Dersizle Forumları

Full Versiyon: TÜBİSAD: Türkiye, bilişim merkezi olacak
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
TÜBİSAD: Türkiye, bilişim merkezi olacak

TÜBİSAD, Bilişim Zirvesi kapsamında 5 Ekim'de, yurtdışından konuşmacıların da katılacağı "Avrasya'nın Bilişim Merkezi: Türkiye" konulu bir forum düzenleyecek.

TÜBİSAD (Bilişim Sanayicileri Derneği) , Bilişim Zirvesi kapsamında 5 Ekim Cuma günü TÜYAP Beylikdüzü Kongre Merkezi'nde “Avrasya'nın Bilişim Merkezi: Türkiye” konulu bir forum düzenleyecek. Yerli ve yabancı pek çok bilişim uzmanının katılacağı forumda, Avrupa’nın Türkiye bilişim sektörüne bakışı ve bilişim sektörüne yatırımda insan kaynakları ile standartların rolü ele alınacak.

TÜBİSAD Başkanı Tuğrul Tekbulut, konuyla ilgili olarak, son dönemde yurtdışıyla kurulan yoğun temasların meyvelerini toplamaya başladıklarını, foruma EICTA ve NASSCOM gibi kurumlardan çok değerli temsilcilerin katılacağını söylüyor.

TÜBİSAD Forumu, Karadeniz Salonu’nda saat 14.00’da, TÜBİSAD Başkanı Tuğrul Tekbulut ve TC Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım AjansıBaşkanı Alpaslan Korkmaz’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak. Daha sonra, “Avrupa’dan Türkiye Bilişim Sektörüne Bakış” konulu bir oturum düzenlenerek, Türkiye bilişim sektörünün son durumu, pazar yapısı ve beklentiler konusunda değerlendirmeler yapılacak. Oturuma, TÜSİAD Brüksel Daimi Temsilcisi Bahadır Kaleağası, EICTA Başkan Yardımcısı John Higgins ve Local Global Yönetici Direktörü Hans Gang katılacaklar.

Kahve molasının ardından “Bilişim Sektörüne Yatırım İçin Stratejiler: İnsan Kaynaklarının ve Standartların Anahtar Rolü” konulu ikinci bir oturum düzenlenecek. Oturumda, Türkiye bilişim sektöründe yatırım imkanları, sektörde yeni ve doğru açılımlar için insan kaynakları, eğitim ve standartların rolü, Hindistan’daki uygulama örnekleriyle ele alınacak. Oturuma, Probil Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜBİSAD Hizmetler Komisyonu Başkanı Turgut Gürsoy ile NASSCOM Eğitim Direktörü Sandhya Chintala katılacaklar.

alıntıdır...
Referans URL