arkadaşlar bilgisayarıma vista teması kurdum bilgisayarımın bütün ayarları degişti . kaldırdım ama görüntü dışın da ayarlar bozuk kaldı . hesapmakinası gibi bazı prglere ulaşamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem geri yükleme yapmayı deneyin...
bi arkadaşa sorununu anlattım ve şunları verdi bana işine yararsa bak bi..
http://www.microsoft.com/downloads/i...2fcalcplus.msi
denetim masasını acın
burdanda program ekle kaldırı açın
bu alanda solda görülen windows bileşenlerini ekle/kaldıra tıklayın
donatılar ve hizmet programları çentiğine tıklayıp ayrıntılara basın
yine karşınıza donatılar çıkıcak burdan gene çentiği işaretleyip ayrıntılara tıklayın
ve karşına hesap makinası çıkıcak o çentiği işaretle tamam +tamam a bas ileri de bu kadar ..kurmazsa çentik boş dene ve tekrar çentiği işaretle dene bu kadar..
buda işe yaramadımı:
başka bir bilgisayardan C:\WINDOWS\system32 dosyasına girsin burdan :cacls-calc-calcpt dosyasını kopyalayıp kendi windows una yapıştırsın bazen bu işe yarıyor..
bu ara ilk kendi bilgisayarında bu yere baksın belki burda duruyordur ..bulamazsa gene windows a ait türkçe ve daha gelişmiş bir hesap makinasının adresini yukarda verdim windows orjinalse yükler
ve hiçbişey yapamıyorsan sistem geri yüklemeni söledi...
kolay gelsin..
yardımlarınız için teşekkürler.
söylediklerinizi yaptım olmadı birtek başka bilgisayar da kopyalamak kaldı onu yapacam.
şu an hesap makinasını fark etmiş bunun gibi birtakım sistem dosyasıda zarar görmüş olabilir sistem geri yükleme yap ya virüsten yada sistemden windows sorunlu....olmadı format..
başlat- çalıştır- calc dediğin zaman hesap makinasına hertürlü ulaşabilirsin