merhaba arkadaşlar ek kontanjan klavuzunu aldım bir öğrencim için araştırma yapacaktım ama baya uzun zaman olmuşki anlayamadım 2 yıllık tercihlerde enküçük puan 60 falan yazıor bu ne anlamda acaba anlamı ne.
say-1 =263
ea=273
puan almış acaba yer varmı
2yıllıklarda meslek liselerine öncelik tanınıyor. eger meslek liselerinden bosluk kalırsa diger basvuran adaylar puan sıralarına göre alınıyor.100 üzerinden puanları var meslek liselerinin bunlar diploma notları. eger kitapcıkta bu puanlardan gördüyseniz bölüm meslek lisesi cıkıslılarla kapanmıs demektir.
hocam bu puanlar arkadaşın ham puanları mı yoksa başarı puanlarının da eklenmiş hali mi?eğer ham puanlarıysa girebileceği bir sürü kaliteli iki yıllık var.ek yerleştirmeye gelindiğinde bölümlerin karşılarında yazan diploma notları pek birşey ifade etmiyor.yine de dikkat etmekte fayda var.eğer arkadaş tercih yapmadıysa hala ben size 8 tane en iyi bölümü yazayım.
başlığınızı düzenleyin lütfen
arkadaslar ya bennimde bir sorum olacak dersane öğretmenim bölümüm sayısa olmasına ragmen bana 0,3 le tercih yapacaksınız demişti ama arkadaslarım 0,8 e göre yapıyor hangisi dogru?
arkadaslar ya bennimde bir sorum olacak dersane öğretmenim bölümüm sayısa olmasına ragmen bana 0,3 le tercih yapacaksınız demişti ama arkadaslarım 0,8 e göre yapıyor hangisi dogru?
m.lisesi mezunu değil isen ve 2 yıllık bir tercih yapacak isen 0.3 ile tercih yapacaksın
edit:ben öyle biliyorum
evet..
iki yıllık ve bölüm dışı tercih yaparken 0.3 le çarpılıyor..
yani sayısal bile olsa 0,3 lemi yerlesecegim 2 yılık bölüme ?
yani sayısal bile olsa 0,3 lemi yerlesecegim 2 yılık bölüme ?
evet maalesef