Dersizle Forumları

Full Versiyon: karmaşık sayılar..
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1
kökleri 2 ve 2+kök3 olan üçüncü derece denklemi yazınız?
cevap: x^3-6x^2+15x-14

2
reel kat sayılı x^2-2mx+n=0 denkleminin bir kökü x1=1-kök2 . i olduguna göre m-n nedir?
cevap: -2

3
z1=3+ai
z2=a+2i
karmaşık sayıları arasındaki uzaklık 2 br olduguna göre a nın alabilecegi degerler toplamı nedir??
cevap = 5

4
[z-3+4i] = 2
[w+9-i] =3
denklemini saglayan z ve w karmaşık sayılarının birbirine en yakın uzaklıgı kaç brdir?
cevap : 5

5
[z-kök2 - kök2 . i] = 1 old. göre arg(z) nin alabilecegi en büyük deger nedir?

cevap : 75 bu soruda en büyügünü soruyo en küçügünüde yaparmısınız?

yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar kolay gelsin.............
natty Demişki:

z1=3+ai
z2=a+2i
karmaşık sayıları arasındaki uzaklık 2 br olduguna göre a nın alabilecegi degerler toplamı nedir??
cevap = 5

natty Demişki:

reel kat sayılı x^2-2mx+n=0 denkleminin bir kökü x1=1-kök2 . i olduguna göre m-n nedir?
cevap: -2

teşekkür ederim hocam digerlerinide ben çözmüştüm...ama sadece ilk soruyu çözemiyorum onda yardımcı olur musunuz??
natty Demişki:

[z-3+4i] = 2
[w+9-i] =3
denklemini saglayan z ve w karmaşık sayılarının birbirine en yakın uzaklıgı kaç brdir?
cevap : 5

natty Demişki:

teşekkür ederim hocam digerlerinide ben çözmüştüm...ama sadece ilk soruyu çözemiyorum onda yardımcı olur musunuz??

hıc bı fıkrım yok kusura bakma.
teşekkürler hocam elinize saglık...
natty Demişki:

kökleri 2 ve 2+kök3 olan üçüncü derece denklemi yazınız?
cevap:  x^3-6x^2+15x-14

cevaptan yola çıkalım, köklerden birin de 2 kabul edelim. Bu durumda

x^3-6x^2+15x-14=(x-2).(x^2-4x+7)

x^2-4x+7 nin çarpanlarını diskriminanatı kullanarak bulursak

x1=2+i:kkök2
VE
x2=2-i:kkök2

O zaman da soruda bir hata oluşuyor.

soru şöyle olabilir mi

köklerinden 2 si 2 ve 2+i:kkök2 olan üçüncü derceden denklemin katsayıları bir tam sayı olduğuna göre denklem aşağıdakilerden hangisidir?
soru yazdıgım gibi uzgun3uzgun3uzgun3..belkide yanlış olabilir sadece cevabı vardı ve soruyu internetten buldum..sanırım çıkmış bi soruydu..yinede hem menalaus hocama hemde size çokk teşekkürler...
natty, soruyu buldum, seçenekleriyle birlikte hem de siritan

1974 ÜSS Sorusu

Sayfalar: 1 2
Referans URL