Dersizle Forumları

Full Versiyon: permütasyon
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1)A şehrinden B şehrine 2
B   //         C    //   3   farklı yola gidilmektedir.gidilen yoldan dönülmemek şartıyla A dan C ye kaç frklı yoldan gidip dönülebilir?  12

2) 4344004 sayısındaki rkamlarla 7 bsmklı kaç farklı sayı yazılabilir?  75

3) 4 tane profun herbirinin 2şer asistanı vardır.4 prof ve 8 asistan bir yuvarlak masa etrfında oturacklar.her prof kendi asistanlarının arasına oturacağına göre kaç farklı biçimde oturabilirler?  96

4)aynı düzlemde bulunan 8 doğrunun 3ü A noktasından geçmektedir.buna göre bu doğrular en çok kaç noktada kesişebilir?  26

5) 0 1 2 3 4 5 6 rakamlarını kullanarak,rkmları frklı 3 bsmklı sayılar yazılacktır.bu sayıların kaç tanesi 5 ile bölünebilir?  55  

6) 10 soruluk bir sınavda her sorunun 4 seçeneği vardır.art arda gelen 3 sorudan herhangi ikisi aynı seçenek olmamak üzere,kaç farklı cvp anahtarı hazırlanabilir? bunun yanıtını malesef bilmiyorum.ama yarın öğreneceğim.

7)bir otoparkta x tane farklı otomobil,x tane park yerine 120 farklı şekilde parkedebiliyor.bu x tane otomobilden ilhan ile cenk in otomobillerinin yan yana bulunduğu kaç farklı durum vardır?  48

A şehrinden B şehrine 2
B // C // 3 farklı yola gidilmektedir.gidilen yoldan dönülmemek şartıyla A dan C ye kaç frklı yoldan gidip dönülebilir? 12
a--->b ye 2 farklı yolla
b---->c ye 3 farklı yoldan gidilmekteymiş.

gidişte yolun biri kullanıldıgı için c den b ye dönüş 2 farklı yolla ve b şehrinden a ya dönüş 1 farklı yoldan belirlenebilir.buna göre istenen koşulda;
2.3.2.1=12 farklı yolla saglanır..

3. sorun..

çok saolun.

gidişte yolun biri kullanıldıgı için c den b ye dönüş 2 farklı yolla ve b şehrinden a ya dönüş 1 farklı yoldan belirlenebilir.buna göre istenen koşulda;
2.3.2.1=12 farklı yolla saglanır..

ancak bu kısmı anlamadım henüz.
orda anlatılmak istenen şu..giderken
a dan b ye 2
b den c ye 3 yol varmış şimdi
önce bunları çarpım olarak yazıyoruz. 2.3 farklı yol ile gidiliyor.
ama bana bide şart koymuş giderken kullandıgım yol gelirken tekrar kullanmıyacakmışım.o halde 2 ve 3 ten 1 er yol çıkarırım.
geriye de

giderken 2.3
gelirken geriye 1.2
o halde 2.3.2.1=12 olur.
giderken 2.3
gelirken geriye 1.2
o halde 2.3.2.1=12 olur.

bu çok iyi oldu gerçekten.elinize sağlık.
5. sorun...

bu surda öncelikle şunu üstüne basa basa okuyalım rakamları farklı dior.

7. sorun...

bir otoparkta x tane farklı otomobil,x tane park yerine 120 farklı şekilde parkedebiliyor.bu x tane otomobilden ilhan ile cenk in otomobillerinin yan yana bulunduğu kaç farklı durum vardır? 48

x tane otomobil x tane park yerine x! şekilde parkedilir
x!=120 ymiş.
x=5 çıkar burdan...

şimdi ilhan ile cenkin otomobilleri yan yana olacakmış o halde bunu 1 olarak alırız
5-1=4! şekilde sıralanacaklardır.
bu iki otomobilde kendi arakarında 2! şekilde yer deiştirecektir.

yani 4!.2!=4.3.2.2.=48 farklı durum vardır.

diger sorulara bakamayacagım malum geç oldu.size kolay gelsin ii geceler.
çok teşekkür ediyorum.ellerinize sağlık.çok iyi anladım çzöümünüzü.iyi geceler dielrim efendim.yordum sizi.tekrar sağolun.
Sayfalar: 1 2 3
Referans URL