olur arkadaslar ben bu yenı oss sıstemını hıç anlayamadım yanı 1.bolum puanı ile hemşirelik ebelik kimya bolumu secebilirmiyim ve baska hangi bol secebilirim bide bunların aldıkları puanları bilen varsa mumkunse yardımcı olabilirmi
bence o konudaki bilgilendirmede bi hata var.. meslek lisesi mezunları öss-1 den girebiliyor diye biliyorduk sadece... hemşirelik de sağlık meslek lisesinin devamı olarak görülürse bu yüzden 1. bölümden öğrenci alacaktır.. kimya öğretmenliği de öyle olabilir.. çünkü kimya bölümü de var.. yine de araştıracağım...umarım kafanı karıştırmamışımdır..
arkadaşım öss 1 puanıyla.....
1-hemşirelik,ebelik
2-fizik tedavi rehabilitasyon
3-kimya
4-yapı öğretmnliği
5-güverte
6-döküm öğrtmnliği
7-bişlgisayr öğrtmnliği
8-donanım bu şkilde bölümler şeçilebiliyor.. tşklr koly gelsin
arkadaslar hadi daha bigisi olan yok mu
cewap yazan arkadaslara cok tesekkur ediyorum saolun
bilgiler için teşekkürler
ÖNEMLİ DEĞİL..
kusura bakma ne olur bu oss siteresi olduruyo insanı
sana bi hediye wersem barişirmiyiz
rica ederim ya ben kızmdım size. amacım ve görevim yardımcı olmak.
bi meslek liseli olarak en doğru yanıtı veriyim arkadaşım.bizim bu sisteme baya kafamız bozulduğundan yeterince araştırma yapmış bulundum.
1. bölümden girilen meslek liselerinde bulunan bölümlerin öğretmenlikleri var.buna düz liselerden,anadolularda,meslek liseleri de aynı say1 den bu seçimi yapabiliyorlar.
yanlız seçimde biz meslek liseliler olarak şöyle bi üstünlüğümüz oluyo diğer liselerden:20 puan ek olarak geliyo bize.
soruların olursa yanıtlarım bu konularda baya bi meraklı olduğumdan bilgimde var yani
Ben Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü Mezunuyum Sayısal Bölüm yani
Sınavda sadece İlk Bölümden Sorumluyum
Bu Bölümde yeterli puanı alınca Bilgisayar Öğretmenliği dışında bir yere gidebilirmiyim mesela Kimya Öğretmenliği ?