öncelikle mrb.ben anadolu meslek lisesi bilişim teknolojileri alanında okuyorum.bilgisayar mühendisliğini seçersem 50 puan kırılıomuş.acaba önce bir üniversitenin bilgisayar programcılığı bölümüne gitsem sonra bilgisayar mühendisliği bölümüne geçiş yapabilir miyim.geçiş yapabilirsem yine öss de kırılmış puanım mı dikkate alınarak bilgisayar mühendisliğine geçerim.

öncelikle mrb.ben anadolu meslek lisesi bilişim teknolojileri alanında okuyorum.bilgisayar mühendisliğini seçersem 50 puan kırılıomuş.acaba önce bir üniversitenin bilgisayar programcılığı bölümüne gitsem sonra bilgisayar mühendisliği bölümüne geçiş yapabilir miyim.geçiş yapabilirsem yine öss de kırılmış puanım mı dikkate alınarak bilgisayar mühendisliğine geçerim.
ben de anadolu meslek lisesi elektronik bölümü mezunuyum liseden sonra mühendislik fakültesi kazanmak imkansız gibi bir şey ama mesela 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümüne girersen sonra 4 yıllık bilgisayar mühendisliğine geçiş yapabiliyosun... geçiş yaparken DGS sınavına tabi tutuluyosun öss ile alakalı değil yani...
peki ya dgs sınavında kaç soruda kaç net yapmak gerekir bunun için.şimdiden +rep verdim.çok saol teşekkürler.
80 Sayısal 80 sözel 160 soru var bu sınavda en önemlisi okulu bitirme derecendir yüksekokulu dereceyle bitirirsen kazanman bir o kadar kolaylaşır 70 Sayısal 65 sözel yaparsan kazanırsın ama bu netler dereceye girenler için...
bunun için puan hesaplama motorları var internette bulabilirsin...
peki 4 yıllık bi öğretmenlik dışında gidebileceğim fakülte var mı?puan kırılmayan.
Benim durumumda seninle aynı
yanılmıyorsam bilgisayar teknisyenliği ve bilişim sistemlerine de gidebiliyorsun..
bilgisayar teknisyenliği ile bilişim sistemleri 4 yıllık bi fakülte öyle değil mi?
liseden sonra bilgisayar öğretmenliği dışında gidebileceğin yer yok ama yüksek okul bitirirsen geçebileceğin tüm 4 yıllık fakültelere geçebilirsin...
yüksek okuılda aşağıdaki bölümlerden herhangi birini bitirirsen
Bilgisayar Donanımı
Bilgisayar Operatörlüğü
Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği
Bilgisayar Programcılığı
Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama
Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri
Bilgisayar
aşağıdaki bölümlere geçiş yapabiliyosun...
Bilgi Teknolojileri
Bilgisayar Bilimleri
Bilgisayar Mühendisliði
Bilgisayar Öðretmenliði
Bilgisayar Sistemleri Öðretmenliði
Bilgisayar Teknolojisi ve Biliþim Sis.
Bilgisayar Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri
Bilgisayar ve Kontrol Öðretmenliði
Bilgisayar ve Öðretim Teknolojileri Öðr.
Bilgisayar-Enformatik
Biliþim Sistemleri Mühendisliði
Biliþim Sistemleri ve Teknolojileri
Elektronik ve Bilgisayar Öðretmenliði
Enformasyon Teknolojileri
Fizik
İstatistik
istatistik ve Bilgisayar Bilimleri
Kontrol Öğretmenliði
Matematik-Bilgisayar
Meteoroloji Mühendisliði
Uygulamalý Matematik ve Bilgisayar
baya avantajlı gözüküyor ama dediğim gibi okulu da iyi bir dereceyle bitirmek gerekiyor...
Uzay Mühendisliði
Yazýlým Mühendisliði
verdiğiniz bilgiler için hepinize tenk yu(thank you)
anadolu meslek lisesinden mezun olunca tam olarak hangi meslekleri PUANIM kırılmadan seçebilirim.bunun hakkında bilgi verir misiniz?ayrıca CO-PİLOT sen şu anda hangi meslektesin???????!!!!!!YARDIM...