arkadaşlar ben seneye sınava gircem.aklıma getirmek istemiyorum ama sınavda istedigim puanı alamazsam iş garantisi olan bi 2 senelik okula gittikten sonra sınava tekrar girmek nasıl olur.sizce......
2 senelik okuyup istediğin mesleği dikey geçişle okursun...
Bence öyle yapıcağına hem 2 yıllık bi programda oku hem açık öğretim fakültesinden bi bolum oku senin adına daha yararlı olabilir ...
arkadaşlar ben seneye sınava gircem.aklıma getirmek istemiyorum ama sınavda istedigim puanı alamazsam iş garantisi olan bi 2 senelik okula gittikten sonra sınava tekrar girmek nasıl olur.sizce......
ben bu sene yüksek okul bitirdim ama iş garantisi sana bağlı kendini ne kadar geliştirirsen okadar iş garantin olur...
2 yıllıkdan sonra tekrar öss sınavına girmene gerek yok DGS sınavına girersin ordan istediğin bölüme geçiş yapabilirsin ama sana şunu söylim 2 yıllıklar da en az fakülteler kadar zor hatta bazı bölümler fakültelerdeki bölümlerden kat kat zor ...
bu tabiki senin kendini geliştirmene de bağlı bişey.mesela okurken bilgisayar sertifikanı alabilir,belki ingilizce kursuna falan gidersen daha ii olur.ama arkadaşların dediği gibi bazı bölümler fakültelerden daha da zorluyor.çünkü sıkıştırılmış bir eğitim söz konusu.benim ablamda 2 yıllık bitirdi ve ayrıca açıköğretimden de 4 yıllık okuyor.yani aslında birazda herşey senin elinde diyebilirim.ama dikey geçiş meselesini de düşün derim.kolay gelsin.