Dersizle Forumları

Full Versiyon: madde ve özellikleri
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
arkadaslar 3 sorum var rica etsem yardımcı olurmusunuz?

şimdiden tesekkürler...
bekliyorummgulen
bekliyorummgulen
41 kişi bakmıs konuya kımse cevap yazmamiş baskaları konu acınca dırek cevabı gelmıs anlamdım ben bu işi ya:S
zehr-i zakkum
2. soruda şıklara göre yapalım.
a ve b şıklarını bilemeyiz çünkü erime olduğu kesin değil.
c şıkkı yanlıştır çünkü m.cx.4=m.c.y.2(4 ve 2 dememin özel bir sebebi yok sadece x den büyük olması gerek sıcaklığın.
d için yine bişey diyemeyiz çünkü kütleleri bilmiyoruz.
e de c de yaptığımız gibi yaparsak öz ısılar farklıdır birbirinden kısaca farklı maddedir. yani cevap e

öncelikle biz sıcaklık-zaman grafiklerinden yorum yapıyoruz genel olarak önceilkle bu grafiğin sıcaklık-zamana çevirelim o da A şıkkında mewcut. çünkü 0-2 t arasında kütle sabit yanii maddee ısı alıyorr hal değiştirmek için ama hal değiştirmyr. grafik A şıkkıdır bundan yola çıkarak
sıcaklık-zaman grafiğine bakalımm 0-2 t arasında sıcaklık artar kinetik artar potansiyel değişmez . 2-4 t arasında sıcaklık değişmez potansiyel artar
buna göre c şıkkı da doğruu zaten d yi sen de anlarasınn siritan
cewap B gibi geliyor çünkü kinetik enerji sürekli olarak artmazz dediğim gibi 0-2 arasında artar 2-4 arasında değişmezzz

potansiyel enerji: maddenin iç yapısında depoladığı enerjidir hal değiştirirken değişir azalır veya artar
kinetik enerji: sıcaklıkla doğru orantılıdr

umarım yardımcı olabilmişimdir
sana 1, soruda yardımcı olmaya çalışacam
1. soruda verilen maddee normal bi maddedir bundan kastım mesela su gibi değil yani donduğunda hacmi azaları ısıtıldığında hacmi artan ama su böyle deildir. bunuda diyagramdan anlıyoruz eğer diyagramın katı-sıwı arasındaki kolu sağa değilde sola yatkın olursaa anlakii bu su gibi normal madde özelliği göstermeyen bi maddedr siritan
şimdi my friend A şıkkını değerlendirelim sıvı katı diyagramı arasında bi nokta seçç sonraa sıcaklığı sabit tut basıncı artır yani nokta yukarıya gidecek yanii katılaşacak A doğrudur.
b şıkkında normal maddeler üstündeki basınç arttığnda kaynama noktası artar doğru
d şıkkı ewt donduğunda hacmi azalır su gibi diel yani siritan

C ve E hakkında bi şey diyemiyorum benden bu kadar siritan
zehr-i zakkum
susuz_toprak Demişki:

sana 1, soruda yardımcı olmaya çalışacam
1. soruda verilen maddee normal bi maddedir bundan kastım mesela su gibi değil yani donduğunda hacmi azaları ısıtıldığında hacmi artan ama su böyle deildir. bunuda diyagramdan anlıyoruz eğer diyagramın katı-sıwı arasındaki kolu sağa değilde sola yatkın olursaa anlakii bu su gibi normal madde özelliği göstermeyen bi maddedr siritan
şimdi my friend  A şıkkını değerlendirelim sıvı katı diyagramı arasında bi nokta seçç sonraa sıcaklığı sabit tut basıncı artır yani nokta yukarıya gidecek yanii katılaşacak A doğrudur.
b şıkkında normal maddeler üstündeki basınç arttığnda kaynama noktası artar  doğru
d şıkkı ewt donduğunda hacmi azalır su gibi diel yani siritan

C ve E hakkında bi şey diyemiyorum benden bu kadar siritan

Sağol Mehmet 33
sorunun devamını ben yapim
1 atmosferde donma noktası -57 derecedir.ayrıca maddenin süblimleşebilmesi için basıncın üçlü noktadaki basınç değerinin altında olması gerekir yani cevap e siritan
Referans URL