Dersizle Forumları

Full Versiyon: Yakışıklı bir üçgen sorusu :)
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
zehr-i zakkum
Ben iki çözüm yolu icat ettim siritan...
hadi değişik bakış açısı yakalayalım siritan
hocam mrb.

ben şimdi 60 ın karşısına dik indirip.AH dedim.açıları yerleştirdim.sol taraftan bi pisagor yaptım.

AB=1

BH=1/2

AH=kök3

HD=1/2

AD=13/4

buldum.

şimdi sağ tarafta elimizde açıları 80,10,90 olan bi dik üçgen var(AHC)
bunda pisogor yapmak istedim ama DC uzunluğunu bulamadım hocam.dolayısıyla orda kilitlendi çözüm.aydınlatırsanız çok sevinicem.
zehr-i zakkum
canım o yoldan çıkman imkansız 25
bak şöyle düşün şimdi  a yı uzat  üçgen iç açısı 180 derece olacak ve c ile birleştir.a ve c nin birleştiği nok.e diyelim e den de d ye bir çizgi indirelim ve sen orada bir ikizkenar üçgeni elde edeceksin...ve benzer iki üçgen bulacaksın gerisi işlem 3
hadi bakalım bekliyorum cevabını siritan
hocam ikikenarı bulamadım amauzgun3 dediğiniz gibi yaptım.AED var elimde.onun tepe açıs 80 oluyor.ama ikizkenar diyemem kiuzgun3
zehr-i zakkum
70,70,40 üçgenini elde etmen lazım siritan e noktası 100 derece 3
hocam A yı uzattım.C ile birleştirdm. o noktaya E dedim.şimdi E noktası nasıl 90 oldu uzgun3 rastgele uzattık çünküuzgun3
----
zehr-i zakkum

kusura bakma canım ben yanlışlıkla 90 yazdım msj düzelttim ama sen görmemişsin uzgun3
neyse soruya dönelim
şimdi ADE ikizkenarını oluşturdum.DAEC merkezil dörtgen dörtgendir ve açılar şekilde gösterildiği gibi yazılır.ve burada hoş bir benzer üçgen var.AEC VE ABD. EDC üçgeni 120-30-30 açılarına sahip ed=dc=ad olduğundan IecI=KÖK3IadI denir.bu eşitlik oranımızın kök3 olduğunu işaret etmez mi ?siritan dolayısıyla x=kök3 çıkar siritan
hadi bakalım diğer yolu kim bulacaksiritan
güzel hocam 180 den 110 çıkınca 70 kalmaz mısiritan A nasıl 60 olduuzgun3
zehr-i zakkum
ben tam doğru çizmedim siritanüçgenin özelliini kullandım 3 ve 60 oldu orası 3
Sayfalar: 1 2
Referans URL