Dersizle Forumları

Full Versiyon: karışık konulardan Tarih soruları....
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
SORU 1)

islamiyetin doğuşu sırasında Arapça'nın konuşulduğu saha Arap Yarımadası ile sınırlı idi.fakat Arapça daha sonraki dönemlerde geniş bir alana yayılmıştır.

Arapçanın bugunku yaygınlıkta kullanılmasını sağlayan faktörler arasında aşagıdakilerden hangisi GÖSTERİLEMEZ?

A)araplarda kabilecilik anlayışının yaygın olması

B)islam dininin geniş bir alana yayılması

C)ticari faaliyetler sonucu farklı milletler ile iletişim kurulması

D)ortadoguda uzun bir süre bilimsel eserlerin arapça olarak yazılması

E)Kur'an dilinin Arapça olması

(CEVAP:A)

birinci sorunun cvbı a dır çünkü kabilecilik arapçanın geniş bir alana yayılmasını degil sınırlı kalmasını gerektirir o yüzden a dır cvp

ikinci sorudada cvp yalnız 1 degil mi
cinkü yabancı okullar türk kanunlarına göre yönetilirse yabancı devletler yabancıların haklarının korumak amacıyla karaşabilirler
üçüncü soruya yalnız iki derdim yalnış mı
1-A ve 2-A diyorum.(açıklamayı sude gayet güzel yapmış) 3.soru yanlış yapma olasılığı yüksek bir soru..
dogru şıklar, işaretledigim gibi, ama açıklamanız güzel olmuş.teşekkürler. 3.soru hakkında ne düşünüyorsunuz?
sunguralp
3.soru fransız ihtilali dünyayı etkilediği gibi osmanlıyı da etkilemiştir...mutlak monarşiye karşı çıkılmıştır...ülkenin meşrutiyet ile yönetilmesi istenmiştir bunun sonucunda...
3. soruda ben sunguralp arkadaşıma katılıyorum. Avrupalılar'a hoş görünmek maksadıyla Meşrutiyet sistemine geçildi ve birçok azınlıklara mensup mebus ortaya çıktı.
2. soru hakkında da, bu maddeyle yabancı devletler, Türklerin kanunları ile kendi vatandaşlarının yönetilmesini kabûl ediyorlar, yani haklarından vazgeçiyorlar. Bir diğer madde olan Azınlıklar Türk Vatandaşı sayılacaktır maddesi ile ilişkilidir.
Saygılarımla...
Referans URL