Dersizle Forumları

Full Versiyon: coğrafya 5 soru
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
bunlarda çok güzel sorularsiritan

1)marmara bölgesi ülkemizdeki tüm sanayi tesislerinin yarısına,büyük sanayi kuruluşlarının dörtte üçünden fazlasına,sanayi sektöründe çalışan nüfusun yarıdan fazlasına sahiptir.aşağıdakilerden hangisi sadece yukarıdaki açıklamaya dayanılarak çıkarılabilecek bir sonuç deildir.

a-sanayi sektöründen eldeedilen verginin en fazlaolduğuna
b-bölgede çalışan nüfusun büyükbölümüsanayi sektöründedir
c-gelişmişlik seviyesi diğer bölgelerden fazladır
d-elektrik tüketimi fazladır

2)deniz kıyısında bulunan bir merkezden dağın zirvesine doğru çıkılırken normal şartlarda sırasıyla sıcaklık,basınç ve nem miktarında meydana gelen değişim nasıl olur?

a)artar azalır artar
b)azalır artar azalır
c)azalır azalır azalır
d)azalır artar artar
e)artar artar artar

3)ege bölgesinin kıyısı ile iç bölümlerinde yaz ayları kuraktır.buna göre bu iki bölüm için aşağıdakilerden hangisi kesin söylenir?

a-yağış miktarları aynındır
b-bitki türleri aynıdır
c-yağış rejimleri düzensizdir
d-en çok yağışı aldıkları mevsim aynıdır
e-kış ayları ılıktır

4)aşağıdakilerden hangisinin oluşması diğerlerinden farklı bir nedene bağlıdır?
A)bir yerde gece ve gündüz sürelerinin değişimi.
b)bir yerde güneşin doğuş batış saatleriinin değişmesi
c)güneş ışınlarının bir noktaya düşme açısının yl içinde değişmesi
d)aynı anda farklı yarım kürelerde farklı mevsimlerin yaşanması
e)boylamlar arası yerel saat farklarının oluşması

5)Antalya,İzmir ve Balıkesir yörelerinde doğal olarak yetişme ortamı bulan bir tarım ürününün,aşağıda verilen yörelerin hangisinde yetiştirilmesi daha zordur?

A)Adana B)Mersin C)Afyonkarahisar D)Rize E)Çanakkale

sonuçları siz çözünce açıklıcam yinesiritan
2)deniz kıyısında bulunan bir merkezden dağın zirvesine doğru çıkılırken normal şartlarda sırasıyla sıcaklık,basınç ve nem miktarında meydana gelen değişim nasıl olur?

a)artar azalır artar
b)azalır artar azalır
c)azalır azalır azalır
d)azalır artar artar
e)artar artar artar

c mi ?
evet siritan ben açıklıyımmsiritan

sıcaklık=azalır---------ortalama olarak, her 200 metrede hava bir derece düşer

basınç=azalır---------çünkü atmosferde bulunan hava tabakasının ağırlığının yükseklik arttıkça azalmasıdır.seyrekleşme gibi mesela

nem=azalır-----------yükseldikçe soğuma fazlalaşacağından ortamdaki fazla nem yağış olarak atılır ve nem düşer

beğendinmi sorularımı siritan
the_reason Demişki:

evet siritan ben açıklıyımmsiritan

sıcaklık=azalır---------ortalama olarak, her 200 metrede hava bir derece düşer

basınç=azalır---------çünkü atmosferde bulunan hava tabakasının ağırlığının yükseklik arttıkça azalmasıdır.seyrekleşme gibi mesela

nem=azalır-----------yükseldikçe soğuma fazlalaşacağından ortamdaki fazla nem yağış olarak atılır ve nem düşer

beğendinmi sorularımı siritan

valla cok güzel sorular şimdi diğerlerine cevap vermeye çekiniyorum yanlış çıkacak diye =)
yardımcı olurum canımsiritan sen yaz fikirlerinisiritan
3)ege bölgesinin kıyısı ile iç bölümlerinde yaz ayları kuraktır.buna göre bu iki bölüm için aşağıdakilerden hangisi kesin söylenir?

a-yağış miktarları aynındır
b-bitki türleri aynıdır
d-en çok yağışı aldıkları mevsim aynıdır
e-kış ayları ılıktır

olabilir mi
tabi olabilirsiritan

soruda hangisi kesin söylenebilir diyor.
yagış miktarları aynıda olabilir farklıda.bunu kesin bilemeyiz. bitki türlerindede kesinlik belirtemeyiz.çünkü en fazla yağış aldıkları mevsim belki aynı olur.olmadığıda görülebilir.
ama c şıkında yagış rejmi düzensizdir diyor. düzenli olsaydı yaz ayları kurak olmazdı o yüzden cvp c dirsiritan
huh.. rahatladım valla =)

1)marmara bölgesi ülkemizdeki tüm sanayi tesislerinin yarısına,büyük sanayi kuruluşlarının dörtte üçünden fazlasına,sanayi sektöründe çalışan nüfusun yarıdan fazlasına sahiptir.aşağıdakilerden hangisi sadece yukarıdaki açıklamaya dayanılarak çıkarılabilecek bir sonuç deildir.

a-sanayi sektöründen eldeedilen verginin en fazlaolduğuna
c-gelişmişlik seviyesi diğer bölgelerden fazladır
d-elektrik tüketimi fazladır

burda da şöyle bi yorum yapabilir miyiz.

tamam sanayi sektöründe çalışan nüfusun yarıdan fazlasına sahip olabilir ama belkide hizmet sektöründe çalışanların çeyreği sanayide çalışanların yarısından fazlasının da fazlası olabilir. yani bu madde hakkında kesin hüküm veremeyiz.
alkışlamak istiyorum senisiritan

bu soruyu bile böyle yorumladın.gerçekten maşallah diyorum.

A-sanayi sektöründen eldeedilen verginin en fazlaolduğuna..(büyük sanayi kuruluşlarının dörtte üçünden fazlasına)
B-bölgede çalışan nüfusun büyükbölümüsanayi sektöründedir..(sanayi sektöründe çalışan nüfusun yarıdan fazlasına sahiptir diyemeyiz ama)

C-gelişmişlik seviyesi diğer bölgelerden fazladır...
D-elektrik tüketimi fazladır..-Sanayisi fazla ise elektrik tüketimi de fazla olur).

(sanayi sektöründe çalışan nüfusun yarıdan fazlasına sahiptir
derken bütün ülkedeki sanayiyi ele almış...o bölgedeki sanayiden bahsetmemiş...

o yüzden b dirsiritan
teşekkür ederim cnm =)

5)Antalya,İzmir ve Balıkesir yörelerinde doğal olarak yetişme ortamı bulan bir tarım ürününün,aşağıda verilen yörelerin hangisinde yetiştirilmesi daha zordur?

A)Adana B)Mersin C)Afyonkarahisar D)Rize E)Çanakkale

akdeniz ve ege bölgelerinde yetiştirilebiliyor. demekki kuraklık isteyen bir tarım ürünü. pamuk olabilir diye düşündüm. Rize de kuraklık olmadığından zordur diye tahmin ediyorum.
Sayfalar: 1 2
Referans URL