Dersizle Forumları

Full Versiyon: türkiye coğrafyası sorusu
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
türkiyede yağışlı geçen bir yıl içinde hangisinde artma beklenmez?

a-orman alanlarında
b-barajların su seviyelerinde
c-tarım ürünlerinin veriminde
e-mera hayvancığındaki süt üretiminde

d şıkkı yok.

saygılar.
şıklarıda açıklayabilirsek memnun olurum.

saygılar.
sunguralp
bonibon Demişki:

türkiyede yağışlı geçen bir yıl içinde hangisinde artma beklenmez?

a-orman alanlarında
b-barajların su seviyelerinde
c-tarım ürünlerinin veriminde
d-hayvan sayısında
e-mera hayvancığındaki süt üretiminde

açıklama:
orman alanları yağışın fazla olmasıyla birlikte geniş yer tutar...örnek: Karadeniz bölgesi...

barajların su seviyelerinde: e yağış artarsa orantılı olarak su seviyeside artacaktır

tarım ürünlerin veriminde: ürünlerin yetişmesi için suya ihtiyaç vardır..
su fazla olursa daha verimli ürünler elde edilecektir..

mera hayvancılığındaki süt üretiminde: otlaklar yağışın etkisi ile gürleşir e bu verimli gür otlaklardan beslenen hayvanların da süt miktarı artacaktır..

hayvan sayısında değişme olmaz...cevap E..
a şıkkıdır..
çünkü yağışlı geçenj bir yıl içinde orman alanları artmaz(en fazla yeşerir)
orman alanı derken metre kare olarak bahsedilmiş..
yağışla alakası yoktur

b-barajların su seviyelerinde artış olur..
c-tarım ürünlerinin veriminde sulama sorunu olmadığı için verim artar..
d-bunu zaten direk eliyoruz.
e-mera hayvancığındaki süt üretiminde artış olur.çünkü otlaklar yeşerir.hayvanların karnı doyar

ama a şıkkına ulaşamayız.
hayvan sayısı diye bir şık olamaz.direkt eliyoruz onu.bu soru zaten hatalı.
tesekkürler ederim ve tekrar çok özür dilerim.hatalıydı bu sorular.boş bulunup yazdım.çok üzgünüm.
sunguralp
soru hatalı değildir...yağış artarsa gür ormanlar oluşacaktır bu da orman alanın artması demektir...
uğur dershanesi sorusu bu.sorunun orijinalinde hayvan sayısı diye bir şık yok..öğretmenler söyledi hatalı8 olduğunu.o şık yerine başka bir şık konuldu.ve sorunun doğru yanıtı benim dediğim gibi a şıkkı.
sunguralp
iyi..!
sunguralp Demişki:

açıklama:
orman alanları yağışın fazla olmasıyla birlikte geniş yer tutar...örnek: Karadeniz bölgesi...

soru hatalı değildir...yağış artarsa gür ormanlar oluşacaktır bu da orman alanın artması demektir...

bilgi yanlışınız var efendim..bu şekilde diğer arkadaşlarda yanlış yönlenebilir.bu sene bizler öss ye gireceğiz.o yüzden hatalar mutlaka düzeltilmeli.hatalı bilgi binlerce kişi alır götürür.bu sorudaki orman alanları hardmindtwoo arkadaşımızın dediği gibi metrekare olarak düşünülmeli.ki bu da yağışla değil ağaç dikilmesiyle olabilir.yani ne kadar ağaç dikilirse o kadar orman alanı büyür..sizin bahsetmiş olduğunuz şey yağışlarla bu alanların yeşermesidir.dolayısıyla verimin artmasıdır.

burada ki ince çizgiyi görmek çok önemli..

saygılar ve başarılar efendim.
Sayfalar: 1 2
Referans URL