öğrenciler
2) Yatay Geçişle Okul Değişiren Öğrenciler
3) Dikey Geçiş Sınavı ile Okul Değişiren Öğrenciler.
4) Yabancı Uyruklu Öğrenciler
5) Başarı Durumu Hakkında Bilgi
6) Kayıt Donduran Öğrenciler
7) Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
1) Bursları devam eden ve Yeni burs kazanan öğrenciler
- 2002-2003 öğretim yılı için burs miktarı 65.000.000 TL (Özürlü öğrenciler için 75.000.000.TL) olarak belirlenmiştir.
- Yeni öğrencilerin belge kontrolleri devam etmektedir. Belge kontrolleri tamamlandıktan sonra öğrenci listeleri Burs Sorgu ekranında ve Okullarda yayınlacak.Belgelerini başvuru sırasındaki beyanları doğrultusunda eksiksiz hazırlayarak kurumumuza gönderen öğrencilerin Bursları Kurumumuz tarafından açtırılacak bankomat hesaplarına birikmiş olarak aktarılacaktır.
- Yeni burs almaya hak kazanan öğrenciler Bankomat kartlarını, okullarının bulunduğu il merkezindeki Vakıflar Bankası merkez şubelerinden Nüfus cüzdanlarının asli ve fotokobisi, öğrenci belgelerinin aslı ve fotokobisi ile başvurmaları halinde alabileceklerdir.Banka adreslerine Banka adresleri sayfasından okulunuzun bulunduğu İlin Plaka numarasını girerek ulaşabilirsiniz.
2) Yatay Geçişle Okul Değişiren Öğrenciler
Yatay geçis yapan veya yeniden sınava girmek suretiyle okul değistiren ögrenciler (daha önce bir yüksekokul’dan mezun olmamak kaydı ile) aday numaralarını belirtir bir dilekçe ekinde yeni okullarından alacakları ögrenci belgesi ile kurumumuza basvurmaları gerekmektedir.
- Aday numarasız dilekçelere kesinlikle işlem yapılmamaktadır.
- Eğer yeni okulunuz farklı il de ise lütfen bankomat kartınızın değişeceğini unutmayınız.
Hesaplar burslar ilk yatırıldığından sonra açılacaktır. Yeni kartınızı banka sorgu ekranından öğreneceğiniz adresteki Vakıflar Bankasından Alacaksınız.
3) Dikey Geçiş Sınavı ile Okul Değişiren Öğrenciler
Dikey geçis yapan öğrenciler, aday numaralarını belirtir dilekçe ekinde,
- Dikey geçiş sınav sonuç belgesinin fotokopisi,
- Yeni okullarından alacakları öğrenci belgesi ile birlikte kurumumuza basvurmaları gerekmektedir.
Eğer yeni okulunuz farklı il de ise lütfen bankomat kartınızı değişeceğini unutmayınız.
Hesaplar burslar ilk yatırıldığından sonra açılacaktır. Yeni kartınızı banka sorgu ekranından ekranından öğreneceğiniz adresteki Vakıflar Bankasından Alacaksınız.
4) Yabancı Uyruklu Öğrenciler
Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu İdaresi yabancı uyruklu öğrencilere yönelik “Sosyal Yardım “ programını 2002-2003 ögretim yılında da uygulayacaktır.
Yabancı öğrenciler başvuru formlarını okullardan alacaklardır. Formlar okullara gönderilmiştir. Son müracaat tarihi 31 Mart 2003 tür.
Bu ögretim yılındaki sosyal yardım programı için yalnızca bu yıl yeni kayıt yaptıran 1. sınıf veya hazırlık sınıfı ögrencileri (ara sınıflar hariç) başvurabileceklerdir.
Sosyal yardım programına başvurmak için ögrencinin;
- Yabancı uyruklu olması,
- Üniversiteye yeni kayıt yaptıran hazırlık, hazırlık olmaması halinde 1. sınıf ögrencisi olması,
- Ögrencinin ilk kez başvuruyor olması, gerekmektedir.
Daha önceki yıllarda sosyal yardım alan, basarısız olmaları nedeniyle sosyal yardımları kesilen ve ara sınıflarda okuyan yabancı ögrencilerin tekrar basvuru yapmaları durumunda bu basvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
Burs kazanan yabancı uyruklu ögrencilerin listeleri değerlendirme yapıldıktan sonra okullarda ilan edilecektir.
5) Başarı Durumu Hakkında Bilgi
- Ders geçme sistemi olan okullarda 4 veya 4 dersten fazla başarısız olanların,
- Sınıf geçme sistemi olan okullarda sınıfta kalanların,
- Kümülatif uygulanan okullarda yeterli kümülatif toplamı olmayanların bursları herhangi bir bildirimyapılmaksızın kesilir.
Ancak öğrenciler ön gürülen başarı düzeyini sağlandığından kurumumuza dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu durumda öğrencinin okulundan Kurumumuz tarafından tekrar başarı durumu hakkında bilgi almak kaydı ile bursu tekrar açılabilir.
Öğrenciler bu konu ile ilgili dilekçelerini her yıl Haziran - Ağustos ayları arasında ve ara dönemde Ocak-Şubat aylarında vermeleri gerekmektedir.
Bu tarihler haricinde ki bu konu ile ilgili dilekçelere işlem yapılmayacaktır.
6) Kayıt Donduran Öğrenciler
Kayıt donduran ögrenciler aday numaralarını belirtir dilekçe ekinde kayıt dondurdukları belgenin bir kopyasını kurumumuza göndererek burslarını dondurmaları gerekmektedir.
7) Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
- Doldurduğum formu nereye teslim etmeliyim?
Formu nereden almış iseniz tekrar aynı yere veya herhangi bir SYDTF Vakfına teslim etmelisiniz.
- Okuduğum bölüme ait kod kitapçıkta yok ne yapmalıyım?
9999999 numaralı kodu kodlamalısınız.
- Formu teslim ettikten sonra hatalı ve yalnış doldurduğumu farkettim ne yapmalıyım?
Hatalı ve yalnış kodlanan bilgileri düzelterek aday numarasıda yazılı olan bir dilekçe ile birlikte bize elden veya posta ile bildireceksiniz.
- Bursu kazanıp kazanamadığımı nasıl öğreneceğim?
Burs listeleri değerlendirildiğinde tarafımızdan okullara gönderilip duyurulacaktır. Ayrıca sitemizin sorgu ekranından da bakılabilecektir.
- Bursu kazandıysam ne yapmalıyım?
Burs formunda beyan ettiğin bilgileri belgelendirerek tarafımaza ulaştırmalısın. Kazanmadıysan hiçbir işleme gerek yoktur.
- Bankamatik kartımı nereden alacağım?
Eğer bursu kazandıysanız veya zaten burs alıpta dikey veya yatay geçişle il değiştidi iseniz; Bankamatik kartınızı alacağınız banka okuduğunuz ildeki merkez şube Vakıflar Bankası veya sitemizde yayınlanan sorgu ekranındaki BANKA KODLARI kısmındaki kodlara bakarak bulabilirsiniz.
- Aday numaramı bilmiyorum nasıl öğrenebilirim?
Web sitemizdeki BURS SORGU ekranından ad , soyad bilgileri ve burs başvuru yılınız ile aday numaranızı öğrenebilirsiniz. Bizden telefonla bilgi alabilmeniz için veya göndereceğiniz dilekçelerin işlem görebilmesi için aday numarasını belirtmelisiniz.
- Burs aldığım takdirde hiç kesilir mi veya nasıl kesilir?
Evet, eğer 1 senede 3 ten fazla zayıf getirisen veya sınıfta kalır veya kaydını sildirir veya okuldan atılırsan bursun kesilir
- Başvuru formunu verdikten sonra istediğiniz diğer belgeleri ne zaman göndermeliyim?
Bursu kazanan adaylar Başbakanlık Bursu sitesinden ve de okularda liste ile duyuralacaktır. Duyuru yapıldığında kazandı iseniz bize belgeleri o zaman ulaştırmalısınız.

evet arkadaşkar başka bir siteden alıntıdır ben de araştırıyorum
Çok teşekkürler arkadaşım....emeğine sağlık.. Ankaradan alabiliriz artık başvuru formunu....
Paylaşımın için saol siritan
İşimiz bursa kladı artık bursta olmasa yandın demktir.
Neyse allah büyüktür gulen
Sayfalar: 1 2
Referans URL