Dersizle Forumları

Full Versiyon: össde katsayılar hortlayacak mı?
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
sunguralp
son günlerde üniversitelerdeki gerginliğe bir gerginlikte YÖk'ten geliyor...
gerilim konusu yeni bir düzenlemenin daha gündeme gelmesi bekleniyor..Özellikle imam hatipleri ilgilendiren, meslek liselerindeki katsayı sorunu....

Kılavuza yetişsin telaşı

Her yıl şubat ayında ÖSYM ve YÖK'ün işbirliğiyle hazırlanan ÖSS kılavuzu YÖK Genel Kurulu'na sunuluyor. Yine şubat ayında YÖK Genel Kurulu tarafından onaylanan kılavuz ÖSYM tarafından baskıya gönderiliyor. Kılavuzda katsayıya ilişkin düzenlemelere de yer veriliyor. YÖK Genel Kurulu'nun katsayı engeline ilişkin düzenlemesini 2008 ÖSS için hazırlanacak kılavuza yetiştirememesi halinde, daha sonra ek bir kılavuz hazırlanması da mümkün oluyor. ÖSYM'nin bu takdirde gazetelere yapılan düzenlemeye ilişkin duyuru yapması gerekiyor.

Mevcut katsayı uygulamasına göre, Sosyal Bilimler, Fen ve Türkçe-Matematik. Bu alanlarda seçimlerini yaptıkları takdirde, yani lisede seçmiş oldukları alandan bu alanlara ilişkin tercihler yapıldığı zaman, bunların kendi alanlarında başarıları 0.8 katsayısı ile çarpılıyor. Alan değiştirmek isterlerse, bunların değerlendirilmesi 0.3 katsayısı ile oluyor...

alıntıdır ...

7 şubat 2008'de katsayı sorunu tekrardan görüşülecek....Türkiye'nin önüne bir set daha koyulacak gözümüz aydın...!!!!!!!! 29
ÇOK GÜZEL YAA uzgun3
sunguralp
güzel mi? ülkemizde bu tür tartışmalara sinir oluyorum! abuk sabuk kavgalar yüzünden hiç bir ilerleme katledemiyoruz hala 1, 2 1, 2 yerimizde sayıyıoruz.... 29

haticeler çokta neticeler yok...

bence tabi böyle...
    3 senedir giriyorum şu sınava her sene bi yerini değiştirdiler bu senede değiştirmezlerse hatırım kalır..Ben sınava girmekten bıktım onlar değişiklik yapmaktan bıkmadılar..6
     Burdan bu vesileyle yeni Y.Ö.K başkanımızada "sevgilerimi saygılarımı" yolluyorumm..
zargans, aynen ben de üç senedir giriyorum. Her sene bir şeyler değişiyor. Değişmeyen tek şey bozuk eğitim sistemimiz oluyor.
onları düzenleyecklerine bölümlerdeki alan kaosunu düzenlesinler.psikolji bölümünü sewdigim halde seçemiyorum çünkü sözelciiym.ve kaznamm için mat2 den 22 net çıkarmm lazım sanırımgulen
işin komiği mate1 den 5 soru ypsam o gün oturup düşünüyom sayısal bölüm mezunu mu olsaydım diye(espri amaçlı yazdım cddiye almalyın son yazdımıgulen
Referans URL