Dersizle Forumları

Full Versiyon: Onlar Nasıl Başardı?
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
2007 ÖSS’de Türkiye derecesi yapmış iki öğrencimizin sınavla ilgili hazırlıklarını ve düşüncelerini sizinle paylaşıp sınav hazırlığı ile ilgili birkaç önemli noktaya değinmek istiyorum. İlerleyen yazılarımızda daha da ayrıntılı olarak konuları açacağız.

Elif Lale ALPAR 2007 ÖSS SAY-1,SÖZ1 ve EA-1 puan türlerinde Türkiye 1. si.

Özge ONUR ÖSS-EA-2 Türkiye 2. si

Bu 2 öğrenci de hedeflerine ulaştılar ve  derece yaparak ilk tercihlerine yerleştiler. İsterseniz kendilerine kulak verelim ve sınava nasıl hazırlandıklarını kendi sözleriyle aktaralım.

Sınava hazırlanırken dersleri ve sınavları düzenli takip edip konuları zamanında öğrenmeye gayret ettim. Bunun ötesinde kendimi fazla hırpalamamaya, zamanımı sadece sınava odaklı geçirmemeye çalıştım. Çoğunluğun iddia ettiğinin aksine sınava hazırlanmak insanın hayatını bir seneliğine askıya almasını, kendinden ve yaşantısından fedakarlıklar yapmasını gerektirmiyor.

Elif:

Sınava hazırlanırken, kendinizi gereksiz bir rekabet havasına kaptırmak, herkes öyle yapıyor ya da öyle yapmak gerekir diye çok ve sürekli soru çözmek doğru değil. Önemli olan kendi eksikliklerinizi neyi ne kadar anladığınızı bilmek; konuyu öğrenmenizi sağlayacak kadar çalışmak.

Sonuçta ÖSS, insanın bilgisini, yeteneğini ya da zekasını gerçekçi bir şekilde değerlendirebilen bir sınav olmadığından sonuç biraz da şansa ve insanın o anki yaklaşımına bakıyor.

Özge: ÖSS’de başarının öncelikle bilgiye, dayanıklılığa, heyecanı kontrol edebilme yeteneğine ve maalesef biraz da şansa bağlı olduğunu düşünüyorum.

Sınava hazırlanan öğrencilere tavsiyem; sene başından programlarını yapıp, onu düzenli takip etmeleri, gezerken çalışmadıklarına çalışırken gezmediklerine üzülmeleri yerine hepsini zamanında verimli şekilde yapmaları ve ‘’Nasılsa sınavda çıkmaz’’ düşüncesiyle bazı konuları es geçmemeleridir.

Son söz olarak; sınavdan çıktıktan ve özellikle sonuçları aldıktan sonra yaşadığım mutluluk ve rahatlık her şeye değerdi. Bizlere geçmiş olsun, yeni hazırlananlara kolay gelsin.

Gördüğünüz gibi iki öğrencimizin de sınava hazırlanma yöntemi birbirine benziyor. Sınava hazırlıkla ve başarılı olmayla ilgili ipuçlarını sıralayalım.

Konuları düzenli olarak öğrenmek ve eksik konu kesinlikle bırakmamak.
Sınavı hayatımızın odak noktası olmaktan çıkarıp mutlaka kendimize zaman ayırmak.
İyi bir program yaparak her şeyi zamanında yapmaya çalışmak.
Dayanaklı olmak. Küçük bir hata yapınca panik yapmamak.
En önemlisi de kendimizle ilgili güçlü ve zayıf yanlarımızı bilip ona göre hareket etmek.
Yazımı bir öğrencimizin söylediği ve ÖSS’yi çok iyi özetleyen bir cümle ile sonlandırmak istiyorum. ‘’ÖSS korkutan ama acıtmayan bir sınav.’’

Cihan YEŞİLYURT
ALINTIDIR..
yalan sölemişler o boğaziçine gidenler yemek test ve uykudan ibaret
(eğer verimli çalışmaya 5.sınıftan başlamışlarsa doğrudur)
jin kazamaya kesinlikle katılıyorum.boğaziçinde okumak kolay değil.bir kere türkiyede ilk 500 ün içinde olucaksın.ki buda herkesin harcı değil.mutlaka birşeylerden feragat etmeniz gerekecek.sosyal hayattan televizyondan internetten.şöyle bir profiliniz olacak yemek,uyku diğer zaruri ihtiyaçlar ve test test test .
sunguralp
jin kazama Demişki:

yalan sölemişler o boğaziçine gidenler yemek test ve uykudan ibaret
(eğer verimli çalışmaya 5.sınıftan başlamışlarsa doğrudur)

+rep+
Valla açıkçası bu şans işi dedikleri gibi.%70 çalışma %30 şans.Ama şunu biliyorum insanda kaygı oldugu zaman %70 gidiyo(çalışma).O yüzden kaygılı olmamak gerek.bunu yapamıyosak bile bu kaygıyı olumlu yönde kullanmak grek.sonuçta önümzde 89-90 gün war.bizm okuldaki rehber hacanın dediğine göre kendisi son 2 ay da kazanmış.
Referans URL