Dersizle Forumları

Full Versiyon: SözeLciyim KararSızım Yardım eDinnn
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Arkadaşlar ben sözel çıkışlı bir öğrenciyim ...2007 öss ye grdim söz-2 puanım 311.287'ydi..bu puana göre coğrafya tarih vb.. yerler geliyordu...ama ben edebiyat ya da türkçe den aşağı bi yerde okumam dedim...çünkü niyetim sözelin en iyi bölümlerinden birine giderek kendimi herkese ıspatlamaktı...ama tercih yapmayıp bu sene de çalısmak zorunda kalınca birseyler basıma dank etti...arkadaslarımın coğu coğrafyaya gtmediğim için beni kınar oldu...iş bulma bakımından coğrafyanın en iyisii olduğunu söylediler..çünkü coğrafya bölümü Türkiye'de sayılı üniversitede bulunuyor.....

ŞİMDİ SİZDEN RİCAM ŞU::
BEN HANGİSİNİ SEÇECEĞİM KONUSUNDA BÜYÜK Bİ KARARSIZLIK İÇİNDEYİM ..SİZCE COĞRAFYA MI DAHA MANTIKLI Bİ SEÇİM YOKSA EDEBİYAT MI?????

ve bir de şunu merak ediyorum...Halkla ilişkiler tanıtım veya reklamcılık bölümü mezunları iş bulamıyorlar mı ?? çünkü orayı tercih etmek istediğimde çevremden ''o kız mesleği'' sen işsiz kalırsın vs.vs. şeyler söylediler...acaba gercekten öyle mi??????
Halkla ilişkiler tanıtım veya reklamcılık bölümü ; aldığın eğitimin kalitesine, kendini söktörde yetiştirmene ve maalesef Türkiye şartlarındaki özel söktör koşullarına bağlı diye düşünüyorum.

Coğrafya bölümünden mezunların iş garantili olduğuna pek inancım yok (coğrafya öğretmenliği okuyan bir arkadaşım memnun değildi, bırakmayı düşünüyodu), tabi bunu edebiyat bölümüne kıyasla söylüyorum. Benim bir kuzenim 9 eylül edebiyatta (öğretmenlik) okudu (öğretmenlik ege üni. de yok), mezun olduğu sene işe başladı, diğer bir kuzenim de balıkesir' de edebiyat (öğretmenlik) bölümünde 2. yılına başladı. Gayet olumlu şeyler söylüyorlar.

Yine de fazla uzatmadan bu sene iyi çalışıp isteklerine cevap vericek bir bölüme girmeye bak, kolay gelsin...
Ben de sözel öğrencisiydim.Bu yıl liseden mezun olup öss denilen meretle tanıştım.Senin gibi bazı bölümler tutuyordu ama ben 9 Eylül Edebiyat istiyorum.Bu nedenlerden dolayı tercih yapmadım.Girene kadar da yapmayacağım.Edebiyat bölümünden mezun olunca iş avantajı fazla.
Selam sözelci
Yerinde olsam Radyo Sinema ve Televizyon bölümünü seçerdim. Mesela ben yabancı dil çıkışlıyım ama o bölümü istediğim halde girmem olanaksız. Öğretmenlikten ziyade daha aktif seçenekleri tavsiye ederim. Ne yapacağına benim gibi sen de karar verememissin belli ki. Bol Şans..
Referans URL