ben EA mezunuyum.en büyük hayalim pdr okumakdı olmadı.. bari sınıf öğretmenliği okuyayım cocukluk hayalimdi dedim olmadı..üçüncü yıl tekrar öss ye giricem malesef ama artık hayallerımın peşini bırakıyorum. tek istediğim gusel bi üniversitenin iyi-kötü herhangi bölumune yerleşebilmek.tabi ki okumus olmak içinde okumak istemiyorum. bana iyi bi gelecek saglasın istiyorum..benim derdim matematikle. mat-1 le bas edebilirim ama mat-2 ile yıllardır aram yok. yapamıyacagımdan da deıl ama nefret ettıgım ıcın yeterlı özenı gösteremıyorum.bu yuzdende basarılı olamıyorum.bu yıl daha farklı bi yol izlemek istiyorum.
1- sadece 1. bölüm hazırlanarak anaokulu ögretmenlıgı ne yerleşmek için çalışmak
2- turkce öğretmenlıgı ortak alan oldugu için sözele yuklenıp 2. bölümde bu yonde ılerlemek
kafam çok karısık yardımcı olursanız sewınırım
canım kesinlikle hedeflerinden vazgeçme...bak burada kendimi örnek verim.ben ve arkadaşım küçüklüğümüzden beri hep öğretmen olmayı hayal ettik ben matematik öğretmeni olacağım o da fen bilgisi öğretmeni olacak.sınava girdik ben kazandım ama arkadaşımın puan yetmiyordu bu yüzden o başka yeri tercih yapacaktı ben izin vermedim hedefisinden vazgeçmesini istemedim bende tercih yapmadım ve bir daha gireceğim...senin yapman gereken hedefini sağlam tut.onu hergün sula.sakın kurumasına izin verme..kendine düzenli bir program yap anlamadığın soruları burada bizimle paylaşırsın inş elimizden geldiğince yardımcı oluruz arkadaşlarla...matematikte her türlü yardımı yapmaya hazırım..istediğin soruları bana sorabilirsin canım .Allah'a emanet ol!
tesekkur ederım ama ben artık bu ıkı secenek arasında tercıh yapmak ıstıyorum.belkı sınıf ogretmenlıgı olur ama pdr olmaz bılıyorum. kendımı rıske atmakda ıstemıyorum sonucda 3. denemem olacak. bi 4. yıl kendıme sans tanımam. 3. yıl bile zorla..
bence işe kendine güvenerek başlasan süper olur.insanın kendine güvenerek bir işe kalkışması kadar insanı motive eden hiç bir şey yoktur bence.hedefinden şaşmazsan ve o hedefini gerçekten arzulayıp fedakarlık yaparak çalışıp sırf o hedefin için birşeyler yaparsan emeğinin meyvesini alırsın diye düşünüyorum.sen yeterki kendine güven.gerisi gelir.sadece 1 yıl boyunca eksik olduğun yapamadığın konulara çalışırsan diğer konularıda tekrar edip test çözersen bence başarabilirsin.neden olmasın ki?kazananlardan hiçbiir farkın yok.bunu unutma.şansını sonuna kadar dene.pes etme.hedefine odaklanıp elinden geleni yap.arkadaşlarından da yardım alabilirsin.dershaneye gitmiyorsan dershaneye gitmeyen arkadaşlarınla ya da müsait olan arkadaşlarınla grup çalışması yaparsın.sen ona bildiğin konuyu o sana bildiği konuyu anlatır böylece ikinizde faydasını görürsünüz.sen bilmediğin şeyi öğrenir bildiğin şeyi de tekrar etmiş olursun.hatta eksikliklerini bile farkedebilirsin.
ben kendi düşüncelerimi yazmak istedim.ama ben senin yerinde olsam hedefimden asla vazgeçmem.iyi çalışmalar.
evet bende üstteki arkadaşların anlattıklarına katılıyorum hedeflerinden vazgeçme ama şunu da söylemek gerek bu sistemde mat-2 olmadan iyi bir yere gidilmesi çok zor bu bir gerçek ben de ea yım o yüzden mat-2 ye ne yapıp ne edip çalışman gerek nefret etsen bile maalesef..daha uzun bir zaman var istersen çok rahat yaparsın kolay gelsin başarılar...Bu sene olacak bence..
arkadaşım ideallerinden asla vazgeçme.mat 2 den nefret ediyorum demişsin.eğer pdr gibi bir yeri istiyorsan mat 2 den nefret etmeye hakkın yok.matematiğin ne kadar üstüne gidersen onun dostluğunu göreceksin.belki de kullandığın kaynakları değiştirmelisin.gir bir kitapçıya.mat 2 kitaplarını tek tek karıştır.senin için en uygun olanını seçmeye çalış.
tesekkur ederım arkadaslar hem fıkırlerınız ıcın hemde destegınız ıcın.. yınede karar wemekde zorlanıyorum kafam çok karısık :S