Dersizle Forumları

Full Versiyon: ÖSS 2008 yardım
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
arkadaşlar merhaba, öncelikle herkesin kurban bayramını kutlarım

Benim şöyle bir durumum var, sayısal alanından 95 okul puanıyla 2006 yılında mezun olup yine 2006 ÖSS'yle Yıldız Teknik Üniversitesi'ne yerleştim fakat sözelci olmak istediğimden (yanlış alan seçimi, meslek seçimi kararının küçük yaşta verilmesi, yanlış yönlendirilme, ıvır zıvır) bu yıl baştan sınava girmeyi planlıyorum. Şimdi alanım dışında olduğu için sözel-2'den 180 soruda 180 yapsam 328,5 puan alıyorum, o da girmek istediğim bölümlere anca yetiyor. (2007 taban puanları MSÜ Sinema-Televizyon 328, Yeditepe Sinema-Televizyon burslu 309, DEÜ Sinema-Televizyon 308) Bu yıl sözelciler için avantaj olacak falan diyorlar, puanlar düşer mi, bu bölümlere girmem bu şartlar altında ne kadar mümkündür, bir aydınlatıverirseniz çok güzel olacak.

Saygılar, sevgiler..
öncelikle arkadaşım alanın yinede senin sayısal sanırım ve 2006 yılındada bir sayısal bölüme yerleştirilmişsin.

1-okul puanında ciddi bir şekilde düşme olacak 75 ekleniyorsa 68 70 gibi
2-eğer sözelden girmek istersende 240 soru çözeceksin çünkü sayısalcısın bu zamanda alanını değiştiremeyeceğin için epey yortulacaksın sözel bölüm de de ancak ortak alan olan bölümlere hazırlanmalısın yani şansın biraz az gibi görülüyor

bu yıl puanlar düşebilir az kişinin girmesi bir avantaj ancak çok başarılı ögrenciler yarışacak bu sene onun için soruların çok kolay olacağınıda zannetmiyoruz kişi azlığının bir yanıda daha düşük ve rtercih edilmeyen yerlere olacağını sanıyorum bu da demek oluyorki hiçbir koşulda durum değişmiyor ondan çok çalışmalısın bence durum biraz kritik
0.3 katsayıyla okul puanım 28.5 geliyor peki mat2 fen2'den birer net çıkarmam yetmiyor mu sözel puanımın hesaplanması için?
thatonemorekid Demişki:

0.3 katsayıyla okul puanım 28.5 geliyor peki mat2 fen2'den birer net çıkarmam yetmiyor mu sözel puanımın hesaplanması için?

girmek istediğin bölüm söz-2 puanıyla alıyor.bunun için mat-2 ya da fen-2 yapman gerekmiyor.bildiğin gibi birinci bölümün tamamından herkes sorumlu.ikinci bölüme gelirsek,söz-2 puanının hesaplanması için edebiyat-sosyal ve sosyal-2 bölümlerini cevaplaman yeterli.bir arkadaş tavsiyesi:aldığın kararı pek sağlıklı bulmuyorum.çünkü çoğu insan senin gibi sözel bölümün bu yıl çok avantajlı olacağını düşünüyor.ve özellikle tanıdığım eşit ağırlıktan arkadaşlarımın birçoğu sözel-2 den tercih yapacak.anlayacağın sözel-2 ye bu yıl da büyük bir yığılma olacak gibi.tamam hiçbirşey risk almadan yapılmaz ama bu almış olduğun karar gerçekten çok kritik.ileride sıkıntı çekmeni istemem.alanının dışında bir bölümü yazmanı önermem.birşey öğrenmek istiyorum.yıldız teknik'e yerleştirildiğini yazmışsın.okulunu dondurdun mu yoksa hiç kayıt yaptırmadın mı?
kayıtlı öğrenciyim ama dondurmadım da kaydımı. öyle duruyor şimdilik gitmiyorum sadece okula. şu anda 2. sınıftayım. 2007 güz dönemi harcımı yatırdım ders seçimini yaptım ilk vizelere de girdim. sonra bıraktım, izmire aile yanına döndüm.
sözel 2 den mantık,sosyoloji,ülkeler coğrafyası ve edebiyat dersleri ile ilgili önceden yapmış olduğun hazırlıklar var mı yoksa yeni mi başlayacaksın?
önceden yapmış olduğum hazırlıklar var.. çok mu zorlanırım yine de?
çalışmaların varsa bu bir parça da olsa seni rahatlatır.ama pek sağlıklı gelmiyor bana.yaşadığın ülke bu.maalesef eğitim şartları da bu.insanlara ileride kendilerini başka alanlarda geliştirebilme şansı tanımayan,neyse hep onu olmak zorunda bırakılan bir eğitim sisteminin içindeyiz.sen yine de deneyimli bir rehberlik uzmanının yanına git.tavsiyelerini dinle.umarım herşey istediğin gibi olur.başarılar...
kızıl ötesine aynen katılıyorum senin içinde durum çok farklı arkadaşım
arkadasım bana göre gec kalmıssın kazanmıssın ytü yü ve de oku derim insanın istediği yerde okuması ayrı bi güsel ama elindekinden de olma ihtimalin yksek bana göre hem ünv de oku hemde sınava hazırlan bide söyle birsey var diye biliyorum bir ünvde okuyanlar sınava girdimi okul puanları 0.8 le çarpılıyorsa 0.4 le carpılıyor diye biliyorum tabi bu sözelde nasıl olur bilmiyorum dikkat et kaş yapaım derken göz çıkarma derim basarılar
Sayfalar: 1 2
Referans URL