Dersizle Forumları

Full Versiyon: tarih çağları
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
tarih;zamana,mekana,konuya göre gibi çeşitlere ayrılır.

aşagıdk.hangisi konusuna göre tarih çeşidi olmaaz?

siyasi tarih
ortaçağda avrupa
bilim tarihi
sanat tarihi
spor tarihi

cvp)ortaçağda avrupa

soru saçmamı?
spor tarihi die bişey varmı?
olabilir ama olmasa bile spor konusunu işlediği için konusuna göre tarih çeşidi olur..fakat ortaçağda avrupa zaman belirtir..
İlk bakışta soru saçma, öncülü bir kere daha okuyunca yine saçma...

Öncül: tarih;zamana,mekana,konuya...
siyasi tarih (konu)
bilim tarihi (konu)
sanat tarihi (konu)
spor tarihi (konu)

Üsttekiler konusuna göre ayrılmışlar; ancak ortaçağ'da avrupa zamana(ortaçağ) ve konuya (ortaçağ'da avrupa) göre ayrılmıştır. Eh, öncülde de tarih; zamana, mekana... göre ayrılır dediği için bir cevap çıkmıyor.
ne yani ortaçagda Avrupa şimdi tarih çeşidi olamıyor mu??

tarih;zamana,mekana,konuya göre gibi çeşitlere ayrılır.
hepsinde size katılıyorum ama neden ortaçagda Avrupa tarih çeşitleri içine girmior.ee zaman belli ortaçag..mekan belli avrupa ..

yani ben çelişkide kaldım..
digerlerinde size katılıyorum..ama uzgun3uzgun3uzgun3
aslında dediğin doğru ama tek zaman belirten şık ortaçağda avrupa bu yüzden diğerlerinden ayrılır.soru belki başka bir biçimde gelseydi çelişkili olacaktı haklısın ben de katılıyorum siritan..
tşk ederim hala aklım karışık olsada :S
dur daha bizde karışıgız hemen teşekkür etme..

ya soruda şu soruluyor olabilir belki..tarih zaman mekan konu öncülerine göre ayrılır ..hangisi farklıdır gibi ..o zaman direk cevap ortaçagda Avrupa çıkıyor uzgun3uzgun3

Arkadaşlar, Olayın Esası Şu Yöndedir;

Tarih Çeşitleri:

Genel Tarih İnsanoğlunun yeryüzündeki bütün geçmişini siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel tarihini baslangıçtan günümüze değin inceler.

Örneğin Dünya Tarihi:
    Özel Tarih: Sadece bir devlet ya da milletin siyasi ekonomik ve kulturel tarihini inceler.
    Örnegin: Turkiye Cumhuriyeti Tarihi... gibi

Siyasi Tarih: Uluslararasi siyasi olaylari savaslari barislari ve ittifaklari inceler.
    Örneğin: Osmanlı Siyasi Tarihi.. gibi

Uygarlik Tarihi: Bütün ulusların meydana getirdikleri uygarlık eserlerini kültür ve medeniyet ürünlerini inceler.
    Örnegin Çin Uygarlıgı...gibi

ÇAĞLARIN BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHLERİ NEYE GÖRE TESBİT EDİLMİŞTİR.

Tarihin zamana göre tasnifinde en önemli ayrım "Çağlara Ayırarak" incelemedir. Çağların başlangıç ve bitim tarihleri belirlenirken toplumların; geniş çapta etkilendiği tarihi olaylar esas alınmıştır.

#Alıntı#

Şimdi arkadaşlar, yukarıdaki bilgilere bakılarak, sorunun doğru cevabı: "Ortaçağda Avrupa" görünüyor. Ki, doğrudur da...

SPOR TARİHİNE GELİNCE:

İlk aklımıza gelebilecek olan temel bilgi: "Yunan Olimpik Oyunlarıdır." Bilindiği üzere, Olimpiyatlar dört yılda bir, yapılmaktadır. Buna benzer bir oyunda, Unıversiyat Oyunlarıdır ve bildiğim kadarıyla en son İzmir Kenti, Atatürk Stadyumu'nda yapılmıştır...

Sonuç olarak: Spor da bir tarihtir.

İyi Çalışmalar Dilerim...

supergirl
1) Zamana Göre Sınıflandırma: İlkçağ, Ortaçağ, M.Ö., M.S., Yüzyıl, Orhan Bey Dönemi v.b.

2) Mekana Göre Sınıflandırma: Asya, Avrupa, Mezopotamya Tarihi v.b.

3) Konuya Göre Sınıflandırma: İslam Tarihi, Türk Tarihi, Osmanlı Tarihi, Siyasi Tarih, Kültür, Sanat, Hukuk,Spor,bilim Tarihi v.b.

TARİHİ NEDEN SINIFLANDIRIYORUZ?
Tarihi Zamana, Mekâna ve Konuya göre sınıflandırmamızın nedeni öğrenmeyi, öğretmeyi, araştırmayı
Kolaylaştırmamdır.

ORTAÇAĞDA AVRUPA:
ama ortaçağda avrupa tarihi deseydi o da olurdu fakat ortaçağda avrupa dediği zaman sadece bunu tarihi olarak değil ki geniş çaplı düşünürsünüz o dönemin tarihinden ibaret olmaz36

Referans URL