Dersizle Forumları

Full Versiyon: kümeler.....
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
22 kişilik bir sınıfta fizik dersinden kalanların sayısı 10,kimya dersinden geçenlerin sayısı 13,fizik ve kimya derslerinin ikisinden de kalanların sayısı 4 tür.
Buna göre,yalnız fizik dersinden geçenlerin sayısı kaçtır?
cvp:5

6 kız,10 erkek öğrencinin bulunduğu bir sınıfta matematik dersinden kalan kız ve erkek öğrenci sayıları eşittir.
Bu sınıfın matematik dersindeki başarı oranı %75 olduğuna göre,matematik dersinden başarılı olan erkek öğrenciler sınıfın %kaçıdır?
cvp:50

36 kişilik bir sınıfta 18 kişi matematikten sınıfını geçmiştir.Fizikten kalan öğrencilerin sayısı 20,matematikten geçen veya fizikten kalan öğrencilerin sayısı 30 olduğuna göre,yalnız fizikten geçen öğrenci sayısı kaçtır?
cvp:6

İngilizce veya Almanca bilenlerin bulunduğu bir okulda her iki dili bilenlerin sayısı okulun %20 sidir.Bu okulda yalnız İngilizce bilenlerin sayısı,yalnız Almanca bilenlerin sayısının %80 idir.
Okulun mevcudu 400 den az olduğuna göre,yalnız İngilizce bilen en çok kaç öğrenci vardır?
cvp:140
36 kişilik bir sınıfta 18 kişi matematikten sınıfını geçmiştir.Fizikten kalan öğrencilerin sayısı 20,matematikten geçen veya fizikten kalan öğrencilerin sayısı 30 olduğuna göre,yalnız fizikten geçen öğrenci sayısı kaçtır?
cvp:71

yalnız matematikten geçen =a
her iki dersten geçen = b
yalnız fizikten geçen = c
her ikisinden kalan=d

a+b=18
a+d=20
a+b+d=36 ise

d=12
a=8
b=10 dur.

bize c yi soruyor

sınıf mevcudu a+b+c+d =36

c=36-(8+10+12)
c=6

71 yazıyo cevapta..

22 kişilik bir sınıfta fizik dersinden kalanların sayısı 10,kimya dersinden geçenlerin sayısı 13,fizik ve kimya derslerinin ikisinden de kalanların sayısı 4 tür.
Buna göre,yalnız fizik dersinden geçenlerin sayısı kaçtır?
cvp:5

kalanların kümesini oluşturalım

yalnız fizikten kalanlar=a
fizik ve kimyadan kalanlar=b
yalnız kimyadan kalanlar=c
her iki dersten de kalmayanlar(yani geçenler)=d

a+b=10
a+d=13
b=4

,yalnız fizik dersinden geçenlerin sayısı kaçtır ? sorduğuna göre yalnız kimyadan kalan sayısı bize yalnız fizikten geçen sayısını verir.
c=?

a=6
d=7

a+b+c+d=22
c=5
6 kız,10 erkek öğrencinin bulunduğu bir sınıfta matematik dersinden kalan kız ve erkek öğrenci sayıları eşittir.
Bu sınıfın matematik dersindeki başarı oranı %75 olduğuna göre,matematik dersinden başarılı olan erkek öğrenciler sınıfın %kaçıdır?
cvp:50

matematikten kalan kız öğrenci sayısı=x
ise geçen kız öğrenci sayısı 6-x tir

matematik dersinden kalan kız ve erkek öğrenci sayıları eşit ise matematikten kalan erkek öğrenci sayısı da x tir. geçen öğrenciler 10-x tir.

bu sınıfta başarılı sayılanlar 6-x+ 10-x tir yani 16-2x kişi başarılıdır.

tüm sınıf 16 kişi olduğuna göre;

(16-2x)16=75/100 imiş

buradan x=2

erkeklerden 2 si başarısızsa 8 i başarılıdır.
tüm sınıf 16 kişi ise
8/16 = yüzde50
1. soru

abi cevabını görmedim. Kusura bakma
cevabı düzelttim .o 16. sorunun cevabıymış ona bakmışım.çok teşekkür ederim arkadaşlarsiritan
kızılötesi Demişki:

cevabı düzelttim .o 16. sorunun cevabıymış ona bakmışım.çok teşekkür ederim arkadaşlarsiritan

ya bir de 4. soruyu tam çıkartamadım ben . Büyük ihtimal benim göremediğim bir yolu vardır sorunun ama sen yine de emin misin doğru yazdığına ..
4.sorunun yazımı doğru tekrar kontrol ettimsiritan
şu 4. soruyu biri çözsün Allah rızası için 6
Sayfalar: 1 2
Referans URL