Dersizle Forumları

Full Versiyon: gazlar {Acil}
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
birinci kapta C3H4 var V hacimli ikinci kapta O2 var 2V hacimli ve aralarında bir M musluğu var kaplarda bulunan C3H4 ve O2 gazlarının mol sayıları eşit olup 27 santigratderecede bulunmaktadırlar.M musluğu açılıp gazların reaksiyona girmesi sağlanıyor.reaksiyondan sonra sıcaklık 127santigratderece olduğuna göre başlangıçtaki 1.kabın basıncının reaksiyondan sonraki toplma basınca oranı kaçtır?Cevap:9/8

(yha arkadaşlar burda bi reaksiyon oluşturcaz denkleştrcz fln ama orda başlangış değişim sonuç fln yapılıo o değişmn nasıl olduunu bi türlü anlayamadım31 yardımcı olursanız çok sevinicem ) şimdiden çok tşk ederim7
sorudan pek bişi anlamadım ama kimyasal tepkimeli bölümünü anlatabilirim
şimdi kaplar açılınca C3H4 le O2 tepkimeye girer
   C3H4+O2=== CO2 +H20 oluşturur(yanma tepkimesi CO2 ve H20 oluşturur)  denklemi denkleştirmemiz lazım
  C3H4 +4O2===3CO2 +2H20 mol sayıları eşit diyor o zaman ikisindende 4 mol alalım
       C3H4 +4O2===3CO2 +2H20
baş    4         4         (henüz yok)
değ   -1      -4       +3        +2    
         --------        -------------
son   3         0          +3   +2

açıklayacak olursak başlangıç tepkime henüz başlamadı.değişimde ise maddeler birbirlerine uyumlu olarak tepkimeye girerler.                           1mol C3H4 le 4 mol O2 tepkimeye girer.O2 tükenincede tepkime biter.gelelim sona. oda tepkimede arta kalanlar ve oluşanlar işte
eğer biz C3H4 den 1mol O2 den 4 mol tepkimeye soksaydık o zaman artma olmazdı

C3H4 +4O2===3CO2 +2H20
1          4        -----------
-1        -4       +3       +2
---------        -----------
0         0            +3 +2

eğer C3H4 den 4 mol O2 den 1 mol alsaydım
C3H4 +4O2===3CO2 +2H20
4          1         ----------
-1        -4 olması gerekirdi ama elimde 4 mol O2 olmadığı için tepkime oluşmaz

Referans URL