Dersizle Forumları

Full Versiyon: eserler
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
dengesiz_deli
felatun bey ve rakım efendi özelliklerine göre nasıl karşılaştırırsınız?

biri batı taraftarı biri doğu bunun dışında ayrıntılı lazım??

zavallı çocuk ve şair evlenmesi benzerlikve farklar??

dengesiz_deli
yalnış batılılaşma işlenmiştir...
mirasyedi ve alafranga meraklısı biridir felatun bey tüm servetini poliniye kaptırır...sözde kendini asilzade ilan eder...yalnış batılılaşma hareketi görülür fakat rakım efendi doğuyu temsil eder...
alnın teri ile para kazanan biridir...ve her zaman olduğu gibi doğu galip gelir...

zavallı çocuk ve şair evlenmesi ikiside görücü usulüne karşıdır aslında evlilik asıl konuları...fakat zavallı çocukta daha düzgün Türkçe varken şair evlenmesi daha yöreseldir...zavallı çocuk modern Türk tiyatrosuna daha yakınken şair evlenmesinde geleneksel Türk tiyatrosunun etkilerini görüyoruz...şair evlenmesinde müştak bey kumru hanım bize çelebi ve zenneyi hatırlaıyor...ayrıca mekanın özellikleri iyi anlatılamamıştır..belirgin değildir..oyuncuların halktan seçilmesi eserin güçlü bir yönüdür toplumsal konuya değinilmiştir

valla bugün yazılı olduk ben öğrendiğim kadarı ile paylaşayım dedim gerçi kendim sordum kendim cevapladım ama en azından sizede belkim bi faydası olur..

=)
konu kilitli..
Referans URL