ben lisede bilgisayar bölümündeyim.alan seçmekte kararsızım web programcılığı mı yoqsa yazılım bölümünü seçsem bilmiorum sizce hangisi daha iyidir
1.iş bulma imkanları yönünden
2.maaş yönünden değerlendirme yapıp açıklarmısınız[(ne kadar maaş falan olur)(benim için maaş önemli deil ama yinede bilgilenmek istiorum.ilgilenenlere teşekkür ederim)]
bence yazılım öğren web tasarımını her zaman öğrenebilirsin...
ikiside emek ve zaman isteyen işler. bu işte yanlızsın. sürekli kendi mantığın ve başkalarının görüşü var. her iki işte de kendini beğendirme çabası var. ama her ikisinde de senden birşeyler var. yani eser var ortada.
web tasarımcılığı güzel bir iş görselliği ön plandadır. güzel de parası var. bunu yaparken artı bir iş yapman her zaman olanak. co-pilotun dediği gibi sonradan da öğrenilebilir.
programcılıksa ilgi duyulan bir iş. merakın varsa neden olmasın. ama zor iş olduğunu da söylemekte yarar var. bazen kendi icatınla yarış içindesin daha iii olsun diye bazense başkasının programına kafa yorarsın. bu her işte böledir.
her iki işinde güncellemesi var. bir iş yapıp ortada kalmazsın hiçbir zaman. sürekli onları yenilemek lazım. her zaman için geleceği olan işler
karar senin her zaman için.
Gerçekten bilişim sektöründe olmak istiyorsan , maalesef Türkiye şartlarında patronlara göre herşeyi bilmen lazım, kendi işinin patronu olmak en iyisi galiba
Web tasarım & programlama istiyorsan bilginin yanında biraz daha yaratıcılık , hayalgücü isteyen bi sektör, yazılım ise bilginin yanında daha sistematik, kurallı bir çalışma düzenine göre işliyor. Maddi kazanç ise olarak her iki sektörde de kendini geliştirmene ve ortaya çıkardığın projelere göre değişir. Zaten senin donanımın, çalışacağın yerin kaltesini belirler ; ona göre de farklı şartlar elde edersin...
Kariyer sitelerinde bilişim bölümündeki ilanlara bakıp, en azından şu dönemlerde hangi alanlarda ne gibi bilgili kişilere ihtiyaç duyuluyor karar verebilirsin. Biraz çabuk karar verip, erkenden araştırmaya başlaman ilerisi için daha iyi olur, illa ki kursa gitmen gerekmez ilk aşamada web'den ve kitaplardan başlayabilirisin; hiç bir zaman okulla sınırlı kalma eline hiçbir şey geçmez...
Visual Studio .NET ile ilgilenip ASP.NET araştırarak ve kullanarak hem yazılıma hem de web programlamaya giriş yapmış olursun, kolay gelsin...
saolun arkadaşlar.yazılım seçmeye karar werdim.