sevgili arkadaşlarım degerli hocalarım.size bişey danışmak istiyorum..
ben seneye ÖSS sınavına girecegim.sayısal ögrencisiyim ve şimdiden başlamam en iisi olacak die düşünüyorum.çünkü konu çok ve anca toplayabiliriim.ama ne zaman hangi konuyu bitirmeliyim buna karar veremiyorum.aslında hep karar veriorum ama sadece matematik kısmı için geçerli oluyor.
şimdi benim size sordugum şu bi sayısal ögrencisi olarak bu sene hangi konuları bitirmeliyim sizce ?? hangi konuları bitirmeliyim ki seneye rahatlasın yüküm ?
özellikle ÖSS ye hazırlanan paler,bulut_bey ,merve_04 zargans gibi ismini daha sayamadıgım arkadaşlarımdan yardım istiyorum.menalaus hocam emre hocam nefretli hocam zehr-i zakkum hocam sizlerden de bi parça olsun bişiler sölemenizi istiyorum.
böle sorular sormayı pek normal bulmuyorum açıkcası.herkez kendini tanır neye ne zaman çalışmak isteyecegine insan kendi karar verebilir.ki şu ana kadar buna inanıyordum. şimdi sizlerin yardımını bekliyorum.
Mademki okula gidiyosun okul derslerini ihmal etme..Zaten ÖSSde de o konulardan çıkıyo.Onları halledersen fazla bi sorun kalmaz..
Yavaş yavaş tekrara başla geçmiş konulara yönelik..Öyle abartmana gerek yok ufak ufak haftada 1 konu falan..zaten önünde baya uzun bi dönem var rahat rahat yetişir..Al konu anlatımlı kitaplardan bitirmeye çalış..
En önemlisi ders ayrımı yapma.Sadece matematik veya sadece kimyayla olmuyo bu iş..(kendimden biliyorum..

)
Sayısalcıymış zaten özellikle fizik ve geometrinin üzerinde durmanı tavsiye ederim çünkü sınavda bu ikisini yapan işi götürüyo..
vakit gec olmadan calışmaya başla,
ileride pişman olmamak icin.
menalaus hocam bi parça olsun bişiler sölemenizi istiyorum.
matematıkte sordugun ve cozdugun sorulardan yatkınlıgın oldugunu bılıyorum. bıraz geometrı destekle kendını. bırde aslında en onemlı sı sımdıden cok fazla zorlama kendını. onunde uzun bır zaman var. okul derslerıne calısarakta zaten beynını sıcak tutarak senye bı hazırlık yapmıs olursun. benım esas meslegım ogretmenlık degıl bılenler bılır. ama tecrubelerım hep panık halınde olmanın sızlere zarar getırecegını gosterdı.
hangı konuları bıtırmelıyım demıssın matematıkte zaten mat1 konularını su anda okulda bıtırdınız. mat 2 ıcın hıc acele etme yanı son sınıf konuları zaten lımıt ıntegral konusunda akılda fazlaca kalmayan kısımlar vardır. bunları en son seneye ocak sonrası pekıstıreceksın.
sakın ve programlı olursan bı ıs olur. sen eksık yonlerını bılırsın turkce ve fenden eger matematık kadar basarılı olursan ıstedıgın yere gıdersın.
hepınız ıstedıgınız bolumlerde saglıklı bır sekılde okursunuz umarım.
ben vakıt buldukca bunun ıcın buralarda olacagım
bende kendi düşüncemi söyleyeceğim...
bir dergi seti aldım...birinci sayıdan başladım.....çalışmaya...
bunun yanında mat1 zaten çok eğlenceli yani çok basit onu ymek yerken falan elime alıyorum....test çözüyorum..mat 2 bu tatilde okuldan 2 ünit ilerde olmam lazım diye düşündüm...geometri ve mat ilerde başlayacağım allahın izniyle...
günde 2 saat öss ayır...fazla değil...düzenli test yeter...
en önemlisi inanç ben ders çalışırken kendimi öss birincisi havasına sokarım hep...
o zaman işte ne zor soru falan diye yaklaşmam bu nedir ki ya falan diye yaklaşırsam yaparım...yapamazsam rüyamda yapıyorum o kadar kafaya takıyorum...okul notlarımız çok çok önemli onları yüksek tutmalıyız...
çok önemli

benim bu sene düştü 4.50de kaldım

bu açıkları kapatmam lazım...bu da bende hırs yaptı...rakip edindim kendime şiddetle tavsiye ederim

bir rakip bul kendine o çalıştıkça sen daha fazla çalışırsın
Merhaba canım,
Okul derslerini sakın ihmal etme.zaten okul derslerini düzgün yapar isen öss senin için çok basit olur...
senin yapman gereken geçmiş konuları tekrar et.yeni konu öğrenmek için zorlama kendini..mesela şöyle yapabilirsin.genelde sayısalcılar sabahçı oluyor

okuldan çıktıktan sonra 1 veya 2 saatlik güzel bir uyku çek.daha sonra işlemiş olduğun konuları tekrar et akşama doğruda test çöz..hafta sonları ise düzenli olarak geçmiş konuları tekrar eder isen eksiğin kalmaz..bu şekilde düzenli çalışır isen sınavlarada sürekli hazır olursun...bu tavsiyeyi bana okuldaki rehberlikçimz vermişti bende işe yaradı

...hadi kolay gelsin canım
Tercübelerininizden faydalanacagım.inş.bu sitede herkez istedigi emeline kavuşur.benim üzerimde emegi olan arkadaşlarım hocalarım var .hepinize çok teşekkür ederim.

kardeşim;
burda büyük ihtimalle herkes farklı şeyler söyleyecektir çünkü bi sürü arkadaş var.. aslında en iyisi okulundaki rehber hocalarına danışmandır.. bana soracak olursan da öncelikle bu senenin derslerine önem verip notlarını yüksek tut.. ÖSS de AOBP çok önemli.. geçmiş senelerin konularına da bakmaya çalış çünkü hepsini bir senede halletmeye çalışmak zor olacaktır..
Sınavında başarılar dilerim umarım istediğin bölüme yerleşirsin