22-02-2008, 09:08 PM
zehr-i zakkum
22-02-2008, 09:13 PM
2. sorunun cevabı.
Büyük menderes ovası çünkü yağışını bol bol alan ve menderes nehrinin kenarında geçmesi nedeniyle etraftaki arazileri sulu tarım yapılmasından ek olarak çorak toprağa sahip değil bu yüzden tarıma daha elverişlidir.akdeniz iklimi hakimdir.
diyorum ben
açıklamam bu eksiğim varsa veya yanlışım varsa arkadaşlara devrediyorum
Büyük menderes ovası çünkü yağışını bol bol alan ve menderes nehrinin kenarında geçmesi nedeniyle etraftaki arazileri sulu tarım yapılmasından ek olarak çorak toprağa sahip değil bu yüzden tarıma daha elverişlidir.akdeniz iklimi hakimdir.
diyorum ben
açıklamam bu eksiğim varsa veya yanlışım varsa arkadaşlara devrediyorum

22-02-2008, 09:18 PM
tuz gölü ve çevresi ülkemizde yağaışın en az düştüğü yerlerdir.
menteşe yöresi=kıyı egenin güneybatısında yer alır.dağlık ve engebeli bir bölümdür.dağların kıyıya dik değil de paralel uzandığından dolayı doğal özellikleri ve gelişmişlik seviyesi çok daha azdır.
taşeli platosu=karstik bir ploto olduğundan tarıma elverişli değildir.
pasinler ovası=doğu anadoludadır.yükseltisi çok fazla olduğu için tarıma münasip değildir.
ama büyük menders egedeki çok verimli bir ovamızdır.
menteşe yöresi=kıyı egenin güneybatısında yer alır.dağlık ve engebeli bir bölümdür.dağların kıyıya dik değil de paralel uzandığından dolayı doğal özellikleri ve gelişmişlik seviyesi çok daha azdır.
taşeli platosu=karstik bir ploto olduğundan tarıma elverişli değildir.
pasinler ovası=doğu anadoludadır.yükseltisi çok fazla olduğu için tarıma münasip değildir.
ama büyük menders egedeki çok verimli bir ovamızdır.
23-02-2008, 04:01 PM
bende 1.soruyu cevapladım kendi çapımda..
şimdi akla önce şu gelir.kesin bişey elbetteki sölenemes ama yaklaşık olarak kasım ayında kuzey yarım kürede kış mevsimi yaşanırken güney yarım kürede yaz mevsimi yaşanır..güneş ışınları oglak dönencesine dik düşecektir..işaretli yerlere konulan çubuklara bakarak 1,2,3 ve 5 in kesinlikle olamıyacagını söleyebiliriz.ve geriye 4 kalır .dolayısıyla cevap D dir.
..:::geçen seneden kalma bilgimle cevapladım umarım bilgi yanlışı yoktur:::..
şimdi akla önce şu gelir.kesin bişey elbetteki sölenemes ama yaklaşık olarak kasım ayında kuzey yarım kürede kış mevsimi yaşanırken güney yarım kürede yaz mevsimi yaşanır..güneş ışınları oglak dönencesine dik düşecektir..işaretli yerlere konulan çubuklara bakarak 1,2,3 ve 5 in kesinlikle olamıyacagını söleyebiliriz.ve geriye 4 kalır .dolayısıyla cevap D dir.
..:::geçen seneden kalma bilgimle cevapladım umarım bilgi yanlışı yoktur:::..
23-02-2008, 04:49 PM
evet natty bence dogru
sağolun arkadaşlar çözümler için..
sağolun arkadaşlar çözümler için..