Dersizle Forumları

Full Versiyon: karışık sorular
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
s-1
kenar uzunlukları 150 cm ve 200 cm olan.bir halıya kare şeklinde desenler yapılıyor.
kare şeklindeki her bir desenin ortasına motif işlemek isteyen bir kişi en az kaç matif illemiş olur. cvp 4

s-2) 3 ile bölündüğünde 1 ve 4 ile bölündüğünde 3 kalanını veren iki basamaklı en küçük doğal sayı ile üç basamaklı en küçük doğal sayının toplamı kaçtır. cvp 122

s-3
kenarları 420 ve 546 m olan bir bahçe kare şeklinde parselenerek karenin her bir köşesine ağaç dikilecektir. en az kaç ağaç gereklidir.
cvp 154

s-4
ebatları 2,1 m ve 1,2 m olan bir odanın tabanına kare şeklinde parke taşlar döşenecektir. en az kaç parke taş gereklidir. cvp 26
s-5
a5ab dört basamklı sayısının 30 ile bölümünden kalan 18dir.
buna göre a*b çarpımı en fazla ka.çtır.
cvp 56

s-6
p(x) polinomu x^3-8 ile bölündüğünde kalan x^2+x+3 olduğuna göre
bu polinomun x^2+2x+4 ile bölümünden kalan nedir
cvp -x-1
nefretli Demişki:

s-2) 3 ile bölündüğünde 1 ve 4 ile bölündüğünde 3 kalanını veren iki basamaklı en küçük doğal sayı ile üç basamaklı en küçük doğal sayının toplamı kaçtır. cvp 122

formülle değil ama kabaca şöyle buldum,
4 e bölününce 3 kalanını veren en lüçük iki basamaklı sayıya 11 diyelim,bu sefer 3 e bölününce 2 kalanını verir olmaz.11 in üzerine 4 ekleyerek ilerlediğimizde sayının 19 olduğunu görüyoruz.

üç basamaklı en küçük sayıyı da aynı şekilde 103 bulduk.
103+19=122
nefretli Demişki:

s-5
a5ab dört basamklı sayısının 30 ile bölümünden kalan 18dir.
buna göre a*b çarpımı en fazla ka.çtır.
cvp 56

30=10*3 tür
a5ab sayısının 10 ve 3 e bölümünden kalan 18 dir

10 dan kalanı bulmak için, 18/10=8 olur
3 den kalanı bulmak için,18/3=0 olur
yani tek ihtimal vardır b=8 olacak ve a5a8 sayısının rakamları toplamı da 3 ün tam katı olacaktır.

a rakamı da en fazla 7 olacağından,
7*8=56
nefretli Demişki:

s-1
kenar uzunlukları 150 cm ve 200 cm olan.bir halıya kare şeklinde desenler yapılıyor.
kare şeklindeki her bir desenin ortasına motif işlemek isteyen bir kişi en az kaç matif illemiş olur. cvp 4

istenen kare sekıllerının es olması degıl o halde en buyuk kareyı (150*150) yerlestırıp yanına kalan yerde kareler bulmalıyız.
nefretli Demişki:

s-4
ebatları 2,1 m ve 1,2 m olan bir odanın tabanına kare şeklinde parke taşlar döşenecektir. en az kaç parke taş gereklidir. cvp 26

ebatları 1.2 ve 2.1 ıse bunların OBEB ı 0,3 olacaktır.
( 1,2 * 2,1 ) / (0,3 * 0,3) = 28 tane buluyorum ben ??
nefretli Demişki:

s-3
kenarları 420 ve 546 m olan bir bahçe kare şeklinde parselenerek karenin her bir köşesine ağaç dikilecektir. en az kaç ağaç gereklidir.
cvp 154

nefretli Demişki:

s-6
p(x) polinomu x^3-8 ile bölündüğünde kalan x^2+x+3 olduğuna göre
bu polinomun x^2+2x+4 ile bölümünden kalan nedir
cvp -x-1

bıraz ayrıntılı anlatmaya calıstım. aslında kısa cozum x^3 - 8 ıfadesının ıkı kup farkı oldugunu bılmekten gecıyor.
tşkler bende diğer soruyo 28 buluyorum. şık yanlış olmalı
Referans URL