arkdaşlar forum tasarımı yapmak istiyorum ama bilmiyorum nasıl yapıcağımı nalatırsanız sa sevınrım
normal web tasarım bılıyorum ama forum tasarımını bılmıyorum herkes forum tasarımı kolay dior ama ben bılmıyom yardım
@Zezak
Forum tasarımı diye bir şey yoktur aslında, bir forumun tasarımı kodlama aşamasında zaten büyük ölçüde şekillenir.
Ama sen hazır forum yazılımlarının üzerine tema çalışması yapmaktan bahsediyorsan, ilk önce uzman olduğun programlama dili üzerine yazılmış forum yazılımlarını (örn: phpbb, mybb, vbulletin vs.) inceleyip, tema sistemlerini öğrenmelisin. Daha sonra forumlara tasarım yapmak zaten kolay olacaktır.
ben en baştan sıfırdan başlamak istiyorum bildiğim tek dil html dir
Örneğin bizim forum gibi bir forum istersen bu hazır kurulumlu mybb forumdur. kurulumu ve kullanımı çok kolaydır. Php öğrendikten sonra da heryerine istediğin gibi müdahale edebilirsin. Bunun yanında birçok tema seçeneği ile kendine uygun temayı yükleyebilirsin. Eğer istediğin bizimki gibi bir şey ise yardımcı olabilirim. Fakat kendim php kullanarak kendi forumumu yazacağım diyorsan mutlaka iyi bilmen geren diller HTML+Javascript+PHP+SQL yani kendin yazman biraz zor

.
bende onun için bılen olurda öğretirse güsel olur
Forum Sitesi yapmak Kodlama sıstemleri İle olur . Fatih arkadaşın dedıgı gıbı vbulletin smf gibi birçok php tabanlı forum scriptleri vardır.Ama sen bu gibi sistemlerde zorlanabilirsin.database olayı vardır cpanelden bazı ayarlar yapılması gerekır.Bunları oğrenmekte baya bir zaman alır.Eğer sen sadece html bılıyorsan İşin Başındaysan asp tabanlı bir forum kur piyasada çok script var Asp sisteminde mysql derdi yok bırşey derdi yok ftpne yollayacaksın daha sonra yonetim panelınden yoneteceksın.Eğer bulamazsan benım elımde asp script var öm den ıstersen lınk atarım. Allah yardımcın olsun.. İyi aksamlar..