23-02-2008, 10:28 PM
25-02-2008, 12:29 PM
sunguralp Demişki:
tekli modülasyon kullanılırsa telefon hatları üzerinden 2048 bps hız sağlanır. neden?
Bu elektronik konusudur... Modüle işlemi çok farklı gerçekleşir... Modülasyon demek bir bilgi sinyalini bir yere göndermek için yardımcı olarak taşıyıcı bir sinyal kunnalılması işlemidir bunda sinyalin gücünü arttırmak esastır yani mesafe büyüdükçe kazanç düşmesin diye yapılır tekli modüle etmek demek bence biraz masraf demek şimdi bildiğim kadarıyla şuan çoklu modülasyon kullanılıyo... Dolayısıyla tekli modüle işlemi gerçekleştirilirse sinyal gürültü dediğimiz diğer sinyallerin etkisinde kalmayacak ve hızı yükselecektir... Bu konuyu telekominikasyon okuyan arkadaşlarım var onlara da sorarım... biz bu konuyu çok ayrıntılı görmemiştik ama modüle işlemini biraz araştırırsan güzel sonuçlar bulabilirsin...
sunguralp
28-02-2008, 10:39 PM
saol co-pilot biraz fazla meraklıyım herhalde...herşeyi bilmek istiyorum seni de yoruyorum
kusura bakma...tekrar saol...
kusura bakma...tekrar saol...01-03-2008, 11:04 PM
"şimdi bi bilgi modülasyonla gönderilirken iki banda ayrılır (alt yan frekans bandı ve üst yan frekanas bandı).yani bilgi sinyali hem alt yana hemde üstyan bandına bindirilerek yollanır.dolayısıyla bilgi sinyali * 2 olur.mesale bilgi sinyali 1024 bps hızda ise iki banda ayrıldığı için 2ile çarpılır gibi düşün.yani modülasyon sonunda 1024bps hızı, 2048 bps olur."
Bu da elektronik okuyan diğer arkadaşlarımın yorumu umarım yardımcı olmuşuzdur...
Bu da elektronik okuyan diğer arkadaşlarımın yorumu umarım yardımcı olmuşuzdur...
10-04-2008, 12:54 PM
benim sorum şu, bilgisayar bağlantım hızlı gözüküyor ama son 2 gündür pc'm çok yavaş acaba pc de mi sorun var anlamadım çok sinir bozucu bir şey
10-04-2008, 04:57 PM
Magnolia Demişki:
benim sorum şu, bilgisayar bağlantım hızlı gözüküyor ama son 2 gündür pc'm çok yavaş acaba pc de mi sorun var anlamadım çok sinir bozucu bir şey
Hocam Bilgisayarın yavaş ise bilgisayarındadır bu internet hızı ile alakalı değil...
eğer internetinde bi yavaşlık varsa genel hatlardandır...
bilgisayarın için antivirüs kullan tarama gerçekleştir virüs falan vardır değil ise donanımsal bir sorun olabilir...
10-04-2008, 05:40 PM
co-pilot, bazen siyahlaşıo ekran pencereleri kapatırken. nod32 iyi bir programmı yaa. virus de bulaşmış olabilir ama ben virus programlarından anlamıyorumm... bir de tarama yaparken Data\Sun\Java\Deployment\cache\6.0\34\6df4ce22-29261a39 dosyası çoklu virüs sızıntısı bulaşmış. dedi!! temizleyemiyorum da napmam lazım

10-04-2008, 10:39 PM
Magnolia Demişki:
co-pilot, bazen siyahlaşıo ekran pencereleri kapatırken. nod32 iyi bir programmı yaa. virus de bulaşmış olabilir ama ben virus programlarından anlamıyorumm... bir de tarama yaparken Data\Sun\Java\Deployment\cache\6.0\34\6df4ce22-29261a39 dosyası çoklu virüs sızıntısı bulaşmış. dedi!! temizleyemiyorum da napmam lazım

hocam bu durum yavaşlıkdan yapıyodur sistem iyice yorulmuş... NOD32 iyi bir antivirüs programı bunu kullanmaya devam edin tarama yaparken bulduğu şey öyle sorun çıkaracak tarzda bişe değil java ile ilgili...
gereksiz programları falan kaldır biraz Harddiski boşalt bir de bilgisayarının kasasının iç temizliini kontrol et işlemci fanının fazla tozlanmaması lazım eğer toz falan varsa elektrikli süpürge ile çek... tabi bunlar sorununu gidermez senin sorunun programsal gözüküyo... şimdilik üstteki dediklerimi yap eğer bi gelişme olmazsa format atar yenilersin...
Kolay gelsin...
10-04-2008, 10:46 PM
süpürge mi ilahi co
bu arada arkadaşım kaspersky diye bir program önerdi. onu yüklüyorum şimdi. bir de onu deneyelim...bu arada ben normal pc kullanmıyorum 
bu arada arkadaşım kaspersky diye bir program önerdi. onu yüklüyorum şimdi. bir de onu deneyelim...bu arada ben normal pc kullanmıyorum 
11-04-2008, 02:34 PM
Magnolia Demişki:
süpürge mi ilahi co
elektrikli süpürge ile temizleniyor... kaspersky olağan sistemini iyi ce yavaşlatır... ama iyi bir antivirüs programıdır...
Sayfalar: 1 2