29-08-2007, 12:33 PM
29-08-2007, 03:17 PM
ASLINDA ARKADAŞIM DAHA BÖYLE BİR YASA SANIRIM ÇIKMADI.ANCAK HERHALDE ÇIKABİLECEK BİR YASA ÖNÜMÜZDEKİ YILI KAPSAR SANIRIM BU ASLINDA PEK YARARLI BİRŞEY DEĞİL YANİ 2 YILLIKLARIN 4 YILLIK OLMASI GİBİ BİRŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL
BU DURUM 2 YIL OKUMA+2 YIL ÜNİVERSTE ÖGRENCİLERİ GİBİ LİSAS TAMAMLAMA YANİ 2 YILLIK LİSANS 4 YILA EŞ DEĞER GİBİ OLUYOR VE 4 YILLIK DİPLOMASI VERİLİYOR ANCAK ÖGRENCİ 4 YILLIK OLANAKLARINDAN YARARLANAMIYOR ÇÜNKÜ KPSS SINAVINDA MESLEK LİSSELERİ İÇİN GİRME ŞANSI ÇOK AZ 3-5 ÖGRENCİ ALINIYOR YÜKSEK LİSANS-DOKTORA ŞANSIDA VERİLMİYOR BEN BÖYLE DUYDUM
BU DURUM 2 YIL OKUMA+2 YIL ÜNİVERSTE ÖGRENCİLERİ GİBİ LİSAS TAMAMLAMA YANİ 2 YILLIK LİSANS 4 YILA EŞ DEĞER GİBİ OLUYOR VE 4 YILLIK DİPLOMASI VERİLİYOR ANCAK ÖGRENCİ 4 YILLIK OLANAKLARINDAN YARARLANAMIYOR ÇÜNKÜ KPSS SINAVINDA MESLEK LİSSELERİ İÇİN GİRME ŞANSI ÇOK AZ 3-5 ÖGRENCİ ALINIYOR YÜKSEK LİSANS-DOKTORA ŞANSIDA VERİLMİYOR BEN BÖYLE DUYDUM
02-09-2007, 08:21 PM
teşekkürler bilgi için.bu bilgiyi tam olarak bilen bir arkadaş var mı?
03-09-2007, 07:22 PM
yok galiba.bir arkadaştan da şöyle birşey duydum.anadolu teknik lisesi mezunları kendi branşındaki öğretmenliğe artık sınavsız girecekmiş.aobp puanına göre.bu ne derece doğru?
03-09-2007, 08:21 PM
huzyin Demişki:
yok galiba.bir arkadaştan da şöyle birşey duydum.anadolu teknik lisesi mezunları kendi branşındaki öğretmenliğe artık sınavsız girecekmiş.aobp puanına göre.bu ne derece doğru?
arkadaşım şimdi böyle bir 2 yıllıklara ve liselere yönelik bir çalışma var ama bu tam olarak belli olmadığından herkes başka bir şey diyor ama şunu biliyorum ki bazı teknik eğitimler uygulamalı teknik bilimler fakültesine dönüştürülecek ve bazı yerlerde de yeni uygulamalı teknik bilimler fakültesi açılacak ancak şu var ki bu fakülteleri bitirince sıfatının ne olacağı daha tam belli değil öğretmen veya mühendis olamıyosun. 2 yıllıklar 2+2 yaparak bu fakültelere geçebiliyorlar fakat burda okulda derece yapan kişiler aranır diye düşünüyorum dediğim gibi daha taslak bir vaziyette bence tam olarak çıksın ondan sonra iyi bir şekilde yorumlarız şimdi kulakdan duyma sözlerle yorumlamamamız pek sağlıklı olmaz...