Dersizle Forumları

Full Versiyon: bir dakika yardım eder misiniz?
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
arkadaşlar iki sorum olack.ben ek kontenjanlarda puanım 2-3 puan üstünü yazabilir miyim?bi kaç tercihim war istedğim ama 3 puan üstü.
diğer sorumda şu;dört senelik bir yere yerleşirsem.kayıt olur bir sene okusam seneye (öss sınawlarına girip)dondurup başka bir bölüme geçme imkanım war mi?
2-3 puan üstü olsa da yaz altı olsa da yaz.. ama önceiklere dikkat et derim ben seçimini iyi yap.. yeter ki istediğin bölüm olsun..
eğer kayıt olursan ve iki sene okumadan sınava girersen puanın düşer...
tercih edeceğin yer 4yıllıksa,puanının ,belirlenen taban puandan yüksek olması lazım,ama eğer açılan yeni bi bölümse ve taban puanı oluşmadıysa buna gerek yok,aynı şekilde 2yıılık tercih edeceksen de taban puandan yüksek bir puana sahip olma şartı yok diye biliyorum ben
dört yıllık seçicem.gazetecilik.bölümü.ama şöyle bişey war.ben klawuzdan baktım ama herhangi bir olumsuz bilgiye rastlamadım.yani yazamazsınız falan demiyo.aksine tam olarak şöyle bir cümle war;''Tercihlerinizi tablo 3A,3B ve Tablo4 te vrilen yükseköğretim progrmlarının en küçük puanlarına göre sıralamanız şart değildir.Duruma göre yapabileceiğniz 8 tercihin başta birkaç tanesini '' puanım yeterli olmayabilir endişesine kapılmadan ,sadece ilginizi göz önüne alarak belirleyebilir,,buralara en çok istedğiniz bölümleri yazabilirsiniz....'' bu cümleye güvenerek sanırım tercih yapabilirim...

Kardeş Tablo 4 den yapacaksan (güya) kendi puanından yüksek yeri yazamazsın diyo.3A ve 3B de ise yazabilrsiniz diyo.Ama ben Tablo 4 den de olsa yüksek yerleri yazcam.Kimileri yazıp kazanmış diye duydum...
fuzuli89 Demişki:

Kardeş Tablo 4 den yapacaksan (güya) kendi puanından yüksek yeri yazamazsın diyo.3A ve 3B de ise yazabilrsiniz diyo.Ama ben Tablo 4 den de olsa yüksek yerleri yazcam.Kimileri yazıp kazanmış diye duydum...

fuzuli yukarda alıntı yapmuştım ya ben.o söze güwenerek ben de puanımın 3-4 puan üstünü yazcm.nası oolsa öyle de battık böyle de battık sözel bölümcü olarak.bi kumar oynayalım her sneki gibi.ya batçaz ya çıkçaz...
hayır olmuyor sanırım... Kendi puanından yüksek yer tercih edemiyorsun diye biliyorum zaten yazsanda bir anlamı olmaz.. uzgun3)
ama girenler war bildiğim kadarıyla.zaten bu saatten sonraki yapılan tercihten de bişey beklemiyorum.o yüzden bi şansımı denicem.olmazsa 4.seneye sarkıcakuzgun3
bence bilgili birinden yardım alsanız fena olmaz.çünkü her ihtimali düşünmek lazım...inş hayırlısı neyse o olur.
Referans URL