Dersizle Forumları

Full Versiyon: myo hakkındaki düşünceleriniz
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Arkadaşlar ben adnan menderes 2 yıllık pazarlama bölümünü kazandım . Benim çevremdeki insanlar 2 yıllık üniversiteyi küçümsüyor 25akrabalarımda dahill bitirince açıkta felan kalırmısım.siz 2 yıllık üniversite konusunda ne düşünüyorsunuz görüşlerinizi bekliyorumm.
açıkta kalman sana bağlı ilk önce kendini sürekli geliştirip çalışırsan açıkta kalmak diye bişey olmaz zaten sene sonlarında staj yapıyorsun belki staj yaptığın yerde iş hayatına devam edebilirsin ve ya dgs ile lisansı tamamlayabilirsin şahsen bende 2 senelik düşünüyorum hem m.lisesi mezunuyum zaten öğretmenlikte bana göre değil...
Ben pek tavsiye etmem açıkcası bende 2 yıllık bir bölümde okuyorum. Ege ün. bilgisayar programlamada. Hem iş olanağın çok az hemde tanıdığım hiçbir myo ya giden arkadaşım hocalarından memnun değil. Bence gitmeden önce iyi bir düşün.
Burada yazdıklarım sadece kişisel görüştür, seni yönlendirmesin...

En son seçenek olarak 2 yıllık okul hakkını kullan. 2 yıllık okullar eğitim olarak sana hiçbir şey katmaz, İzmir-İstanbul-Ankara gibi şehirlerde bile MYO sistemi berbat durumdayken diğer şehirlerde nasıldır bir kere daha düşünün, ayrıca psikolojik ve sosyal açıdan hiçbir zaman üniversite ortamını yakalayamaz, üniversite okuyorum hissine kapılamazsın maalesef; tecrübeyle sabittir. Özel eğitim kurslarında bile daha iyi eğitim alırsın. Hatta sertifikalar diplomanın önüne geçmiş durumda. Benim iki arkadaşım pazarlama bölümünü bitirdi bu sene, iş arıyorlar , gördüğüm kadarıyla zor ve düşük seviye işler var ancak, bunları küçümsemek için söylemiyorum, hedeflerin büyükse yanlış karar verip kendini ve geleceğini köreltme...
okan arkadaaşım artık kazandın o bölümü..keşke tercihlerini yapmadan önce bir araştırsaydın..eminim senin hayalin pazarlama okumak değildi ve sözüm meclisten dışarı sırf okumuş olmak için o bölümü tercihlerine yazmışsın.asla küçümseme gibi bir durum söz konusu olamaz fakat şöyle birşey var.kaanın dediği gibi kendini geliştirirsen açıkta kalma gibi bir derdin olmaz.okuldaki notlarınıda yüksek tuttunmu tamamdır.sonuçta pazarlama elemanınada biryerde ihtiyaç var.yeterki başarılı ol.tembel insanların herzaman bir baheneleri vardır.yok okul kötüydü yok hoca kötüydü(sözüm yine meeclisten dışarı)..çalışkan öğrenciye hiç bir allahın kulu haksızlık yapamaz.ben herzaman bu felsefeyle yaşadım.başarılı insanın önünü kimse kapatamaz.herzaman kapılar sonuna kadar açıktır.sen yeterki çalış arkadaşım..mutlu olman dileğimle NOKTA
özgenin koyduğu noktanın üstüne imzamı atarım herkes kendi başarısıyla var olur ister 2 yıl oku ister 4 yıl oku ister üstüne master yap kendini aşıcan sürekli gelişcen umarım lafta kalmazda hepimiz kendimizi geliştirme fırsatı yakalarız ve bu fırsatı değerlendiririz...
Halkla ilişkiler
Halkla ilişkiler ve Reklamcılık
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
İletişim
İşletme
İşletme Enformatiği
İşletme-Ekonomi
Lojistik Yönetimi
Pazarlama
Reklam Tasarımı ve İletişimi
Reklamcılık

DGS ile bu bölümlerden herhangi birine geçebilirsin bunun için yapman gereken tek şey çalışmak... Yani herşey senin elinde buna gerçekten inanıp kendini o bölümlerin ilk iki yılını okuyor gibi hissedip kimin ne dediğine bakmadan, hocalarını, okuduğun okulu umursamadan sadece çalıştığında eminim hiç zorlanmayacaksın.
seni üzmek istemem ama 2 senelik okul pek kaliteli olmaz
Genellemeler yaparak insanların ümitlenirini kırmayın lütfen bunlar psikolojik olarak baskı oluşturuyor okula başladığında belkide çok güzel bir okulda sorunlar aramaya başlayacak... Ayrıca kimse bilemez karşısına çıkacak okulun ne kadar kaliteli, hocalarının ne kadar bilgili olabileceğini bildiğim çok kaliteli 2 yılıık okullar var kimse bir iki tecrübenin yönlendirmesine izin vermemeli...
pamuk Demişki:

Genellemeler yaparak insanların ümitlenirini kırmayın lütfen bunlar psikolojik olarak baskı oluşturuyor okula başladığında belkide çok güzel bir okulda sorunlar aramaya başlayacak... Ayrıca kimse bilemez karşısına çıkacak okulun ne kadar kaliteli, hocalarının ne kadar bilgili olabileceğini bildiğim çok kaliteli 2 yılıık okullar var kimse bir iki tecrübenin yönlendirmesine izin vermemeli...

ya kimsenin kimseyi kırdığı yok.arkadaş kendisi konu açmış görüşlerimizi öğrenmek için,herkes görüşlerini söylüyor yardımcı olmak amacıyla. biz böyle düşünüyoruz böyle yazdık bu konu hakkında. Niye karışıyorsun ki..31
Sayfalar: 1 2
Referans URL