1)A={1,2,3} kümesi üzerinde tanımlı 5 elemanlı B bağıntısında (1,2),(2,3) elemanları bulunuyor.
Buna göre,kaç farklı B bağıntısı yazılır?
cvp:35
2)A ve B tamsayılar kümesinin birer alt kümesidir.
A=[-1,3)
B=(0,4]
olduğuna göre analitik düzlemde AXB kümesinin elemanlarını dışarıda bırakmayan en küçük dikdörtgenin alanı kaç br^2 dir?
cvp:9
3)A={1,2}
B={2,3,4}
olduğuna göre,AXB kümesinin elemanlarını dışarıda bırakmayan en küçük çemberin çapı kaç br dir?
cvp:kök5
4)A dan B ye tanımlanan bağıntı sayısı (a+16),B den A ya tanımlanan bağıntı sayısı (48-a) olduğuna göre,s(AXB) kaçtır?
cvp:5
2)A ve B tamsayılar kümesinin birer alt kümesidir.
A=[-1,3)
B=(0,4]
olduğuna göre analitik düzlemde AXB kümesinin elemanlarını dışarıda bırakmayan en küçük dikdörtgenin alanı kaç br^2 dir?
cvp:9
olur.. die düşündüm ama...
3)A={1,2}
B={2,3,4}
olduğuna göre,AXB kümesinin elemanlarını dışarıda bırakmayan en küçük çemberin çapı kaç br dir?
cvp:kök5
4)A dan B ye tanımlanan bağıntı sayısı (a+b),B den A ya tanımlanan bağıntı sayısı (48-a) olduğuna göre,s(AXB) kaçtır?
ben böle sorularda önce biraz işlem sonra seçeneklerden giderim...........
s(A)=m olsun
s(B)=n olsun dedim..
a dan b ye tanımlı bagıntı sayısı 2^m.n nir..
b den a ya tanımlı bagıntı sayısıda 2^n.m dir..
s(AXB) = m.n idi...
o halde
2^m.n=a+b
2^n.m=48-a
taraf tarafa topladım..
2^mn+1=48+b olur...
şimdi gözümün önünden hem 2 nin kuvvetlerini geçirdim hemde yazdıgım ifdadelere uygun olan m.n sayılarını da düşümdün öle bi m.n sayısı bulmalıyım ki..eşlitliklerin ikisinide dogrulasın...
ve mn 5 olmalı ki...
2^mn=a+b
2^mn=48-a olmalı mn=5 için
32=a+b
32=48-a
mn=5 için
2^6=a+b b=16 olur.
2^6=48-a=32 a=16 olur..yani eşitlige uyuyor..
bide şöle yapabiliriz........
seçeneklerden yola çıkarak yaparız...aslında seçeneklerin hepsi olsa daha ii anlatırdım..
umarım anlatabilmişimdir......
1)A={1,2,3} kümesi üzerinde tanımlı 5 elemanlı B bağıntısında (1,2),(2,3) elemanları bulunuyor.
Buna göre,kaç farklı B bağıntısı yazılır?
cvp:35

4)A dan B ye tanımlanan bağıntı sayısı (a+16),B den A ya tanımlanan bağıntı sayısı (48-a) olduğuna göre,s(AXB) kaçtır?
ÇOK ÖZÜR DİLEYEREK (a+b) olan kısmı (a+16) olarak düzeltiyorum.

gece gözümden kaçmış.....
emre hocama ve natty sana çok teşekkür ederim
ÇOK ÖZÜR DİLEYEREK (a+b) olan kısmı (a+16) olarak düzeltiyorum.

gece gözümden kaçmış.....
işte şimdi oldu çünkü normalde soru böyle çözülür a+b=48-a ama buradan a ve b değerlerini bulamıyorduk o yüzden çözememiştim ama natty çözmüş helal
yeni haliyle ;
a+16=48-a
2a=32
a=16
A DAN B YE TANIMLANAN BAĞINTI SAYISI 16+16=32
A DAN B YE TANIMLANAN BAĞINTI SAYISI =2^A.B
2^A.B=32 İSE A.B=5 TİR.