Dersizle Forumları

Full Versiyon: Dönem Ödevi İstek
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Tarih dersi ile ilgili dönem ödevleri için bu bölümde yardım isteyebilirsiniz.
İsteğiniz döküman olarak cevaplanacaktır. Hazır ödevler istemeyiniz...
Neden tarih öğrenmeliyiz?
sunguralp
alıntı değil ben yazdım...

sana yardımcı olur mu olmaz mı bilmem de ben içimi dökeceğim..

TARİH ÖĞRENMEK...

"BÜYÜK DEVLETLER kuran ECDADIMIZ, BÜYÜK ve şumüllü MEDENİYETLER'e de sahip olmuştur. Bunu aramak, tetkik etmek, TÜRKLÜĞÜ CİHANA BİLDİRMEK, bizler için bir borçtur!.. TÜRK GENÇLİĞİ, ECDADINI TANIDIKÇA, DAHA BÜYÜK İŞLER YAPMAK İÇİN KENDİNDE KUVVET BULACAKTIR."M.kemal Atatürk...

her ulus tarihini bilmek zorundadır..geçmişe dönüp baktığı zaman herkes atalarının yaptıkları hataların bilincine varmalıdır ona göre geleceğe yön vermelidir...geçmişten ibret almaktır aslında tarih...
Osmanlı'nın çökme sebebi aslında neydi?Ekonomi...
"ne zaman ki kırım savaşında ilk borçlanmayı gerçekleştirdi önü arkası kesilemedi...bitmek bilmedi çırıpındı ama batmıştı bir kez o suya çıkması imkansızdı...
1950'lili yıllarda anca kapatılabildi bu borç...sizlere en basitinden bir örnek..işte ecdadımız bir hata yaptı?bugün bakıyoruz Türkiye'de aynı hatayı işlemiş...yine alınan dış borçlar yine çöküş yine hüsran....ayağımız gene yavaş yavaş kayıyor suya...bunları görünce demiyor musunuz?Ah be hiç mi akıl almadık Osmanlı'dan....neyin mücadelesi verildi niçin böyle oldu aynı hataları tekrarlamak neyimize?
Milletçe okumuyoruz...körü körüne inanmışız gidiyoruz...sabitlenmişiz bir noktaya bakamıyoruz ileriye korkuyoruz....

"TARİH hayal mahsülü olamaz. TARİH yazarken GERÇEK OLAYLAR'ı bulmaya çalışmalıyız. Eğer bunları bulamazsak, meçhuliyeti ve bu noktada bilgisizliğimizi itiraf etmekten çekinmiyelim. Biz daima hakikati arayan ve buldukça, ve bulduğumuza inandıkça ifadeye cüret gösteren insanlarız."

malesef korkuyoruz çekiniyoruz...acabalarla sürmüyor hayat...geçmişine bir dön bak kimdin neydin nerelerden geldin bugünlere?
dostum diyip yanaşıyoruz Yunanlara ingilizlere...

kuyunu kazana dost diyorsun ertesi gün hançeri sırtından yiyorsun..
düşündünmü ki sen, benim Ecdadım çanakkalede canını verdi yüreğini koydu ortaya bunların üzerine set çekmek kadar saçma bir durum olamaz..
ne diyor şair Akif:bastığın yerleri toprak diyerek geçme,tanı!
düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı...!

Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır...
bugün japonya 5 yaşındaki çocukları alıp nagazakiye ve hiroşimada zarar gören yerlere götürüyor...SİZ BU VATANA sahip çıkmazsanız işte görün sonumuz bu olur..!diyor
o çocuğa aşılanan bilincin asilliği hemen etkisini gösterir...ve ilerde kendilerini japonyaya adayan bireyler ortaya çıkar..
o milliyetçilik duygusunu aşılamak lazım genç beyinlere..
malesef çoğumuz tarihten bi haberiz...
sen ki ey Türk evladı bilmiyorsan tarihini o zaman nasıl savunacaksın düşman tehdidinde bu güzel Türkiye'yi...

Tarihi yapan akıl, mantık, muhakeme değil, belki bunlardan ziyade duygulardır..

boşuna mı döküldü düşman ırmak ırmak denize
atalarımız kendi zevkleri uğruna mı verdiler canlarını şimdi bu rahatlık neyimize?bu rahatlığın anlamı ne? ülke parsel parsel satılırken ve hala sen öğrenmemiş isen sana dost görünen İngiltere'nin amaçlarını..
ülkene casus yollayıp onu bir müslüman Türk olarak yetiştirip seni içerden bölmeye çalıştığını...bunun karşılığında o casuslara milyondolarlar vadettiğini...yazık sana..onlar nerede hani?demee...onlar her yerde...
sağında solunda her yerde...
1 senede ülkeye giren casus sayısı minimum 1000 sayısında...
bunları nereden biliyorsun deme aç oku öğren..sen öğrenmezsen tarihini
düşman gelir o aklına kazır kendi geçmişini...Tarihini bilmeyen bir ulus yok olmaya mahkumdur

Okumuyoruz, okumayı sevmiyoruz, soruşturmuyoruz, aklımızı başkasının cebine koyuyoruz… o okur o bilir o yapar...artık 3.tekil şahıslardan 1.tekil şahısa dön.! ben bilmeliyim..
kimi okudun bugüne kadar?Yavuz Bahadıroğlu gibi bir cevheri mi?
İlber ortaylı gibi bir profesyoneli mi?

sevmek zorunda değilsin ama bilmek zorundasın...okuyacaksın bileceksin..
A yazarı senin görüşlerine zıt tam bir Türk düşmanı aman ya ne işim olur okumam ben onu demek yok...sen onun zihniyet yapısını öğrenmezsen
yarın senin zihniyetini de esir alırlar...seni asimile eder...bakarsın sonra tren misali gelip geçer delip geçer bu ülkenin kötü hali

şuan ne diyoruzuzgun3yani tarih bilgisi olmayanlar ne diyorlar?)
Aman allahım ülkeye noldu?bu kargaşanın sebebi ne?neden neden neden...

şaşırdık donakaldık...ortada hiçbir sebep yokken(!) birbirimize düştük
sebep mi yoktu vardı da haberimiz mi yok?tartışılır...

bugün gündemde hepimizin bildiği bir sorun var...
bu sorun o kadar abartıldı ki...

bu yaz kuraklık olacak ciddi bir su problemimiz var..
borsa düşüşte kriz olabilir..
kuzey ırak başlı başına bir sorun...

ne yapmalı?saman altından tabiki su yürütmeli...düşürün bunları birbirine
biz o sırada krizde yaparız...istediğimiz gibi oyuncakla(Türkiye) oynarız..
suni gündem maddeleri yaratın...asıl konuyu kimse bilmesin..
iki üçte önlerine yem atın tamam susarlar...şuanTürkiye bu psikolojide..
Sen O'sun sen bu'sun...Türk ve kardeş olduğumuzu unutuyoruz..

çünkü hala araştırmıyoruz hala aynı noktada 1 2 1 2 sayıyoruz..

Tüm dünyanın sahip olmak istediği,gözleri üzerinde olan topraklara BİZ sahibiz...
Ve bu toprakların da ne koşullarda savunulduğunu,ayakta kalabildiğini öğrenmeliyiz...
Bugünümüzü kurtarmakla yetinmeyip,günün hesaplarına bakmadan,geleceğe adım atarken,sağlam basmalıyız yere...
bizim milli bilinç kavramı oluşamadı hala zihinlerimizde...
damarımızda akan kanın Asilliğini kavrayamadık çok yazık bizlere

ne oldu doğunun zenginliklerine?
Avrupa ki bizden öğrendi yıkanmayı...yılda 1 kezdi yıkanmaları..
bunu öğreten biz şuan onlara esiriz...

neden ilerlemiyoruz?onlar yaptı mı tamam doğrudur...
dön geriye senin ülkende 21 yaşında İstanbul'u fethetmiş bir cevher var..
nerede o aşk o heyecan bizlerde...varsa yoksa özentilik içlemiş içimize..
senin Ata'n düşmanı sakaryada defetmedi geldiği yere...

yapılmadı mı bu ülkede bordan çalışan araba gene tutup yolladın onu Amerika'ya...

Gelişmişlik ölçütü kültür, ahlak, manevi değerler vs dir. Kültür konusunda bizimkisi kadar zirve ulaşmış hiçbir millet yoktur.

bak Japonyaya ne tarihi var bizden üstün çok mu zekiler sanki? milli bilinç oturmuş hükmediyorlar dünyaya ?

bir japon der ki: "Türklerin tarihi bizde olsa biz dünyanın tek hakimi olurduk"

4 iklim bir arada..cennet misali ülke...göz göre göre verelim mi yani bizi düşman belleyenlere?

kısaca bir devletin ayakta durması tarihini bilmesine bağlıdır

Atatürk'ün de dediği gibi tarih yazmak tarih yapmaktan zordur..
yazan yapana sadık kalacaktır..bir bilgi  öğrendiğin zaman onu irdele takılma bir noktaya geniş düşün...

senin yerine başkaları düşünüp karar vermeden bu ülke elden gidip sonunda eyvahlar çekmeden....

kırmızı yazılar Atatürk'ün sözleridir..

oh bea içimi döktüm3

zehr-i zakkum
Çok sağol canım..Bende herkese tavsiye ederim Yavuz BAHADIROĞLU'nun serisini...bende 25 kitabı var ve gerçekten süper anlatılıyor osmanlı....
Tekrardan teşekkürler sunguralp..
sunguralp arkadaşım...sitedeki faaliyetlerini takip ediyorum.. tarihle çok ilgili olduğunu gördüm ve bu bir gereklilik aslında yazdığın yazıda gerçekten oldukça başarılı sana katılıyorum... bu konuda gerçekten YAVUZ BAHADIROĞLU çok faydalanılacak bir kişi... bendede bazı kitapları mevcut... tebrikler sunguralp.. iyiki varsın..!!
yüreğine sağlık sunguralp kardeşim yüreğine..!! siritan
Çok teşekkür ederim.Yardımcı olmaz mı hiç?
Yüreğinize sağlık
sunguralp
ayyhhh ayhh çok mutlu oldum... =) rica ederim...sen iste ben tarihin her konusunda döktürürüm =)
Türkiye Tarihi konusuyla ilgili notlar bulmam gerekiyor.bende birkaç şey buldum ama biraz ayrıntılı olsa fena olmaz.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

TÜRKİYE TARİHİ(11.-14. YÜZYIL)
A.ANADOLU'NUN FETHİ
....1)Anadolu'ya İlk Türk Akınları
....2)Malazgirt Savaşı ve Sonrası

B.ANADOLU'NUN TÜRKLEŞMESİ
....1)Türkiye'de Kurulan İlk Türk Devletleri
....2)Türkiye Selçukluları Devleti

C.UÇLARDA HAYAT VE BEYLİKLER
D.TÜRKİYE'DE KURULAN DİĞER DEVLETLER
E.KÜLTÜR VE UYGARLIK
....1)Devlet Yönetimi
....2)Din ve İnanış